събота, 18 юли 2009 г.

Колкото по-малко знаете за бившата толкова по-леко ще се преборите с отрицателните емоции


Като се изключат случаите когато приятелят ви е много млад, твърде възможно е да не сте първата и единствената в живота му.

Любовният му живот не е спирал и преди вас и сигурно има жена, която някога обичал.

Няма жена, която да не иска да разбере нещо за бившата приятелка на любимия, а някой даже отиват твърде далеч и искат да я видят или да се запознаят с нея.

Учените твърдят, че не съществува жена, на която да й е безразлично когато се говори за бившата приятелка на партньора й.

Признайте си - колко пъти сте се питали с какво тя е пленила сърцето му, защо той все още пази албумите с общи снимки.

Изследване показва, че 98 на сто от жените имат "проблем" когато става въпрос за бившите приятелки, а само 20 на сто са готови да си признаят това.

Положението допълнително се усложнява, ако бившата е била инициатор за раздялата или ако партньорът ви още има контакти с нея.


Забравете миналото - Ако партньорът ви поддържа контакти с бившата си приятелка, най-вероятно все още има чувства към нея или пък му е все едно и я смята просто за приятел. В първия случай ще сте наранени, но по-леко ще се мотивирате за да продължите по нататък. Защото, ако не е скъсал с бившата, на вас нищо не може да предложи колкото и болно да е това за вас, най-добре е да продължите по нататък.

Вторият вариант би трябвало да ви успокои, защото учените твърдят, че любовниците могат да бъдат приятелки само когато вече не съществуват емоции.

Приятелството след любовта е възможно само, ако всички нежни чувства напълно са изчезнали. Ревността и липсата на самочувствие, които в определена степен са характерни за всеки човек, също така създават проблеми.

Според учените нетърпимостта към бившата е най-яркият знак за ревност и липса на самоуважение. Ако тя е бивша, значи нещо не е било наред и ако той избрал вас, защо трябва да проверявате решенията му. Трябва да живеете настоящият момент, защото любовните отношения сами по себе си са комплицирани и не хабете излишно време за бившата, съветват експертите.


Не се сравнявайте с нея - Сравняването с бившата е поредната женска грешка, твърдят психолозите. Тази черта, толкова свойствена за нежната половинка учените си обясняват като еволюция в желанието да са най-добри.

Някога жените са били "избирани" на базата по други съвсем различни качества. Браковете са ставали по уговорка между семействата и много жени в любовта са били нещастни заради културни и социални фактори.

Днес, съвременното общество разрешава свободен избор и самият този факт прави сравнението излишно. Освен това известно е, че мъжете малко говорят за чувствата си в миналото. За това не позволявайте да ви притеснява това, че той не обича да говори за нея.

Фактът, че е с вас, а не с нея, означава какво иска, независимо че не умее да го изрази.


Нея всички са виждали - Най-лошото положение според експертите е когато семейството, приятелите на човека на вашите мечти, "страдат" по бившата. В много от случаите става когато майката, най-добрия приятел или най-близкия човек на любимия, съжалява повече за скъсването с бившата отколкото самия той.

Психолозите твърдят, че тогава става въпрос само за навик и е нужно време за да се свикне с новата приятелка. Не става въпрос, че някой от неговите има нещо срещу вас. Просто вие не сте жената на която те са свикнали, на която са се обаждали, с която ги свързват много хубави спомени. Бъдете търпеливи и дайте възможност на хората да свикнат с вас. Твърде вероятно е между тях да е имало и много гадни моменти. Не се сърдете ако някой от тях обърка името ви с нейното, не се сърдете с любимия, а само си припомнете каквато и да е била тя, тя вече е БИВША, а вие сте тук и имате всички шансове да успеете.


Без запознанства - Най-голямата грешка е женското упорство да я видят или да се запознаят с бившата приятелка, твърдят учените. Когато има "визуално потвърждение" на онова от което се страхуваме много трудно ще ни е с това да се преборим, твърдят учените.

Затова сдържайте любопитството си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар