сряда, 22 юли 2009 г.

Лимонът - "убиец" на ХИВ вируса


Австралийските учени са убедени, че са открили нови полезни съставки в лимона- като средство контрацептив и "убиец" на ХИВ вируса, който предизвиква СПИН.

Няколко капки лимон върху тампон или памук, използвани по традиционния начин, всяка жена може да го ползва като извънредно ефикасно средство срещу зачеване, но също така и като превантивен и ефективен "убиец" на ХИВ вируса в случай, че той вече се е настанил около половите органи.

За това разкритие говори Роджър Шорт от гинекологична поликлиника в Мелбърн. "Няколко капки лимонов сок може да станат за всички жени ефективно и лесно достъпно защитно средство против бременност и ХИВ вируса", казва той.

Въпреки това гинеколозите предупреждават, че е най-добре непосредствено преди сексуалният акт на подходящото място да се сложи тампон с лимонов сок, който да спре нахлуването на бактерии и да предотврати инфекция.

"В лабораторията доказахме, че лимоновият сок е изключително ефикасен при обездвижването на сперматозоидите, но и унищожаването на ХИВ вируса", казва Шорт в научно предаване по австралийската телевизия.

Според него същият ефект има и зеленият лимон (лайм), който има подобни кисели съставки както и лимонът. И двата плода са лесно достъпни за жените и в най-бедните африкански и азиатски страни, където много трудно се стига до медицинските контрацептиви. Шорт специално подчертава, че лабораторните изследвания са показали, че лимонът убива не само сперматозоидите, но и ХИВ вируса. Той припомни, че използването на лимонов сок като контрацептив не е нова идея, но десетилетия на ред е била изоставена.

"Измиване с кисел разтвор, като контрацептив, препоръчвал на своите любовници Джаково Казанова, най-големият любовник на всички времена. Векове на ред жените са се пазили по този начин, но ние сме забравили това нещо", обяснява Шорт, който пристигна в Тайланд "на място" да изпита действието на "лимоновия контрацептив".

"Нека само да припомним, че преди 300 г., а според някой данни и по време на Римската империя, като най-често средство против бременност жените ползвали за измиване разтвор от чиста изворна вода и лимонов сок", казва в заключение още Шорт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар