събота, 18 юли 2009 г.

Щастлив и дълъг брак


Австралийските учени имат рецепта за онези, които искат щастлив и дълъг брачен живот - открийте партньор, който споделя вашето мнение за пушенето.

Учените от Националния университет в Австралия са проучвали подробности в живота на 2482 женени и неженени хетеросексуални двойки.

Изследването е продължило 7 години и са установили какво е онова което остава двойката заедно и кое разделя.

Романтичното дълголетие преди всичко се определя от годините.

Мъжете, които са по-възрастни с една до три години от жената имат 50% повече изгледи да останат заедно от онези, които са с 9 или повече години по-възрастни от партньорката си.

Двойките, при които мъжът е с две или повече години по-млад от жената, също рискува да се раздели. Резултатите от изследването, които са обявени тази седмица показват, че връзката в която мъжът е най-малко на 25 години когато започва да се среща с някой има най-голям шанс да остане. Същото се отнася и за връзката в която и двамата партньори имат еднакво мнение дали искат или не искат да имат деца.

Парите също така имат значение. Двойките с ниски доходи има по-голяма вероятност да се разделят от онези които получават високи заплати.

Безработните мъже имат по-нестабилни връзки, както и мъжете чиито родители са разведени.

Мнението за пушенето също може да играе важна роля. Връзката в които единият партньор пуши, а другият не, е със 75% по-голям риск да се разпадне от онази връзка където и двамата не пушат.

Проучването показва също така, че вероизповеданието, образованието, консумацията на алкохол не влияят върху брачната стабилност. Проучването е проведено между 2001 и 2007 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар