събота, 18 юли 2009 г.

Внимавай с SMS-те !


Една четвърт от потребителите на мобилни телефони благодарение на SMS-услугата са открили, че техния партньор ги мами.

Всеки пети от тях по погрешка е изпратил съобщение на съпругата си или на съпруга си вместо на любовника или любовницата си, показва направено проучване в Австралия.

В анкетата са участвали 1200 потребители на мобилни телефони. 40% от потребителите изпращат най-малко по 7 SMS-а. 15% казват, че използват тази услуга само в случаите на венчавка, кръщене или погребение, а 14% признават, че са изпращали SMS-и от църква.

Австралийците обича и MMS услугата, така че много често съобщението и придружено със снимка от пътешествия, дома, новата кола или от бебето си. "Тази илюстрация е интересна еволюция в начина на живот на австралийците", казва социологът Марк Мекриндъл.

Въпреки това не на всички са интересни SMS-те, особено на онези които ги получават по погрешка.

Проучването е показало, че всеки трети потребител на GSM, скришом проверява съобщенията на партньора си, в резултат на което този вид шпионаж е най-честата причина за раздяла.

Жените по-често от мъжете проверяват с кого любимият си контактува, а най-добрата възможност това да се направи е когато той спи или е в банята. Какво тогава се разбира?. Онзи който наистина нещо скрие ще бъде много внимателен. Той старателно изтрива всички недостъпни до другите съобщения, така че партньорът трудно би разбрал за какво става дума.

Обикновено се откриват съобщения изпратени като шега, който по-скоро имат за цел "убиване" на времето. И докато обяснявате, че всичко е шега молбата за развод вече е в съда. Проучването показва още, че 10% от разводите са свързани със SMS-те.

Няма коментари:

Публикуване на коментар