неделя, 5 юли 2009 г.

Не, не и такава съпруга


Според специалистите по междуличностни отношения съществуват няколко типа съпруги, които околните едва понасят при общуване, а какво ли пък остава за партньорите им.


Съпругата - майка, глези своето “малко съкровище” по всевъзможни начини.
Такива двойки обикновено са щастливи, защото всеки мъж се таи едно дете, но са твърде смешни в очите на околните. И все пак по-добре е да имате партньор, а не още едно хлапе в къщи.

Съпругата, която винаги казва: “Ние с моя мъж”, изпитва несигурност в брака си. Психолозите смятат, че това е белег за липса на самоуважение у жените и слаба личностна изява.
Такова поведение е типично за някои щастливи семейни двойки, но само в първите години след сватбата.

Съпругата собственичка, е доста често срещана. Винаги ще я познаете по-това, че е много ревнива и готова да атакува всяка друга жена, която прояви и най-безобидния интерес към любимия и. Този тип съпруга също страда от комплекса за малоценност и несигурност.
Единственото, което тя може да постигне е, че мъжът и ще я мами по-често.

Съпруга – тип “октопод”- такива жени не свалят ръцете си от своята силна половинка. Обичат да преглъщат и целуват мъжа пред погледа на останалите. С удоволствие обясняват какво и как точно правят в леглото. За съжаление този начин на поведение говори по-скоро за разминаване в секса, отколкото за някаква хармония.

Още по-неприемливи са съпругите, които винаги критикуват партньора си.
Тяхното мото в живота е:”Мъжът ми винаги мисли и прави всичко погрешно и аз трябва да оправям бакиите.”
Такива мърморани страдат от комплекса непрекъснато да се оплакват от нещо, все им е криво и не казват добра дума за никого и нищо. Мъжете им просто са най-близката цел. Възможно е този тип съпруги да изразяват негативното си отношение към силната половинка само пред приятелките. Пред брачния си партньор те са мили и страхливи. Има и доста агресивни съпруги, които направо мразят мъжа до себе си и всякак се опитват да го унищожават в обществото.
Такова положение винаги води до разрушаване на брака.

Някои съпруги веднага след сватбата престават да общуват със своите неомъжени приятелки. Те са от така наречения подозрителен тип. Страхуват се от две неща: да не бъде разкрит предишният им любовен живот или пък близката приятелка да не им отнеме съпруга. Нещо твърде възможно! Затова все пак е по-добре да имат приятелство със семейни двойки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар