неделя, 5 юли 2009 г.

Кога да зарежеш гаджето?


Вие седите като принцеса, която чака принца й да се обади. Вече за пореден път четете клюките от вестника, когато…нервите Ви не издържат. Вече си мислите, че телефонът е повреден.
Вдигате слушалката и сигналът учтиво Ви поднася лошата вест: телефонът работи.

Разбира се, започвате да си спомняте, че Той всъщност не ви е казвал, че Ви обича…но бяхте толкова сигурна. Този път нещата изглеждаха по-различни…






И започвате да се замисляте за всички онези мънички камъчета, които преобърнаха каруцата. Но защо чак сега? Естествено, ще понесете още една раздяла, но не искате ли да бъде по-различно? Не искате ли Вие да зарязвате, Вие да гледате с презрение, от Вас да се иска обяснение ЗАЩО? Когато връзката не върви защо трябва да чакаме да ни зарежат?

Няма ли да се замислите, ако Той…

1. Забравя рожденият Ви ден!
Дали наистина държи на Вас?!

2. Казва Ви, че му напомняте на бившата му приятелка!
Или я мрази, или още я обича. И в двата случая губещата сте Вие.

3. Не желае да Ви запознае с близките си приятели, майка си, брат си…
Не че трябва да се засягате, но показва сериозността на намеренията Му. Но спокойно, винаги може да е по-лошо. Той Ви представя, а те Ви казват, че винаги се радват да се запознаят с приятелките Му.

4. Близките Му са твърде хладни към Вас!
Не е задължително да Ви се мятат на врата. Но ако Той се интересуваше от Вас щеше да предупреди, че ще Го търсите. Ако Той се отнася към Вас като към поредната, то и близките Му ще бъдат безцеремонни.

5. Той е потаен!
В началото това привлича. Той е господин Мистерия, интересният, тайнственият. И не е ли страхотна тръпката да го разгадаваш?!
Но до един момент. Моментът, когато разбирате, че не можете да обичате непознат. Ако наистина е влюбен би Ви отегчавал с часове с подробности от живота си, с дребни нещица, които разкриват какъв е той.

6. Ставате близки и Той загубва интерес!
Ако е по-консервативен може би трябваше да изчакате с леглото. И все пак връзката трябва да дава и на двамата по нещо. Когато е с Вас той трябва да бъде щастлив. Не груб, студен и надменен. Ако се показва отегчен и безразличен, търсети си друг!

7. Винаги излизате в едни и същи дни.
Два пъти в седмицата, например петък и събота. В началото това ви стига и е истинска радост, че ще сте заедно всеки уикенд. Но ако връзката стане сериозна това е малко и няма да е достатъчно. Вие искате да излизате заедно и други дни, а той не може.
Защо ли?

8. Не Ви дава на заем дискове и книги.
Когато заговори отново за новия албум на любимата си група, му го поискайте, за да го слушате. Ако се съгласи веднага, той прави планове за дългосрочна връзка. Почне ли да се колебае – не се вижда с Вас в бъдеще.

9. Не се обажда, за да разбере какво Ви е казал докторът.
Не забелязва, че сте се подстригала или че имате нова блуза. Не усеща, че сте сменила парфюма и нюанса на косата си. Въобще, забелязва ли Ви?!

10. Не си спомня подробности за Вас!
Ако е забравил името на кучето Ви не е проблем. Но, че сте алергична към ягоди или че Ви е ухапало куче, след като вече сте му казали…ако държи на Вас ще запомни всичко, което би Ви навредило.

11. Казва “Обичам те” на втората среща!
Кога успя да разбереш? Може би е любов от пръв поглед. Възможно е, но не се случва всеки ден. Не Ви ли се струва по-отворен от момчетата, с които сте излизали. Сигурно вече има доста опит. И вътрешният глас се обажда “ Внимание! Сваляч”. Ако Ви се струва твърде преждевременно, вероятно е неискрено.

12. Държи се зле с вас, когато сте с компания!
Когато сте сами колко много Ви обича, а сега…като че ли не съществувате. Говори си с приятелите, а вие се оправяйте. Ако с поведението или с разговорите си ви обижда по някакав начин, сложете точката незабавно.

13. Ревност, ревност, ревност!!!
Полезна в определени количества. Обикновено е доказателство за любов. Или, че се съмнява в себе си и се страхува, че ще Ви изгуби. Всеки би се почуствал поласкан. До един момент! Когато ревността задушава и най-голямата любов умира. С човека до Вас трябва да се чувствате свободни и живи. Всеки изпитвал ревност и бил обект на ревност знае колко е пагубна за взаимоотношенията.

14. И пак ревност! От друга страна!
Не можете да го накарате да ревнува. Казвате му, че сте била на кино. И той ви пита “Кой филм гледа?”, а не “С кой беше?”.
Съобщавате му, че възнамерявате да си направите малка екскурзия, а той Ви пожелава приятно прекарване. Не Ви предлага да ви придружи, не пита с кой сте и изглежда напълно безразличен. Ами стискайте палци да срещнете по-подходящ.

15. Изневерява Ви!
При най-малкото съмнение веднага проверете. Но не го питайте и не му вярвайте. Щом сте се усъмнили веднъж в действията му, не се доверявайте на думите му. А ако го видите с друга не се нервирайте, не плачете и не се самосъжалявайте. Той не го заслужава. Отидете, кажете му “Здрасти” с усмивка на уста и си живейте живота!

16. И накрая…
“Ако някой те разиграва
И ти прави номера
Кажи му “Sorry мили,
Чашата преля”!!!”

Няма коментари:

Публикуване на коментар