неделя, 5 юли 2009 г.

Изневерих му,но защо?


Изневярата изглежда толкова осъдителна за тези, които не изневеряват, колкото оправдана за тези, които изневеряват. Макар повече да страдаме от последствията от мъжката изневяра, ние жените далеч не сме по-“верният“ пол.

Защо мъжете изневеряват вече добре знаем.

Жените, които изневеряват обикновено се делят на два типа. Едни, на които им е доскучало и искат да върнат емоцията в живота си с инцидентна и необвързваща изневяра. И други, на които им липсва ключов фактор от отношенията с половинката. Вторият тип са повече и много по-драматично изживяват събитията в живота си. Какво се случва с тях?

Той вече не е същият! Не те гледа така трепетно в очите, не се съобразява с желанията ти и раздразнението се появява много по-често в реакциите му, отколкото преди. Романтиката често остава на заден план, за сметка на разговорите за неплатените сметки и пазаруването на стоки за дома. Много по-приятно ви е да излезете с приятели, отколкото само двамата. Скучно ви е. Пусто. Предпочитате да мълчите отколкото да разговаряте. Споровете са се превърнали в естествен завършек на разговорите ви. Живеете в два различни свята. Опитвате се да направите нещо, за да върнете искрата, но всеки път опитите се провалят. Споменът за предишните ви отношения отключва по-скоро сълза, отколкото усмивка. Какво се случи? Къде остана вашият свят, който изградихте с толкова любов и надежда?

Опитваш се да си отговориш на много въпроси, но ти е трудно. Той има вина, забравил е коя си. Ти също имаш вина - не помниш каква си била. Превърнала си се в тъжна, крива и често мрънкаща жена. Това го дразни още повече. Дразни и теб, но нямаш енергия да се усмихваш и да се бориш. Не успявате да проведете нормален диалог. Обвинения, обвинения, обвинения... Няма значение кой е виновен, фактите са налице.

Вече не си щастлива и всичко, което е палило любовта ти, го няма. Какво следва?

Изневяра. Срещаш другия. Той е свеж, различен, мил. Желае те. Старае се за теб, дава ти всичко, което ти е липсвало. Предлага ти да отидете на места, където не си била. Искрено се интересува какво се случва с теб.

Вълнуваш се от погледа, усмивката му. Мислиш дали си достатъчно красива за него. Целува те и цялата се разтреперваш. Усещаш емоции, които отдавна си забравила и се чувстваш щастлива. Виновна, но щастлива и отново специална. Сексът можел да бъде много по-различен и вълнуващ от това, което получаваш у дома.

В този момент обикновено се ражда нова любов или се възражда старата. Някои жени усещат, че новият мъж е това, което всъщност искат и дори да не намерят смелост да прекратят брака/връзката си, живеят за миговете прекарани в изневяра. Други жени, след мимолетна авантюра, оценяват какво имат и отново разпалват любовта със сериозната си половинка.

Женската изневяра не е задоволяване на нагон (в повечето случаи). Тя се ражда в главата, минава през сърцето и приключва в чуждото легло. Затова и за нас изневярата означава много повече от това, което е за мъжете.

Изневеряваме, за да получим това, което ни липсва. Изневеряваме, след като дълго сме се борили да не го направим. Изневеряваме, за да го накажем и за да усетим, че още може да сме мили, красиви и желани жени.

Не оправдавам изневярата. Много по-лесно обаче е да осъдиш нещо, отколкото да се замислиш защо се е случило.

Всяка една от нас знае, че ако изневери, има причина и тя почти винаги е основателна. Вината може да е в теб, може и да е него, но най-често е и в двама ви.

Изневярата е начин да покажем, че ние също може да нараним. Женската изневяра в повечето случаи е протест срещу нещо, което дълго не ни е харесвало и не сме успели да променим. Когато изневериш, се вгледай в чувствата си.

Ако страдаш и се чувстваш виновна, значи все още има шанс за сериозната ти връзка. Ако обаче не те интересува как ще се почувства той, значи е време изневярата да премине към раздяла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар