петък, 10 юли 2009 г.

Изкуството да правим секс


Въпреки че дълго време Тантра се практикува предимно в източните култури, напоследък се наблюдава разцвет и в САЩ и Европа. Родено в Индия преди повече от 6 000 години, Тантра течението се появява като възстание срещу установената религия, която заклеймява сексуалността при опитите за достигане на просветление. В своята най-автентична форма, Тантра твърди, че мъжката еякулация не бива да е единствената цел на сексуалния акт. Вярва се, че съсредоточеността върху еякулацията (в което могат да бъдат обвинени много мъже) всъщност пропилява сексуалната енергия и ограбва женския потенциал за множествени оргазми. Въпреки това, жените могат и трябва да свършват. За това и са тантра техниките.

Думата „Тантра” означава „да заявиш, да разшириш, да покажеш и да преплетеш”. В този контекст, сексът се разбира като разширяване на съзнанието и преплитане на мъжките (представени чрез бог Шива) и женските (богинята Шакти) противоположности в едно хармонично цяло.

Не е нужно двойките да приемат вярванията на Тантра, за да се насладят на сексуалната мъдрост на това древно изкуство. Тантрическите сексуални практики ни учат как да удължим любовния акт и да впрегнем по-ефективно оргазмените си енергии.

И как точно се прави тантрическият секс? Мъжете, които четат това, най-вероятно са доста мнителни по този въпрос за секс без еякулация, без „глазурата на тортата” така да се каже. А дамите, най-вероятно пляскат с ръце, сякаш от небето валят шоколадови бонбони. Но тук ще ви покажем как сексът и за двамата може да е над средното ниво. Как може да е по-малко егоистичен.

Въведение в Тантра и Ученията на Тантра

Практикуващите тантричен секс описват невероятният му ефект не само върху качеството на секса, но и върху връзката им. На всички е ясно, че това, което се прави в леглото оказва голямо влияние и върху съвместния живот на двойката и по този начин може да се разсеят много напрежения и болка, само с няколко прости Тантра принципи.

Без да се задълбаваме в обвързването, което е необходимо за една дълготрайна връзка, ще ви предложа една кратка версия на сексуалната практика, наречена „Слаба Тантра”. Слабата Тантра представлява забавяне, по-внимателна версия на обикновения секс. Може да загреете така: съблечете се бавно един друг, започнете да дишате ритмично и дълбоко, взирайте се в очите на партньора си. Докосвайте дланите си и се концентрирайте върху създаването на енергиен поток между двама ви. След това си създайте един вид ритуал, например, споделете ваната, разменете си някакви подаръци или си направете цялостен масаж на тялото. Оставете светлината.

Любовната игра се удължава. Всичко може да използвате, от разресване на косата, до рисуване по тялото или гъделичкане с перо. Най-важно е да се наблегне на пълната възбуда при жената (което обикновено отнема поне 20 минути – за сравнение, на мъжа са необходими от 5 до 10). Френската любов – по-специално 69 – е силно приветствана, тъй като тя дава възможност за „свързване на чакрите”.

Други подходящи сексуални пози включват такива извивания, които позволяват на чакрите да застанат в една линия и двойката може да се гледа в очите. Мъжете удължават своята ерекция чрез бавни, контролирани прониквания, а жените достигат до множествени оргазми чрез вагинален масаж или стягане на вагиналния мускул. Всичко това трябва да бъде съпроводено от ароматни масла. И не забравяйте да издавате звуци (казват, че шумният секс освобождава енергията, което е важно за оргазма).

Няма коментари:

Публикуване на коментар