сряда, 15 юли 2009 г.

Любовницата.Тя променя любимия мъж!


Любовницата... Тя е злата, тя е лошата, тя е тази, която краде ласките на любимия. Тя е тази, заради която вечер получаваме „Уморен съм“, вместо „Страхотна си! Искам те!“. Тя е тази, заради която петък вечер понякога сме сами.
Тя е тази, заради която мъжката ласка у дома е само към децата. Тя получава скъпите подаръци, а ние символичните. Тя е тази, за чието присъствие знаем, но от което не успяваме да се отървем. Тя ни отнема едни от най-хубавите моменти в живота и ги превръща в спомени, които ни просълзяват. Тя променя любимия мъж. Тя ни отнема любовта. Тя ни разбива живота!

Ако мъжа ви има любовница, това е вашата гледна точка! А замисляли ли сте каква е нейната? Знаете ли какво се върти в нейната глава? Как се чувства тя от факта, че е любовница? А може би точно ти си такава – любовница! Или поне веднъж в живота си си била в ролята на другата. И тогава май не мислеше, че си толкова ужасна?

Любовницата получава откраднатите мигове, в които Той успява да излъже жена си и да се види с нея. Тя има вечерта, но само до полунощ. Тя се радва на уикендите, за които той лъже, че е в командировка. Тя не заслужава спокойна и романтична вечеря в ресторант. Тя не може да звънне по телефона по всяко време, за да чуе гласа, на този когото обича. Тя трябва да се примирява повече от всяка друга. Тя няма право на претенции. Тя заслужава обещания, но никога няма гаранция, че ще бъдат изпълнени. Всички моменти, които изживява с любимия са непълноценни и болезнено сладки. Тя получава страст и влюбен поглед, но никога топли ласки и обич. А тя ги иска! Тя иска да е единствена! Но това никога няма да се случи, защото дори да стане съпруга, тя винаги ще живее с мисълта, че я грози опасност от любовницата! Такава, каквато тя наскоро е била.



От коя страна според вас е по-мъчително? Съпругата вижда как животът й се разрушава, а любовницата никога не вижда своя да се „построява“. Трудно и жестоко за двете. А помежду им е фигурата на този, който им го причинява и който едновременно желаят. Те рядко се замислят, че основната вина има Той и в повечето случаи е човек, който не заслужава сълзите и болката, които проливат за него. Той може да не е лош, но постъпва отвратително, подлъган от едната, която го изкушава и свикнал с другата, която го отегчава. Толкова е сложно... Дори за него! Той знае кое е правилното, но не знае какво иска, затова обикновено една от тях трябва да реши.

Съпругата първо плаче, после иска възмездие. Любовницата първо чака, после... Пак чака. Друго за нея рядко настъпва. Защо ли? Защото мъжът остава в дома, където го чака тази, която му е дала вярност и го е дарила с деца. Той я обича! Да, въпреки всичко я обича и иска да съхрани това, което са изградили заедно. Временно е бил объркан и залитнал по другата, но когато види сълзите на любимата и укора в очите на дечицата си, горчиво съжалява, че е бил поредният, който е постъпил по този начин с жена си. И дори да не е искрено, той убеждава в това съпругата си, защото иска да бъде с нея и да запази живота си.

Тогава тя, другата, любовницата, грешната остава сама. Но не, не я съжалявайте, тя го заслужава! Тя заслужава да плаче, защото е накарала една нищо неподозираща жена да страда без вина. Тя сама си го е търсила, когато умишлено се е забъркала с обвързан човек. Любовницата е жертва, но не незаслужено. Тя не е лошата, но е сгрешилата. Колкото по-рано го осъзнае, толкова повече болка ще си спести.

Скъпи любовници, не ми се сърдете! Това е истината! Монетата винаги има две страни, но вие сте избрали губещата. Съдбата ви е да се оттеглите точно тогава, когато се надявате той да бъде само ваш. И така е по-правилно – по-добре късно, отколкото никога, за да поправите грешката си и да намерите мъж, който ще бъде само ваш. Чувствате се жертви, но си припомнете как се впуснахте в любовна авантюра, въпреки че знаехте, че той е обвързан. Тогава сте си избрали тежката участ на втората и пренебрегната.

Изводът е елементарен – връзка с обвързан мъж не води до нищо добро. Дори един ден той да избере вас пред жена си, мисълта, че може да постъпи отново така – да ви изостави, изкушен от друга, няма да ви изоставя никога.

А и щастието, изградено върху нечие нещастие, е жесток избор, за който рано или късно си плащаме. И то с лихвите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар