неделя, 12 юли 2009 г.

Причини да предпочетем компютъра пред морето


Лято е и по този повод всичко живо е тръгнало към Черноморието. На почивка, на работа, на работа, която прилича на почивка или на почивка, през която се работи… Така или иначе, за много хора лятото не е лято, ако няма море. С което ние сме принципно съгласни. Дъжд Но все пак има една друга велика почивка, която може да е много по-добра от ваканция на морския бряг – ТОЙ, компютърът. С какво стоенето пред него е по-добро от кисненето на плажа? Ами, ето:

1. Не те интересува какво е времето. Докато си вкъщи на компютъра и имаш климатик или вентилатор, не ти пука, че вън е 50 градуса, че има силен вятър или че се е излял внезапен порой. Не ти се налага при първите капки дъжд да станеш, да си събереш компютъра и стола и да се ядосваш, че почивката ти е провалена.

2. Когато отиваш до тоалетната, не се притесняваш, че като се върнеш, някой ще ти е свил нещо. Същото важи и за къпането – можеш да си киснеш колкото си искаш в банята, без да те е страх, че няма да си намериш хавлията, като се върнеш.
Тоалетна на плажа

3. Като стана дума за тоалетна, почивката пред компютъра има едно голямо предимство пред тази на плажа – не ти се налага да търсиш малки миризливи помещения, които носят гордото име WC, нито да замърсяваш морето.

4. Нямаш причина да се страхуваш от вредните слънчеви лъчи. Би могъл да изгориш, само ако се застоиш под нощната лампа.
5. Вярно е, че на плажа изобилства от полуголи жени, но откакто съществува Интернет, този проблем е решен. Вкъщи можеш да си намериш също толкова хубави жени по бански, при това има едно съществено предимство – една и съща снимка на плажна красавица може да се разглежда едновременно от много мъже, без между тях да възникне конкуренция.

6. Не ти се налага да се къпеш по боксерки и после да стоиш с тях, докато изсъхнат на теб.

7. Докато блажено сърфираш из Нета, няма опасност да се окаже, че някое специално и твърде лично твое място е пълно с пясък; или пък че около теб сърфира компания от медузи или други подобни субекти.

8. Докато ядеш, не ти се налага да сдъвкваш и песъчинки с храната. Вярно, че твърдата храна е необходима през лятото, когато не е добре да се кара само на плодове, но пък пясъкът ни се вижда малко краен избор на меню.

9. Ако не си тренирал напоследък, няма защо да се страхуваш, че някой оглежда коремчето ти преценяващо. Можеш да го показваш колкото си искаш.
Плаж

10. Докато си лежиш пред компютъра, няма опасност в носа ти да се завре някой от крайниците на съседа ти по хавлия, нито някое тичащо дете да те посипе с пясък, нито да те настъпят всички членове на семейството, което е решило да се настани неприлично близо до теб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар