петък, 10 юли 2009 г.

Милиардер намалява заплати и си купува яхта за 100 милиона


Ако не сте чували за Рейнхолд Вюрт, то трябва да знаете, че това е 93-тия по богатство в света мъж, който явно знае как се оцелява в кризата. Именно германският милиардер стана известен със суровите си управленски методи. Вюрт нареди на повече от 1250 служители на компанията си да редуцират работното си време и отряза заплатите им с 15 процента. С това си деяние германския милиардер предизвика вълна от неприязън, а следващото му решение накара дузина буквално да го мразят.

Компанията, която Вюрт притежава е с 5000 служители. Явно тези с 15 процентното намаление на заплатата са му били недостатъчни да спестява, та милиардерът решил да свали заплатата на всички останали с по 5 процента. След което безцеремонно си поръча една от най-скъпите яхти в света- Vibrant Curiosity. Ултраскъпата яхта на спестовника милиардер е дълга 85 метра и струва 100 милиона долара, само за да бъде построена, специално за него разбира се.

За партито по случай пускането на яхтата по вода, Вюрт помоли гостите си за дискретност, явно за да не дразни тези, от чиито заплати е спестил.

Няма коментари:

Публикуване на коментар