неделя, 28 юни 2009 г.

Къде,хората са най-щастливи


Дания е обявена за най-щастливата страна в света, според списание "Форбс". Класацията на авторитетното издание нарежда Дания начело, като изборът е повлиян от няколко показатели като удовлетвореност от живота и равнище на безработица.

В челната десетка влизат още Финландия, Холандия, Ирландия, Швейцария, Канада, Нова Зеландия, Белгия. На второ и трето място след Дания се нареждат страните Финландия и Холандия.

Според "Форбс" датчаните имат най-висок показател по удовлетвореност от живота - 90,1 и с още по-голям оптимизъм гледат в бъдещето - 92,3. Тази малка европейска нация има всички основания да чувства удовлетвореност: БВП на глава от населението достига 68 362 долара годишно при равнище на безработица от 2%.

При норвежците БВП е в размер на 98 822 долара годишно на глава от население, там безработица е 2,6%, но индексът на удовлетвореност от живота е много по-нисък - 76,5. Така белгийците се оказват на девето място в класацията за щастие.

Списание "Форбс" твърди, че страната, където хората най-малко са щастливи е Китай. Работната седмица на китайските граждани е 47 часа, която е много по-голяма от средния показател, а БВП на глава от населението е едва 3600 долара годишно.

Хапнете шоколад преди секс


Шоколадът е един от най-ефективните доказани афродизиаци. Ако искате да възбудите и да нажежите обстановката до червено, дайте на половинката си блокче шоколад и очаквайте лудории в леглото. Доказано е, че сладкият десерт вдига либидото, най-вече на жените.

За по-голям ефект, хапнете малко шоколад преди секс. Изберете десерт с повече съдържание на какао. В млечните шоколади има достa високо ниво на захар и мазнини, което намалява свойствата на какаото. Черният шоколад е най-подходящ в случaя и определено ще засили сексуалното ви желание. За да направите изживяването още по-романтично и специално, може да комбинирате с купичка ягоди и любимото ви питие.

Наука,изследваща целувките


Наред със старите науки, изучавани в училища и университети, дойде ред и на най-новата сред тях - наука, изследваща целувките. Новата дисциплина е с название филематология и ще изучава фундаменталните физиологически, психологически и други особености на целувката.

Названието на новата наука се реши на конгреса на Американската асоциация за прогрес в науката (American Association for the Advancement of Science).

Редица изследвания в областта на интимността доказват, че романтичната целувка активизира дейността на редица хормони. Факт е, че в кръвта на целуващите се намалява нивото на кортизола, предизвикващ стрес, увеличава се концентрацията на окситоцина - на "хормона на доверието" или "хормона на любовта". Освен това целувката помага за отслабването. Специалистите са изчислили, че 2 минутната страстна целувка спомага за изгарянето на до 2 калории. Да не говорим, че целувките развиват белите дробове, заглаждат бръчките, добра профилактика са срещу кариеса.

Според авторитетни психолози от Берлинския университет само няколко 20-секундни целувки са достатъчни, за да ни поддържат в романтично настроение през целия ден. Така че, давайте смело, повече целувки, повече приятни емоции!

73 % от родителите сигурни, че детето им не е пробвало наркотици


73 % от родителите са сигурни, че децата им никога не са опитвали наркотици, докато едва 27 % от тийнейджърите заявяват, че действително не са опитвали каквото и да било. 19 % пък твърдят, че родителите им дори не подозират за този факт. Това показа проведеното интернет проучване сред ученици и родители, организирано от българския офис на Службата по наркотици и престъпност към ООН. То е част от кампанията „Управляват ли наркотиците твоя живот?”, проведена по повод Световния ден за борба с употребата и трафика на наркотици – 26 юни.

На въпроса „Какво си пробвал?” 42 % посочват марихуана, като 31 % от тях вярват, че това е и най-безвредният наркотик. За разлика от тях пък родителите вярват, че едва 26 % от тийнейджърите пушат трева.

Разминаване на мненията има и по отношение на причините, които подтикват младите хора да посягат към различните видове наркотици – родителите /23 %/ са на мнение, че децата, които опитват наркотици го правят най-вече, защото всички го правят и за да изглеждат готини в очите на своите приятели. 32 % от учениците пък заявяват, че употребата на наркотични вещества ги кара да се чувстват добре.

На въпроса къде децата за пръв път опитват наркотици и родители, и ученици са единодушни, че купоните са най-рисковите места. 17,5 % от учениците посочват, че за първи път се сблъскват с наркотиците в училище, докато родителите на това мнение са едва 0,6 %.

По отношение разпространението и пазара на наркотици, 80 % от родителите посочват, че не знаят колко струват различните видове наркотици и какъв е начинът им на купуване. Също така 57 % не знаят кой е най-употребяваният вид наркотик в България.

Интернет и телевизията остават най-предпочитаните средства за получаване на информация за наркотиците, тяхната употреба и ефекти върху тялото и психиката.
В случай, че детето им има проблем с употребата на дрога 68 % от родителите биха се обърнали към специализирана организация, като доверието е най-ниско към анонимните сайтове и приятелските съвети.

В рамките на седмица в интернет проучването „Търси се твоята дума за наркотиците” взеха участие повече от 1 300 човека. Резултатите бяха оповестени на специално организирана пресконференция в 12 СОУ „Иван Асен ІІ” в кабинета по биология. Участие в пресконференцията взеха г-жа Карла Чаварела, регионален програмен координатор на Службата по наркотици и престъпност към ООН за Югоизточна Европа, г-жа Цвета Райчева, директор на Национален център по наркомании, г-жа Ирена Димитрова, директор на дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” към Столична община, г-жа Ваня Кастрева, началник на регионален инспекторат по образованието и д-р Атанас Кундурджиев, председател на Областен съвет по наркотични вещества.

След пресконференцията в двора на училището бяха проведени избори за ученици. В специално изградени „тъмни стаички” те имаха възможност на живо да изразят своето мнение относно наркотиците и тяхната употреба. Участие в гласуването взе и министърът на образованието и науката Даниел Вълчев, който беше официален гост на събитието. Освен, че даде своя глас против наркотиците, на сцената на събитието той остави и писмено послание към учениците.

Дядо и внук завършват заедно висше


Дядо Чао Му-Хе вече е дипломиран философ. 96-годишният тайванец стана най-възрастният абсолвент-магистър в света. Университетът, в който Чао завършва, смята да се кандидатира за Книгата на Гинес.

Чао Му-Хе е роден в Китай, но когато навършва 40 години заминава да живее в Тайван. Работил е като преподавател в местен колеж до 66-годишната си възраст, когато се пенсионира.

За да насърчи своя внук, който от шест години учел висше образование, дядо Чао се записал да следва философия. Въпреки, че двамата учели в различни университети, те се дипломирали по едно и също време. Възрастният студент се хвали, че сутрин е ставал в 5.00 часа и няма пропусната лекция!

Съня е по-добър от с.....


10 причини,защо съня е по-добър от секса.

1. Не чувстваш вина като го правиш сам

2. Никой няма да пуска клюки по колко време спиш.

3. Никога няма да се оплакваш сутрин, че не получаваш изобщо такъв.

4. Не ти се налага да плащаш за него.

5. Не се чувстваш виновен, ако заспиш бързо.

6. Можеш да спиш 8 часа без прекъсване.

7. Можеш да спиш с който си поискаш в едно легло.

8. Можеш да спиш в църква.

9. Кучето никога не се оплаква.

10. Всяка поза, която искаш да пробваш е позволена.

На гости на богаташи


Едва ли някой се е замислял, какво е да отидеш на гости на богаташи. Но ако трябва да преживея това, по-скоро бих си останала у дома

Въпрос: Какво бихте желали за пиене - плодов сок, сода, чай, мляко, шоколад или кафе?
Отговор: Чай моля

Въпрос: Цейлонски, билков, запарка, запарка с мед, студен чай или зелен чай?
Отговор: Цейлонски чай, моля.

Въпрос: Как го предпочитате - бял или черен?
Отговор: Бял, ако обичате

Въпрос: Мляко, сметана на прах или кондензирана сметана?
Отговор: С мляко, ако обичате.

Въпрос: Козе, камилско или краве?
Отговор: Краве мляко, ако обичате!

Въпрос: От швейцарска или африканска крава?
Отговор:От африканска моля.

Въпрос: Студено или топло?
Отговор: Топло, ако обичате!

Въпрос: Пълномаслено, нискомаслено или обезмаслено?
Отговор: Хмммм … по-добре да е черен чая.

Въпрос: Как го предпочитате, с подсладител, захар или мед?
Отговор: Със захар, ако обичате.

Въпрос: От захарна тръстика или от захарно цвекло?
Отговор: От захарна тръстика, ако обичате.

Въпрос: Бяла, кафява или жълта захар?
Отговор: Хм, просто забравете за чая. Донесете ми чаша вода вместо него, моля.

Въпрос: Минерална или дестилирана?
Отговор: Минерална моля.

Въпрос: Ароматизирана или не ароматизирана?
Отговор: Ей, господине! Просто ми донеси вода от реката, не искам да знам от коя река, и спри да ми задаваш такива въпроси.

Компютрите са от мъжки род


5 причини да вярваме, че компютрите са от мъжки род:

1. Съхраняват много информация, но все пак нямат грам мозък.
2. Предполага се, че ще ти помагат при решаването на проблеми, но през половината от времето ТЕ са проблема.
3. В момента, в който се сдобиеш с един, разбираш, че ако си изчакала още малко щеше да имаш по-хубав и по-добър.
4. За да им привлечеш вниманието, първо трябва да ги включиш.
5. Високото напрежение ги изключва за цялата нощ.

Да станеш Истински мъж



За онези от Вас, които са женени, били са женени, или планират брак, допускайки, че мъжете се нуждаят (или би трябвало) да бъдат подготвени за брака Ви предлагаме едно ново двугодишно обучение …
Точно така, само за шест мини-семестъра Вие също можете да станете истински мъж, а така също да спечелите съответната степен за ИМ (Изкуството да си мъж). Моля, отделете няколко минути, за да прегледате в общи линии програмата.

ПЪРВА ГОДИНА

Есенна програма:
МЪЖЕ 101 Как да се преборим с глупостта
МЪЖЕ 102 Вие също можете да вършите домакинска работа
МЪЖЕ 103 PMS-обучение кога да държим устата си затворена
МЪЖЕ 104 Ние не искаме евтино бельо за Коледа

Зимна програма:
МЪЖЕ 110 Чудесни техники за пране
МЪЖЕ 111 Разбиране на женския отговор за прибиране в 2 часа сутринта
МЪЖЕ 112 Родителстване: Това не свършва с концепцията
ХРАНЯ СЕ100 Гледай си работата, научи се да готвиш
ХРАНЯ СЕ 101 Гледай си работата, научи се да готвиш II
РЕНТАБИЛЕН 001A Това, което е нейно, е нейно

Пролетна програма:
МЪЖЕ 120 Как да не се държите като Задник, когато грешите
МЪЖЕ 121 Разбиране на Вашата некомпетентност
МЪЖЕ 122 ВИЕ, по-слабия пол
МЪЖЕ 123 Причини да й подарявате цветя
РЕНТАБИЛЕН 001C Това, което е Ваше, е Нейно

ВТОРА ГОДИНА

Есенна програма:
СЕКС 101 Вие МОЖЕТЕ да заспите без него
СЕКС 102 Сутрешна дилема: Ако желанието за секс се пробуди, вземете душ
СЕКС 103 Как да останем будни след секс
МЪЖЕ 201 Как да сваляме тоалетната седалка

* По избор (Виж избирателните по-долу)

Зимна програма:
МЪЖЕ 210 Дистанционно управление: Преодоляване на Вашата зависимост
МЪЖЕ 211 Как да не се държите като по-малки от Вашите деца
МЪЖЕ 212 Вие също можете да бъдете отговорен шофьор
МЪЖЕ 213 Честно, Вие не изглеждате като Том Круз
МЪЖЕ 230A Нейните рожденни дни и годишнини са важни

Пролетна програма:
МЪЖЕ 220 Забравяне на %&*! от Вашия речник (Изчезва/Изчерпва се просто)
МЪЖЕ 221 Изтупването на одеялото след пърдене не е необходимо
МЪЖЕ 222 Истинските мъже молят за инструкции
МЪЖЕ 223 30 минути молби НЕ се смята като любовна игра
МЪЖЕ 230B Нейните рожденни дни и годишнини са важни 2

* По избор за курса:
ХРАНЯ СЕ 101 Готвене с Тофу
ХРАНЯ СЕ 102 Използване на кухненските прибори
ХРАНЯ СЕ 103 Дискретно хълцане и уригване

МЪЖЕ 231 Тъщи
МЪЖЕ 232 Как да си придадем вид, че слушаме
МЪЖЕ 233 Просто кажете “Да, скъпа”
РЕНТАБИЛЕН 001C Как най-евтино да я задържим

Просто помислете за всички жени навън… МЪЖЕ Душевна болест (MENtal illness), МЕНструални болки (MENstrual cramps), Душевно разстройство , (MENtal breakdown), МЕНопауза (MENopause), Гинеколог GUYnocologist (поетическо название) Просто забележете как всички проблеми на жената започват с MEN (мъже)?

Натиснете бутона долу, за да видят това повече жени и мъже с чувство за хумор … а ако имате истински проблем, това е ХИСтерия!

събота, 27 юни 2009 г.

Животът не е само порно


Достъпът до порнографски произведения е все по-лесен. Интернет, телевизионните канали, списанията са една от причините за усложнените отношения в някои двойки, психическите отклонения и появата на понятието „пристрастен към порнографията“. Ако вече сте се сблъскали с този проблем и мислите, че не можете да се справите с него, е време да вземете мерки.

Първата стъпка към преодоляването на проблема е неговото признание. Ако споделите с някой близък, на когото имате доверие, ще ви бъде по лесно да се справите. Приятелската подкрепа е от особено голямо значение. В случай, че тя не е достатъчна – консултирайте се със специалист-терапевт или психолог.

Унищожете всички порнографски материали и ограничете достъпа си до тях. Ако усещате, че не сте достатъчно мотивиран, ограничете достъпа на компютъра си до такива сайтове.

Опитайте се да отклоните вниманието си към други занимания. Физическото натоварване е особено важно, но можете да го разнообразявате с книги, музика и пътувания.

По-честите излизания и разходки с приятели ще имат голям положителен ефект за постигането на вашата цел. Бъдете също така активната страна, когато се наложи да подобрите отношенията си с вашите близки, ако те са се влошили заради пристрастяването ви към порнографията.

Намерете удоволствие в живота си и го изчистете от натрапчивите си фантазии. Не се обвинявайте, ако не успеете веднага. Открийте близък човек, с когото се чувствате добре и сексът ще се превърне в наистина интимно, споделено, радостно преживяване.

Фитнес уред с кристали Swarovski


Ако нещо блести неудържимо – тогава е твърде възможно то да носи марката Swarovski. Това може да е часовник или канапе, но този блясък означава престиж.
Предлагаме на вниманието ви VibroGym Diamond – този уред е инкрустиран с 65 хиляди кристали Swarovski. Не оставяйте обаче камъните да залъжат сетивата ви. Това е прекрасен тренажор, чиято вибрираща основа стимулира мускулатурата на цялото тяло по време на тренировки.
VibroGym Diamond подобрява кръвообращението, масажира и загрява. Този необикновен предмет ще накара сърцето на всеки почитател на лукса да забърза своя ход.

Античните извори на Папите


Когато в началото на 3 в. преди н.е. римските войски откриват многобройни малки селища в долината на древна Етрурия, местните жители отдавна използвали лечебните свойства на минерални води в района. Римляните разрушили всичко изпречило се на пътя им, но се възползвали от завещаното им от етрусите съкровище- минералните извори, разположени в периферията на град Витербо, централна Италия.

През Средновековието от лечебната сила на минерални извори се възползвали само благородници и богати римляни. През далечната 1404 г. Папа Бонифицио IX с радост приема поканата да проведе лечение именно чрез минералните води на Витербо. Днес тези извори се наричат TERME DEI PAPI, или Изворите на Папите и дължат името си на папа Николо V, който бил толкова доволен от лечебните им свойства, че през 1450 г. постоява прекрасен дворец, който по-късно бива наречен Банята на папата. Дори в прочутата Божествена Комедия на Данте Алигиери се споменават Изворите на папите, а когато Микеланджело на път за Рим открива красотата им, той ги увековечава в две свои картини. Днес творбите се намират в музей във Франция.

От дълбочина 12 км в земната повърхност извират води с температура 40-58, богати на сернисти съединения, калциев бикарбонат и магнезии. Най-известен е изворът Буликаме, който винаги е бил високо оценяван заради терапевтичните си свойства. Изворната вода е с температура 58 градуса и е от групата на т.н сулфатно-железни минерални води, които са поджодящи за лечението на заболяване на опорно-двигателния апарат, заболявания на женската полова сфера и кожни заболявания. Сулфидните минерални води имат добре познато и доказано противомикробно, противовъзпалително и себорегулационно въздействие. Незаменими по ефективност при тези заболявания са иригационните или промивните процедури, които унищожават бактериалните причинители на възпалителни процеси.

За да бъде ваканцията ви едно истинско удоволствие не само за тялото, но за душата и сетивата ви, Хотел Niccolò V ще ви предложи дискретен уют и първокласно обслужване. 20 стаи и три апартамента са декорирани с максимална прецизност във всеки един детайл, като съчетават традиции и модерни технологии като безжичен интернет и кабелна телевизия.

За вкусната и здравословна храна ще се погрижат от ресторант Грегорио IX. Обяд на терасата около басейна или специална вечеря са само повод да опитате великолепните специалитети на главния готвач Еуженио Москиано. За тези от вас, който биха искали едновременно с термалните процедури, да спазват и режим на хранене, екипът от диетолози на комплекса ще се погрижат да изготвят най-подходящата за вас програма.

Изворите на папите ви дават уникалната възможността да се потопите в горещите минерални води през нощта, тайнствено обвити от парата, под ярките погледи на звездите. Насладете се на това незабравимо и неизпитано досега преживяване със специален за вас човек. Басейнът с размери 2000 кв.м предлага хармония и релакс през цялата година. Горещите води на извора Буликаме са особено приятни през зимните месеци.

Изворите на Папите е идеалното място, където ще се отдадете на пълноценен релакс, подарявайки си здраве и красота чрез лечебните свойства на минералните води на Витербо. Безспорно това е едно от местата, където отново и отново ще искате да се завърнете.

Спа екзотика


Странно е, но бъдещето на спа процедурите е скрито в… миналото. Това, което се препоръчва, е с най-дълголетна традиция. Спа процедурите могат да излекуват всичко: от главоболие и депресия до високо кръвно налягане и импотентност.
Предимствата, които могат да се споменат, са стаите, обзаведени с редки видове дърво и платове. Във въздуха се носи аромат на цветя, а всичко останало е определено от миналото и от посоката, която сте си избрали от менюто. Разходката до Мароко, Мексико и Таити е нещо, от което може би все още не знаете, че се нуждаете.

Масаж с кралски раковини и миди
Търкс и Кайкос

Кралските раковини и миди са покрити със седеф и са богати на протеини и кератини. Те могат да служат не само за масаж, а и за ексфолиация. За 30-минутен сеанс с натрошени на ръка кралски раковини и миди се отбийте в хотел Regent Palms на остров Търкс и Кайкос. Мекият прах има безспорен обновяващ ефект.

Маска за тяло с листа от кока
Перу

Местните индианци са открили разнообразните възможности за приложение на листата на растението кока. Те са го използвали като част от своята традиционна медицина, сдъвквали са го, лекували са различни болести и болежки, включително главоболие и високо кръвно налягане.
Съвременната наука е открила, че това растение съдържа не само калций, а и алкалоиди като папаин и бензоин.
Кокаиновите листа имат пречистващ ефект и също така подобряват кръвообращението. Тричасовата процедура с тях “Инкетара” в спа центъра Unu Spa & Yoga и андийската сауна с евкалиптово дърво са допълнени от мамсаж с масло от кока, маска за тяло с листа от кока и хидратация с тях.

Тепезкоуйте
Мексико

От векове дървото тепезкоуйте е известно като „дърво за кожата” в Мексико и Бразилия. То е използвано традиционно от маите за да се лекуват рани. Дезинфекционните му качества са допълнени от флавоноиди, които подмладяват кожата, омекотяващи танини, подхранващи вещества като цинк, мед и магнеции, и други полезни съставки.
Посетете Aurora Spa в хотела Las Alcobas в град Мексико. Към процедурата Тепезкоуйте се добавя алое и мента.

Изтъркване на тялото с кленова захар
Върмънт

Преди около десет години, канадският дерматолог Бен Камински тръгва за риба, но забелязва, че кленовите дървета издържат на студ. След много опити той открива комбинация от вещества, които омекотяват, стягат, изглаждат и подхранват кожата, съдържащи се в клена. Антиоксидантите, полифенолите и минералите са едновременно нежни, и ексфолиращи.
За процедурата с кленова захар са ви нужни продуктите от серията на Камински с марка B. Kamins например в Stoweflake Mountain Resort & Spa.

Черните перли и кожата
Таити

Едно от местата, където могат да се намерят черни перли, е Френска Полинезия. Те имат по-богати нюанси, включващи зелено и пурпурно, съществуват легенди за тях на повече от 3000 години. Една от тях е, че прахът от тях прави кожата по-здрава и мека, и я предпазва от слънцето.
В търсене на това съкровище за своята кожа можете да се отбиете до Manihi Pearl Beach Resort и да опитате процедурата Monoi Poe, добавяйки хидратиращо масло Моной.

Кедров масаж
Уисконсин

Кедърът е дърво, което се счита за свещено от много северноамерикански племена. Той има пречистващи и защитни свойства, както за хората, така и за местата.
Ако пожелаете да се отърсите от тревогите си, елате до Aspira Spa край езерото Елкхарт и опитайте масажа с кедрово масло, чиито корени са в далечното минало на племето оджибва.

Масаж с арганово масло
Мароко

Местното население в Мароко използва плодовете на аргановото дърво за извличането на масло, което се използва за готвене и като козметичен продукт. В него има каротини, витамин Е и други подхранващи съставки, които му помагат да премахва бръчките и да подхранва кожата.
Amanjena Resort в Маракеш е едно от местата, където можете да опитате процедурата Moroccan Bloom, която включва още почистване с глина и освежаване с вода с евкалиптов екстракт.

Хидратиране с ачиоте
Канкун

Ачиоте (анато) е растение, което се среща в Перу, Бразилия и Мексико, и е използвано в помощ на женската красота още по времето на маите. То помага както за заздравяването, овлажняването и изглаждането на кожата, така и при стомашни проблеми и наднормено тегло. Може да се пие като чай или извлеченото от него масло да се използва за кожата, което освен всичко друго предпазва от слънцето.
JW Marriott Cancun Resort & Spa е курорт, където ще се насладите на разнообразни процедури допълнени с ачиоте. Ще откриете, че маите са познавали козметиката така, както са познавали и шоколада.

Масаж с горещи нефрити
Пекин

Нефритът е символ на красота и сила. Но той означава и добро здраве. В Азия се счита, че носенето му помага на сърцето, черния дроб и бъбреците. Козметичните компании твърдят, че прави кожата по-здрава, тъй като й помага да произвежда колаген.
В Peninsula в Пекин можете да се насладите на отморяващ масаж, който ще донесе хармония в света ви.

Ексфолиация с финбос
Южна Африка

Името финбос означава „добър храст”. Това растение, което е намерено в крайбрежните райони на Западен Нос, близо до Порт Елизабет, е от богато семейство, в което влиза ройбос, който има антиоксидиращи и антисептични свойства. Последните проучвания показват, че това растение помага при различни кожни проблеми като суха кожа и обриви.
Pezula Resort Hotel & Spa в Книсна е място, в което се използват традиционни рецепти за приложение на финбос, заедно с вода, пара, кал и камъни.

Изкуството на интимната подстрижка


Интимните подстрижки са били популярни още сред дамите на Древен Египет. Това били най често жени, които принадлежали към висшето общество. За депилация те използвали специални растителни смеси. Освен това те оцветявали окосмяването на интимните си места и украсявали телата си с рисунки от хена. В Индия и в някои други азиатски и мюсюлмански страни обезкосмяването се правело с хигиенни цели. В Европа интимните подстрижки започнали да стават популярни чак през ХХ век. Легендите разказват, че Мерилин Монро изсветлила косъмчетата на интимните си части, за да се чувства истинска блондинка.

След сексуалната революция през 60-те години, появата на бикините, дантеленото бельо и развитието на нудизма, интимната подстрижка става обичайно явление. Още през 80-те години се появяват школи за обучение на стилисти в тази област. В Русия например особено популярно става изображението на вождовете на марксизма и ленинизма, изрисувани с цветове и с буйни, естествени бради и мустаци.
Тези подстрижки са направени не само заради самочувствието на жената, а главно заради мъжа – за да го впечатлят, предизвикат и раздразнят. Разбира се, вероятно има и мъже, които подобна подстрижка ще отблъсне.

Една от причините може да бъде самолюбието – те започват да питат как се е появила тази подстрижка и кой я е направил. И, което е най-важно - какъв пол е бил фризьорът. В такъв случай, ако вашият мъж не обича експериментите и новостите, това дразнене едва ли е най-добрата стратегия за привличането му в семейното ложе. Това обикновено са мъже, които не обичат да експериментират, да опитват нови пози и се питат на първо място дали боите, които са използвани за оцветяването на тези места, са безопасни и дали не може да се отрови.

Когато незапознатият клиент на салона види названието „интимна подстрижка“ или „бикини дизайн“, обикновено започва да се подсмихва. Но всеки, който е пробвал, се радва на резултата – и това правило обикновено води до създаването на „постоянни клиенти“.
Едно от предимствата пред бръсненето е, че кожата не се раздразва и не е нужно след ден-два да повтаряте процедурата. Депилацията, която се използва тук (горещ восък с успокояващи съставки), позволява да се съхрани формата на подстрижката в продължение на 2 седмици. В случай, че изберете обикновена подстрижка с бръснене, ще трябва да дойдете седмица след това отново. За бръсненето се използва специална машинка за бикини-дизайн.

Полето на фантазията няма предел по отношение на интимните подстрижки. Към това може да се добави оцветяване, татуировки, пиърсинг и боди арт. За да бъде една такава подстрижка наистина красива е необходимо време и търпение. Понякога и простата подстрижка отнема най-малко час. Желанието на клиента е определящо, но дизайнерът може да посъветва своя клиент за подходящи цветове, тъй като за образа са определящи кожата, окосмяването и също фигурата на клиента и тазовата кост. За по едрите обикновено се препоръчва по фино изображение с вертикални линии.

Препоръчва се интимни подстрижки да не се правят три дни преди и три дни след месечния цикъл, заради повишената чувствителност на кожата. След подстрижката трябва да се избягва употребата на някои по-силни козметични препарати и не трябва да се изгаря на слънце или в солариума.
Елхи, цветя, сърца, миди, охлюви, снежинки и дори Дядо Коледа са популярни изображения.

Последните модни тенденции обаче сочат предпочитанията на загадъчни, мистични символи – лабиринти, кръстове, очи, змии, йероглифи и др. Самата процедура започва с почистването и дезинфекцирането на участъка, който ще се подстриже и обезболяването му. Преди епилацията се нанася талк и после се изрисува изображението. Боите, които се използват, са от най-меките и натурални вещества, които да не предизвикват раздразнение или алергична реакция. Колкото е по-ярък един оттенък – толкова е по-интересен. Могат да се добавят перли, кристали, перца и други елементи.

петък, 26 юни 2009 г.

Законите на Мърфи за Любовта


1.Библейски закон на Уайлд: “Книгата на Живота започва с един мъж и с една жена в една градина. И завършва с Апокалипсиса.”

2. Наблюдение на Дьо Гурмон: “От всички сексуални отклонения целомъдрието е може би най-странното.”

3. Наблюдение на Алън: “Разликата между секса и любовта е, че сексът освобождава от напрежението, а любовта го създава.”

Брак4. Древна аксиома за брака: “Бракът е цената, която мъжете плащат за да правят секс, а сексът е цената, която жените плащат, за да сключат брак.”

5. Дефиниция на Биърс: “Бракът е общност, състояща се от един господар, една господарка и двама роби, или всичко двама души.”

6. Теорема на Ростан: “Една съпружеска двойка е добре съчетана, когато и двамата съпрузи едновременно изпитват желание да се скарат.”Любовни писма

7. Втори закон за писмата: “Никога няма да узнаеш колко убедителни са любовните ти писма, докато не попаднат в ръцете на жена ти.”

8. Закон на Шангай: “Неверните изпитват угризения. Верните – съжаления.”

9. Второ мото на Мей Уест: “Когато съм добра, съм добра, но когато съм лоша, съм по-добра.”

Истини за свадбата-мислете преди да кажете "ДА"

За всички решили да сключват брак, поради една или друга причина, вижте подбраните материали по-долу и си помислете преди да предприемете такъв ход. Да не се окажете в някоя от тези ситуации
А за останалите, твърдо решени да кажат заветното “ДА” - успех (не боли толкова, дори напротив, стига да сте попаднали на Човека)!





Най-популярните спортове в света


Всички мъже обожаваме спорта. Едни си падат по тежести, други по плуване, трети по лека атлетика. Няма съмнение, че у нас най-разпространеният спорт е футболът.

Почти няма и мъж, който да не разбира от футбол и да не дава мнение кое как става и как се играе добре. Тази тенденция е характерна за цяла Европа, тъй като футболът е най-популярният спортна континента.

Специално за вас открихме списък с най-популярните видове спорт в световен мащаб. Ето го и него.


Спорт


Приблизителен брой хора, практикуващи спорта.


Борй на национални федерации.

Волейбол


998 милиона


Баскетбол


400 милиона


Тенис на маса


300 милиона


Футбол


242 милиона


Бадминтон


200 милиона


Тенис


60 милиона


Бейзбол


60 милиона


Dragon Boat Racing


50 милиона


Хандбал


18 милиона


Хокей


3 милиона


Джудо


2.5 милиона


Ръгби


2 милиона



Ето и някои любопитни факти:

Формула 1 е спортът, който събира най-много телевизионни зрители. Едно първенство събира годишно около 40 милиарда зрители пред телевизорите, което прави спорта на Шумахер първенец в тази категория.

Световната федерация по баскетбол отчела, че около 400 милиона души по света играят баскетбол, което ще рече, че всеки 12ти човек, независимо мъж, жена или дете, обожава да играе с оранжевата топка и да стреля по коша.

Световната федерация по волейбол пък твърди, че 1 млрд. души по света играят волейбол или всеки 6ти. Това се сторило съмнително на журналистите, които решили да разнищят случая. На въпроса как това е възможно, от федерацията отговорили, че има 33 милиона регистрирани, но реално почитателите на спорта били много повече.

Секс обяви


Може да ви се вижда странно, но секс обявите все още са на мода. Явно има хора, които не успяват да открият своята половинка чрез социалните си контакти и прибягват до услугите на секс обяви.

Вижте тази забавна колекция от реално публикувани секс обяви:

1. Стара обувка търси някой да й отпори гьона.

2. Госпожица от занаята търси богат занаятчия с цел брак.

3. Печена търси загорял.

4. На лице съм. Търся някой да ме обърне на опаки.

5. Търся село без кучета, но с... кучки.

6. Въздържател напива вода не напита.

7. Учителка по френски дава нощни уроци.

8. Закъсала търси да я скъсат.

9. Пренарязвам обратни резби.

10. Кавал търси девета дупка

11. Воден спасител дава уроци по игра с подводни топки на платежноспособни дами.

12. Опасна секс-бомба търси някой да й отцепи района.

13. И в морето ми е до колене.14. Грешна съм. Търся праведен да ме оправи.

15. Може да ми е къс ума, но са ми дълги крака-ата-а-а.

16. Специалист по икебана аранжира всякакви китки.

17. Дърпам дяволи за опашката.

18. Бутам на тия дето бутат.

19. Търся знойна хубавица, да внесе топлина в живота ми.

20. Сапьор обезврежда секс - бомби по домовете.

22. Монтирам шпионки на всякакви гардероби и шкафове.

23. Целувам крака и ближа задници. Атрактивни цени.

24. Паток търси въртиопашка.

25. Жулиета търси Ромео с "Алфа Ромео".

26. Позирам по домовете. Голямо разнообразие от пози.

27. Взимам го присърце, но не си го слагам на сърцето.

28. Агроном дава практически съвети как да цъфтите без да вържете.

29. Дамски шивач реже три пъти, без да мери нито веднъж.

30. Надарен търси даровита.

31. Влизам ви в положението.

32. Поръбвам не поръбени.

33. Занасям се с отнесени.

34. Двуглав змей търси ламя ненаситна.

35. Ако искате да видите каква изненада съм ви приготвил - дръпнете ми ципа.

36. Развит търси навита.

37. Не се притеснявайте, ако сте дебела. Аз веднага ще ви открия слабото място.

38. Ако са ви изкарали акъла - аз ще ви го набия отново.

39. Тясна специалистка търси широко поле за изява.

40. Звероукротител - професионалист укротява разгонени кучки.

41. Опитен горски лови бракониери в чужди кревати.

42. Потомствен благородник облагородява родословни дървета.

43. Лесно запалима търси трудно гаснещ.

44. Пицария "Червения фенер" доставя пици и цици по домовете.

45. Сядам само на станали.

46. Ако можеше да ми стане нямаше да седна.

47. Строителен предприемач търси малко употребявана бетонобъркачка с голям капацитет.

48. Девета дупка търси меден кавал.

49. Ако често изтървате сапуна в банята винаги съм готов да ви го подам.

50. Дипломиран астроном сваля звезди на млади дами.

51. Буден принц търси Спяща красавица.

52. Дискретен, професионален алпинист сваля закъсали от всякакви балкони и покриви.

53. Специалистка по битова техника духа като вентилатор, смуче като прахосмукачка и се върти като миксер.

54. Мома втора употреба търси неупотребяван ерген с цел да го употреби.

55. Атрактивна дама с неограничени възможности в леглото, търси джентълмен с неограничени възможности в плащането.

56. Продавам книгата "Кама Сутра " с презентации на живо.

57. Столетница търси активен партньор да я върне в спомените й за последно.

58. Отпушвам задръстени и запушвам отворени.

59. Две мургави Шехерезади на повикване с репертоар от 1001 приказни нощи. Гарантиран спомен за цял живот.

P. S. (След като установите какво ви липсва и какво са ви лепнали.)

60. Млади дами, ако ви трябва трети за "Шведска тройка" - аз съм насреща, а млади господа приема, съседа Марио - отсреща.

61. Предлагам ефектни вибратори за стари девственици на фирмите "HILTI" и "KANGO".

62. Автотенекеджия изчуква задници всякакви.

63. Скъперница търси прахосник.

64. Щастливо разведен е готов да дари с щастие нещастно омъжени.

65. Виновен търси невинна да му поеме вината срещу заплащане.

66. Стар съдия прилага по-мек член за разкаяли се престъпнички.

Извънредно положение в Централна Европа


Най-малко шестима са загинали при наводнения в Източна Чехия след проливните дъждове в региона, предаде Франс прес, като се позова на местните спасителни служби.

35-годишна жена е отнесена от придошлата река в град Нови Ичин, удавил се е и мъж от съседния Кунин. Още четирима починаха поради различни здравословни проблеми, тъй като бе невъзможно да получат навреме спешна медицинска помощ, съобщиха днес чешките спасители.

В някои райони от Източна Чехия са паднали около 50 литра дъждове на квадратен метър, посочва ИТАР-ТАСС. Редица села от региона са откъснати от света. Там е обявено извънредно положение, властите евакуират местното население. Поради наводненията са затворени и някои железопътни отсечки. Синоптиците в Източна Чехия предупреждават, че поройните дъждове може да продължат и в близките дни, добавя АФП.

Засилва се и заплахата от наводнения в района на Острава - най-големият град от Северна Моравия (в Моравско-Силезийската област). Местните власти предупредиха колегите си от южните райони на съседна Полша, че бушуващите чешки реки носят натам огромни количества вода, допълва ИТАР-ТАСС. Петдесет души загинаха при наводненията в Моравия през 1997 г., припомня руската агенция.

Властите в редица области в Южна Полша вече обявиха извънредно положение заради интензивните валежи и излезлите от коритата реки. Очаква се валежите да продължат през следващите дни, предаде АФП.

От вторник вечерта пожарникарите трябвало да се намесват 316 пъти в Горна Силезия, за да изпомпват водата от наводнените мазета и приземни етажи, най-вече в област Ченстухова, съобщи ръководството на местните противопожарни служби на страницата си в интернет. Редица реки са излезли от коритата си в областите Краков и Жешув, като блокирали пътищата в областта и наводнили полета, съобщиха телевизиите.

В Източна Австрия ситуацията също е тревожна. Няколко реки са излезли извън коритата си, а пътищата са залети. В северната част на страната над 3000 пожарникари и войници се борят с наводненията. Ситуацията е критична в няколко селища, които са напълно откъснати заради придошлите реки.

ЧУДЕСНИ ЗЕЛЕНИНИ






Понякога ни се иска да избягаме от мръсотията на града и да релаксираме с приятни гледки и изживявания. Няма нищо по-хубаво от това да се насладим на красива жена или красива природа, изваяна от ръката на някой естет.

И тъй като красиви жени жедневно ви предлагаме в изобилие, ето как сме решили да ви вдигнем настроението днес.

събота, 20 юни 2009 г.

Трайната любов


Вглеждали ли сте се как танцуват семейни двойки по време на сватбено тържество? Сравнявали ли сте нежността в погледа и движенията на младоженците, и не по-малко всеотдайната прегръдка, в която танцува някоя възрастна двойка.
Кои са тези хора, излъчващи семейно щастие?
Какво ги е задържало заедно в брачния впряг толкова много години? С една дума - къде е разковничето за тяхното семейно благополучие?
Отговорът е много прост: те наистина са щастливи в любовта си!




Това е общото и между стоте американски двойки, на възраст между 25 и 80 години, със семеен стаж от 7 до 55 години, които писателката Кетрин Джонсън е разпитала, за да узнае кои са общите нишки, свързващи тези хора и в радости, и в житейски неволи. Ето нейните обобщения - те звучат като ценно „помагало" за всички семейни партньори, които искрено желаят да опазят любовта в своето семейно гнездо:


Щастливите двойки още от първия ден на своя съвместен живот се чувстват ,,родени един за друг".
Не че не е вярно твърдението, че любовта „узрява" бавно, с течение на времето, или чак когато двамата съпрузи изядат заедно една торба сол. Но чувството за близост, за еднаква ценностна система, дори за емоционална и сексуална хармония споява още от самото начало партньорите, съхранили с години своята любов. Тази близост включва и едно деликатно равновесие на приятелството, което се гради както върху еднаквостта на характерите, така и на взаимното им допълване.


Щастливите съпрузи делят и делничните ангажименти, и мечтите си.
Тя приготвя сутрешното кафе, той разхожда кучето, а двамата заедно прочитат вестниците на закуска. Е, ако у дома няма четириног любимец, тогава съпругът ще се захване с нещо друго от обичайните семейни дела, но повечето стабилни семейства с дългогодишна практика се крепят на този ежедневен „модел".
Наистина рутината сама по себе си не поражда щастие, но тя вдъхва доверие и сигурност в нормалното съществувание на брака. От тези малки удобства и дребни радости мъжът и жената напълно естествено преминават в по-дълбокото и неизбродимо царство на споделените мечти.


Щастливите съпрузи не остават скарани задълго.
Естествено семейният живот би бил твърде монотонен и нереален, ако от време на време не припламне искрата на някоя кавгичка. Но тайната на влюбените съпрузи се състои в това, че те никога не си лягат скарани. Макар че има и такива, които предпочитат да „преспят" с гнева си от възникналия конфликт, но на сутринта мирът в семейното гнездо отново е възцарен.


Щастливите съпрузи винаги виждат, или търсят, най-доброто у партньора си.
Положителните очаквания крият невероятна сила: да виждаш най-доброто, да развиваш най-доброто, да очакваш най-доброто у своята половинка - това е същината на „розовия реализъм", който е толкова типичен за дълголетието на щастливите семейни двойки. Когато харесваме някого, ние всъщност виждаме собственото си по-добро аз в неговите или в нейните очи.
Не са малко случаите, когато единият от съпрузите е постоянно напрегнат, избухлив или потиснат, но семейството им се крепи поради това, че другият партньор не фокусира своите черни мисли върху минусите на спътника в живота си. Остава вярата и доброжеланието един към друг.


Щастливите двойки се променят през годините на съвместния си житейски път.
При това повечето от Тях признават, че са се променили към по-добро. Целебният ефект на промяната особено много се чувства при семейства, които са били на ръба на раздялата. Но бракът им е бил запазен и е надживял кризите защото единият /или и двамата/ се е променил, изкоренявайки у себе си недостатъка, предизвикал конфликта във взаимоотношенията им. Един съпруг например, страстен комарджия, осъзнава в един момент, че този му порок отблъсква жена му и децата му и когато в крайна сметка решава, че семейството има за него първостепенно значение, се отказва завинаги от игралните заведения.


Щастливите двойки не подценяват значението на секса.
Наистина добрият, трайният брак се гради върху любовта, приятелството, уважението, всеотдайността - качества, които са непреходни, за разлика от страстта. Но твърде често една силна и неутолима сексуалност е истинската рецепта за хармонията между съпрузите.
Един съпруг описва жена си като „най-красивата жена на Америка" - а за да възприемеш съществото до себе си по този начин, означава, че винаги и преди всичко я възприемаш като жена.
Любовта между такива съпрузи е в основата си сексуална - независимо от честотата и интензивността на техните интимни срещи.
Съпружеската вярност е също една твърда гаранция за трайната семейна връзка.


Щастливите двойки не се борят за превъзходство в семейството.
Особено когато наближат петдесетте. Те може да се изправят пред разни други конфликти, но никога не водят битка за власт или първенство. И обичат да представят партньора си като своя най-добър приятел.

Природните резервати в България са част от съкровищницата на майката – природа


Те са онази частица от страната ни, където със закон са защитени различни представители на флората и фауната и където със сигурност ще се изпълните с гордост и благоговение пред омайнокрасивите гледки. „Опознай родината си, за да я обикнеш” са казали хората и са били прави. В забързания ритъм на ежедневието, комерсиалното отношение към туризма и ограничените финансови възможности не си даваме сметка с какво богатсво всъщност разполагаме и колко малко е нужно, за да се докоснем до него. Да, наистина, това са територии, в които се отглеждат растения и животни, застрашени от изчезване и достъпът до които става само със специално разрешение. Но значи ли това, че не трябва да се интересуваме и да се грижим за природните резервати в България?! С тази своеобразна разходка още веднъж ще си припомним девствените кътчета на страната и ще разберем защо е толкова важно да ги има.


Централен Рилски резерват

Сред природните резервати на България е и най-големият природен резерват на Балканския полуостров. Централен Рилски резерват е създаден през 1992 г. върху площ от 12 394 хектара, обхващаща високите части на Източна, Средна и Северозападна Рила. Тук, в първоначалното им състояние състояние, са съхранени характерни за района екосистеми. Пак тук се намират най-високите точки на Национален парк „Рила” – Мусала, Голям и Малък Скакавец, Дено Манчо, както и долините на реките Марица, Леви Искър и Бели Искър. Наситеният със скални зъбери и сипеи алпийски релеф изобилства от голям брой езерни групи, носещи наименованието на съответния географски обект – Маричини, Мусаленски, Скакавишки. Изключително богата растителност, предимно иглолистна, представена от бяла мура, обикновен смърч и клек, който на места е с възраст 70 г.

Природен резерват Силкосия
Със Силкосия се поставя началото на природните резервати в България. Най-старата защитена територия е създадена на 23 юли 1931 г. с цел да бъдат опазени вечнозелените храсти и горските формации от разновъзрастна буково-горунова и чисто букова гора. Обхващащ територия от 396,5 хектара, в това число голяма част от Странджа планина и района между селата Българи и Кости, Силкосия е един от най-ниските природни резервати в България. Там можете да срещнете изключително разнообразие на растителни видове и представители на различни географски ширини. Това е единственото находище на дива мушмула у нас, а ако посетите резервата през февруари и март ще се насладите на красотата на кавказката иглика и пролетната циклама. Животинският свят е представен от много видове земноводни, влечуги, птици и бозайници.

Природен резерват Ропотамо

На 50 км южно от Бургас се намира един от най-интересните природни резрвати в България – Ропотамо. Тук се намират лиманът на река Ропотамо (в който навлиза и морска вода), Змийският остров (един от петте острова в Черно море, известен още като Свети Тома, получил прякора си заради множеството сиви водни змии, които го обитават), блатото Аркутино, различни скални феномени и лонгозни гори. Първоначално, през 1940 г., областта е обявена за резерват. През 1962 г. получава статут на национален парк, но заради многобройните туристи и нарушения екологичен баланс през 1992 г. отново става резерват, при това със строг режим. Той обхваща площ от 1001 хектара, а основната му задача е опазването на бялата водна лилия, растяща в крайречните блата. По десния бряг на Ропотамо пък е най-голямото находище на медицинското растение Морски пелин. Над 100 вида растения и 71 вида птици са включени в Червената книга на България. А на Змийския остров се намира единственото находище на диворастящи кактуси, засадени през 1933 г. от цар Борис III, който ги пренесъл от Братислава.

Природен резерват Камчия

Както всички природни резервати в България и Камчия се отличава със своята уникалност. Тук се наблюдава най-богатата растителност в Европа. Районът е превърнат в резерват, за да бъде запазена най-голямата крайречна гора у нас, наречена „лонгоз”, която има аналог единствено в Колхида (Грузия). Обявеният през 1951 г. за резерват район заема площ от 842 хектара, върху която растат гигантски представители на летен дъб, елша, бяла топола, дива круша. Преобладават обаче бряст и ясен, като на места дърветата достигат височина 50 метра и възраст 150 г. 47 вида от гръбначните животни, 56 вида птици и 7 вида риби са записани в Червената книга. Тук можете да срещнете Черен щъркел, Малък креслив орел, Голям ястреб, сокол Орко и седем от общо девет вида кълвач в Европа. В никой друг от природните резервати в България не можете да срещнете Червеноглава потапница през зимата.

Природен резерват Сребърна

Това е единственият от природните резервати в България, който се намира на главното миграционно поле на прелетните птици между Европа и Африка. Заема 600 хектара охраняема и 540 хектара буферна площ, разположена на 18 км западно от Силистра и на 2 км южно от река Дунав, до село Сребърна. Тук се намира и сладководното езеро Сребърна, което е с площ 2 кв. м и дълбочина между 1 и 3 м. В периода 1911 г. – 1940 г. местността принадлежи към пределите на Румъния, но след подписването на Крайовската спогодба, отново става част от България. Обявен е за резерват през 1948 г., а за името му се носят легенди. За най-достоверно обаче се смята, че вечерно време луната се отразява във водите на езерото и така се създава илюзията за разтопено сребро. Най-голям интерес сред представителите на фауната са Kъдроглавият пеликан, Бялата чапла, Нощната чапла, Червената чапла, Блестящият ибис и Белият лопатар. А сред 139-те вида висши растения, които растат тук има много, които са застрашени от изчезване извън територията на Сребърна.

Природните резервати в България са близо 60. Може да ви се струва, че са повече, но това е в случай, че броите и поддържаните резервати, националните паркове, природните паркове и защитените местности. Толкова различни понятия, обединени от една обща цел – опазването на естествените дадености, сред които имаме щастието да живеем. Без значение кой от природните резервати в България ще изберете, навсякъде ви очакват заблежителни природни „чудеса”.

Останалите природни резервати в България

Парангалица, Баюви дупки-Джинджирица, Бистришко бранище, Торфено бранище, Калиакра, Боатин, Царичина, Тисата, Дупката, Горна топчия, Алиботуш, Джендема, Узунбоджак, Скакавица, Беглика, Еленова гора, Купена, Червената стена, Мантарица, Горна кория, Бяла крава, Кастраклий, Казаните, Чупрене, Стенето, Соколна, Пеещи скали, Букака, Бели Лом, Църната река, Вълчи дол, Стара река, Витаново, Китка, Врачански карст, Северен Джендем, Кутелка, Орлицата, Каменщица, Лешница, Ореляк, Ибър, Соколата, Риломанастирска гора, Козя стена, Конгура, Средока, Тисовица, Юлен, Милка.

Чудотворните места в Италия

Многобройни места в Италия се славят като притежаващи особена лековита сила.
Италианското месечно списание Airone съветва в новия си брой къде да отидем на Апенините, ако искаме да се избавим от определени болести или оплаквания.




Храмът в Оропа, до град Биела в Северна Италия.


1.Камъкът на плодовитостта - Той се съхранява в храма в Оропа, до град Биела в Северна Италия. Според легендата през 369 година, за да избяга от гоненията срещу него, свети Еузебио, епископ на Верчели, се укрива в планината. В една ниша на нейна скала скрива статуя на Богородица. Оттогава камъкът придобива особена сила за жените, които не могат да заченат. За да се избавят от нещастието си, те трябва просто да се облегнат на скалата.

2.Абатството "Сан Коломбано" - То се намира в Бобио, до северния град Пиаченца.
Криптата му се слави като място с особено енергийно излъчване, от което минават оплакванията от главоболие.

3.Храмът "Сан Дамиано" - Той се намира в Сан Дамиано, до Пиаченца. Говори се, че през 1964 Богородица се явила на италианка, известна с името мама Роза. На това място ненадейно се появил и извор с чудотворно въздействие.
Водата му има изключително успокоителен ефект върху пиещите я. Те успяват да се избавят от притесненията и грижите си.

4.Монтикиари - Монтикиари се намира между Бреша и Мантуа. Разказват, че в местност, известна с името Фонтанеле, Богородица се явила през 1966 на Пиерина Джили и благословила изворните води в зоната. Те се превърнали в лек за болестите на стомаха, червата, черния дроб и белите дробове.

5.Абатството на св.св. Руфино и Витале - В криптата на абатството, което се намира в Амандола (до град Асколи Пичено), има скала, която според легендата лекува от херния. За да има ефект, трябва да остържете малко от скалата.

6.Пещерата на Сан Понцо - В Сан Понцо Семола, до град Павия, има скала, където през IV век е живял отшелникът свети Понцо.
Според легендата вярващите, които се излегнат върху каменната постеля на свети Понцо, се излекуват моментално от болките си в кръста и в бъбреците.

Хайде на пикник ! Но къде ?


Какво ще кажете за един пикник сред зелени планински гори до прохладните води на някой водопад? За целта няма да се налага да ходите чак до джунглите на Амазонка.

България ни е дала и това – прекрасни райски кътчета, сгушени сред китна гъста растителност, разпръскващи свежест и връщащи вярата ни в красивото. Колкото по-топло става, толкова повече започвате да си мечтаете за почивка – дали на морето, дали сред природата, няма значение. Важното е да е далеч от шумния град и напрегнатото ежедневие. И макар да не можете да си вземете отпуск по всяко време, все пак ви остават уикендите. Двата спасителни дни, в които можете да сложите малко храна в една кошница и въоръжени с одеяло и бански да се „изгубите“ в рая за няколко часа. В съзнанието си започвате да прехвърляте всички места, подходящи за пикник и условията, на които трябва да отговарят за да ви е максимално приятно. Задължително условие е в близост да има водоем. Но също така да бъде и прохладно, зелено, красиво и екзотично. Е, тогава поемете към някой водопад, спускащ се по склоновете на Рила, Пирин, Родопите или пък Стара планина. Възможност за избор имате, остава само да приготвите кошницата и да тръгнете на път.

Крушунски водопад

Ако изберете да разположите пикника си в района на Крушунския водопад, със сигурност няма да ви се иска да си тръгнете от там в края на деня. Това е едно от най-прекрасните, най-екзотичните и най-приказни кътчета в България. Намира се на 34 км. от град Ловеч, в близост до село Крушуна. Главният водопад се спуска от височина 20 метра, разделя се на няколко ръкава и образува още няколко водопада. Така се оформя най-голямата водна каскада в страната с много прагове, басейнчета и карстови тераси, заобиколена от на практика непроходима растителност. Построените стъпала и екопътеката са направили възможен достъпа до извора на водопада, скрит в едноименната пещера. В близост до Крушунски водопад се намира Деветашката пещера - пещерата е с най-голямото преддверие в Европа. До нея можете да стигнете по низа от екопътеки, а живописната природа ще ви остави буквално без дъх.

Райско пръскало


Райско пръскало не е просто водопад. Това е най-високият водопад на Балканския полуостров – 124,5 м. Намира се в Национален парк „Централен Балкан“, в подножието на друга историческа местност – връх Ботев и непосредствено над град Калофер. Ако решите да си направите пикник в района на водопад Райско пръскало, знайте че местността може да ви изкуши да останете повече от предвиденото. Освен че можете да разгледате културните забележителности и да си припомните славното възрожденско минало, можете да се спуснете към намиращия се в околността резерват „Джендема“ или пък да изпиете чаша ароматен планински чай в хижа „Рай“. Тя се е сгушила в подножието на водопада и обикновено е изходен пункт за множеството туристи, дошли да видят този природен феномен. Водите от снежните преспи в подножието на връх Ботев образуват река Пръскалска, която след пада си се превръща в приток на Бяла река. Пикникът ви в района на Райско пръскало със сигурност ще бъде един незабравим отдих.

Скакавица

Това е най-високият водопад в Рила планина – намира се на 1750 м надморска височина, с пад на водата 70 м. Той е част от река Скакавица в Земенското ждрело. Местността в района на Скакавица е труднодостъпна, но много популярна заради множеството карстови извори и лечебния въздух. Вековни гори от бяла мура се простират докъдето виждат очите ви, а ако сте любител на планинските преходи, теренът ви предлага добри възможности да повдигнете адреналина си. На 40 минути от водопада се намира хижа Скакавица, но пътека между двата обекта няма. Трябва да разчитате на собствените си способности за ориентиране, наставленията на някой местен планинар и следите, оставени от тези преди вас. Но внимавайте пикникът да не се превърне в тренировка по оцеляване.

Хотнишки водопад

Наричан още Кая бунар този природен феномен се намира само на 15 км от Велико Търново, на границата между Дунавската равнина и Предбалкана. Водите на водопада се спускат от височина 30 м. Можете да се разходите по дългата километър и половина екопътека, която лъкатуши покрай водата и да се насладите на причудливите скални образувания, да минете през старите каменни тунели, да се изкачите на върха на водопада или пък да се спуснете в обраслото с бръшляни ждрело. Така, по малки мостчета и минавайки покрай още редица водопади ще стигнете и до самия извор дал името на водопада – Кая бунар. На 3 км. оттам пък се намира и село Хотница, в което можете да разгледате археологически разкопки от римско и турско време. Местата подходяши за пикник са толкова много, че трудно ше можете да си изберете едно. А дори да го направите, природата ще ви тегли с такава магическа сила, че бързо ще се впуснете в проучването й.

Това са четири от най-популярните водопади в България, но далеч не са единствените. Когато решите къде искате да си направите пикник и колко време можете да отделите, поинтересувайте се за природните забележителности, характерни за местността. Знайте, че 46 водопада са обявени за защитени от закона и за туристически обекти с национално значение. Ако посетите Национален парк „Централен Балкан“ например, освен Райско пръскало, можете да видите още Карловското, Видимското, Кадемлийското и Бабското пръскало, които са едни от най-високите водопади у нас. Ако се разхождате из Родопите, можете да разгледате светата обител на Бачковския манастир и непосредтвено над него намиращия се Бачковски водопад. Ако пък се намирате в столицата и нямате възможност за дълъг път, то на 5 км. от центъра на квартал Бояна се намира красивият Боянски водопад, до който най-лесно можете да стигнете през Копитото. Вярно, че не е много далеч от градския шум, но красотата на природата със сигурност ще ви накара да го забравите и да се отпуснете.

Резервации онлайн


В западна Европа всеки втори самолетен билет се резервира онлайн. България е все още далеч от тези цифри, но прогнозите са за бърз растеж.




Ето защо е необходимо да знаем някои особености свързани с резервиране на пътуване по Интернет.


Български или чуждестранни сайтове. Интернет средата Ви позволява да резервирате самолетен билет или хотелско настаняване както от сайтове в България, така и от такива базирани във всяка една точка на света. В някоi случаи сайтовете от чужбина могат да Ви предложат по-добра цена, но е добре да знаете, че задължително трябва да разполагате с кредитна карта. По-големите Български онлайн агенции като CenTransit.bg например приемат плащания чрез Е-pay, по банков път или дори в брой в офиса. Резервирането на пътуване е сред най-сложните раздели на електронната търговия. За тези които не са уверени в знанията си по западен език е препоръчително да използват Български сайтове с цел избягване на грешки при резервация. Наскоро бе цитиран случай на туристка от Аржентина, която си мислела, че резервира билет онлайн до Сидни в Австралия, но се озовала в малко и отдалечено Канадско градче наречено Сидни. Не на последно място трябва да се отбележи, че специалните тарифи на авиокомпаниите за Българският пазар са достъпни само от онлайн агенции базирани в България.
Опасност от измами. Българите обикновено се притесняват да резервират онлайн от страх да не бъдат излъгани. Интернет резервационите системи са доста сложни, а взаимовръзките с авиокомпании и хотелски доставчици са добре регулирани и поради тази причина е трудно да бъдат използвани с измамна цел. Шансът да бъдете измамени от онлайн магазини за книги например е много по-голям. За ваше успокоение се наблюдава дори обратната тенденция – потребители с фалшиви или откраднати кредитни карти често се опитват да правят резервации в Интернет. За ваше спокойствие е добре е да проследите коя компания стои зад всеки сайт, да се уверите, че има лиценз за туристическа дейност и, че сайта има добра защита за личните Ви данни. По отношение на Българските сайтове, това лесно може да се открие.

Получаване на билети. Много потребители са притеснени, че след като са броили няколко стотин евро за пътуването си, вместо красив хартиен билет, получават и-мейл съдържащ единствено номер на билета и маршрута. Днес, почти всички самолетни билети са електронни, което важи и за повечето ваучери за хотелско настаняване. Имената Ви са записани в системата на авиокомпанията и единственото което Ви трябва за да реализирате пътуването е номера на билета и документ за самоличност. За да бъдете сигурни, винаги може да се обадите в авиокомпанията или хотела за да се уверите, че сте в списъка на пътниците или пък в този на гостите.

Интернет продажбата на самолетни билети и хотели е всеобхватна тема, която ще бъде дискутирана и в следващите материали. На сайта CenTransit.bg можете още сега да резервирате самолетен билет или хотелско настаняване в 3 лесни стъпки изцяло на Български език.

сряда, 17 юни 2009 г.

Умните мацки сгорещяват спалнята до червено


Мацките отдавна се чудят дали мъжете наистина предпочитат блондинки или всъщност си падат по брюнетки.

Истината обаче е, че външният вид няма толкова голямо значение в леглото – по-важен е интелекта.

Момчета, не се чудете за какво говорим, защото вече е научно доказано – емоционално интелигентните жени са сексуално неудържими.

Учени от Кралския колеж в Лондон са стигнали до извода, че дамите, които умеят да изразяват чувствата си и в същото време разбират тези на околните, имат по-пълноценен интимен живот.

Специалистите проучили над 2000 двойки жени-близнаци на възраст от 18 до 83 години.

Те трябвало да определят възможността си да стигат до оргазъм по 7-степенна скала. Освен това чрез различни въпроси била измерена и емоционалната им зрялост.

Резултатите недвусмислено потвърдили, че жените, които били наясно със своите чувства, били и по-задоволени.

Те били по-разкрепостени и открити и умеели не само да се наслаждават на партньорите си, но и да им доставят пълноценно удоволствие.

Изобретателността в леглото и сексуалната отдаденост на интелигентните дами била изключително голяма и те умеели да впечатляват и задържат мъжете с лекота.

Изследването показало още, че жените, които не разбирали собствените си чувства, получавали оргазъм средно два пъти по-рядко от другите, които разпознавали емоциите си.

Е, мъжете изпитват удоволствие и с очите си, но ако искат незабравими забавления в спалнята трябва да се оглеждат за по-умни партньорки.

А и емоционалната интелигентност е важна не само в секса, а и в живота въобще.

С бебе на море



Да не забравяме, че около пясък и вода също се раждат деца и ходенето на плаж за тях е нещо съвсем нормално.
Много родители са несигурни и притеснени когато стане въпрос за ходене с бебе на море.

Сякаш бебетата са направени от захар и докато не навършат 3 годинки, не е безопасно да се излагат на слънце и да пипат с пръст морската вода.

Вярно е, че слънчевата защита трябва да е максимална – 40 или 50 UV фактор, да се избягват големите жеги следобeд и непрекъснато да имате на разположение сянката на чадъра или плажното капанче.

Освен това е важно да носите със себе си достатъчно течности, за да предпазите детето от обезводняване.

Според някои педиатри необходимото време за аклиматизация е около 20 дни, но практиката на много семейства показва, че този срок съвсем не е валиден за всички бебета.

Ако спазвате някои прости правила като защита от слънцето, леки дрешки, повече сянка и свежест, течности и здрав сън на хладно, няма да имате никакви проблеми да заведете дори 5-месечно бебче на море.

Да не забравяме, че около пясък и вода също се раждат деца и ходенето на плаж за тях е нещо съвсем нормално.

На градските бебета, далеч от морето, просто им трябва малко време да свикнат с по-влажния и топъл въздух.

Опасността от инфекции е минимална ако пазите детето и то не е в пряк досег със замърсена среда.

Качвайте мъничето на колата и отивайте на почивка. Колкото по-малко е то, толкова по-малко грижи ще ви създава – през повечето време ще спи и няма да щъка наляво-надясно като буболечка.

Мислете му после, когато започне да крещи срещу вълните и да се въргаля в пясъка.

Какво искат мъжете


Свикнали сме да говорим само за това какво искат жените, сякаш мъжете, горкичките, нищичко никога не искат, само безропотно ни гледат в очите и ни обожават тихо.

Стига мечти. Истината е, че отношенията ни с хората, които обичаме, трябва да са напълно равнопоставени и справедливи (тук вече сме като цар Соломон, нали, мъдри, с дълги бели бради).


По тази тъй проста причина се консултирахме с няколко от мъжете , изчетохме няколко мейла, пихме кафе с разни другарчета и съставихме кратък списък на нещата, които мъжете очакват от жените за 2009.


И не само за нея.


Да се справят с финансовата криза


И ние сме изненадани, но това е положението. Това искат мъжете. Вероятно просто искат да кажат да не харчим толкова много.


Или ако харчим, да е за тях. Не ние сме тези, които забравят да подаряват подаръци, така че смятаме тази точка за изпълнена още от сега.


Впрочем, сега е времето на следновогодишните намаления и е идеален момент за няколко успешни покупки.


Да не се лигавят


Това ние, тук присъстващите, не го правим, така че и тази точка я смятаме за свършена отсега.


Факт е обаче, че някои жени сериозно преиграват с фалцета, пърхането на мигли и критиките от рода на „махни си ръката, тежи миииии“, с едно много специфично повишаване на интонацията накрая.


Вижте, да си жена не е равно на кифла, нали сме се разбрали.


Да се поддържат


Както ние искаме от тях да не заемат целия диван, така и те никак не се радват на поотпуснатите ни коремчета, особено след края на празниците.


Хващайте се двамата и тръгвайте да тренирате, да се храните здравословно и да сте във форма.


Забавно е, правите нещо за себе си, а и действа възбуждащо, доказано е.


И за край ще ви припомним нещата, които мъжете харесваха през миналата година и ще продължат да харесват и през тази – специални прически там долу, стегнати дупета и една определена поза.


Не изглежда трудно, нали?

Лято и Секс



Подобно на цветята, сетивата също се разтварят през лятото.
Лятото сигурно е най-богатият на асоциации сезон. С толкова много неща го свързваме, че дори не знаем кое точно е първото, което изниква в мислите...

Или поне не искаме да си признаем направо, че лятото най-често рисува горещи секс картини не само в мръсното мъжко подсъзнание.

Защо се случва това, а именно неразривната връзка между лято и секс, секс и лято, въобще не е най-сложният въпрос на света. Обяснението е много просто. Високите температури, предизвикани от парещи слънчеви лъчи, "събуждат" обонянието, а заедно с него и миризмите върху кожата.

Въобще не говорим за "аромата", разнасящ се от хора, които не знаят що е това дезодорант против изпотяване. Те по-скоро отблъскват всичко живо на километри от себе си.

Става въпрос за миризмите, които господстват в химията на привличането. На всеки му се е случвало да зарови нос в тениската на гаджето и да вдишва дълбоко, все едно е шишенце скъп френски парфюм.

Нищо чудно, че според много експерти, хората, подобно на животните, избират партньора си и заради приятното ухание на кожата му, което през най-горещия сезон е по-силно отвсякога.

Така че е напълно нормално, че през летните месеци всички "полудяваме" леко. Топлото време наистина събужда всичко в организма, животът става някак по-органичен и навсякъде мирише на секс.

За да се подсили приятният летен ефект обаче, задължителен е свежият лек парфюм, който в комбинация с кожата наистина подлудява. Друг вариант е да намажете цялото си тяло с плодов лосион, който благодарение на високите температури ще направи кожата ви, освен бебешки мека, и супер приятна на мирис.

При всички положения, "антиизпотителните" мерки са задължителни. Все пак, въпреки събудилите се животински инстинкти през лятото, хора сме и нека да ухаем на такива.

Изненада в леглото


Не, не сме измислили нова поза, нито пък изцяло нов начин за правене на секс, при който свършваш само защото някой полива цветята до теб.

То в секса едва ли може нещо кой знае колко ново да се измисли, освен вероятно по-издръжливи батерии и още някой начин за предпазване от бременност.


Това, което ни хрумна обаче е колко стереотипно започва всичко, всеки път.


Сигурни сме, че след това си го разнообразявате подобаващо, но сме почти сто процента убедени, че началото винаги е едно и също – по гръб.


Без значение кой ще поеме водещата роля, ако действието се развива в леглото, единият лежи по гръб и така си продължава по пътечката към оргазма.


Нашето скромно, но изпитано и доказано предложение е да смениш посоката на идване на "голямото О", както казват англичаните (на нас ни звучи прекалено лигаво) и да легнеш по корем още от самото начало.


Първо е по-удобно, особено ако си супер изморена. Някак си по-размазващо е.


Второ, той ще се изненада, защото няма да очаква това от теб, а както знаеш изненадите в леглото за добре дошли във всеки възможен момент.


Много вероятно е в първия момент да се смути, защото е свикнал да действа по зададения план – устни, гърди и там, защото обикновено това и му се предлага.


Като легнеш по корем, ще му припомниш, че по тялото ти има още един куп места, на които можеш и трябва да бъдеш докосвана.


Трето, но то всъщност е първо, още от самото начало даваш възможност на половинката да се наслади именно на онази част от тялото ти, която мъжете гледат най-много.


И няма само да я гледа, в това можеш да си сигурна.


След като те е поглезил подобаващо с масаж и внимателно „отключване на градината“, остава само да се изправиш на колене и лакти...

Най-голямото изкушение - Изневярата


Никой, ама никой не е застрахован, че някой ден няма да го връхлети малкия дявол и да му подшушне някоя щуротия в ухото.

Вие и приятелят ви се обичате, споделяте един дом, едни мечти за семейство и изглежда нищо не е в състояние да спусне завеса над щастието ви.

Да, но в един прекрасен ден (най-често вечер) се изправяте срещу най-голямото изкушение за непорочната ви съвест.

Изневярата е вече факт и няма връщане назад.

Зависи само и единствено от вас как ще я приемете - дали ще си признаете или ще потулите случая завинаги.

От нас зависи да ви напомним за добрите и лошите страни на прелюбодейството.

Опитайте се да не се самообвинявате и не блъскайте излишно главата си в стената на назиданието – случва се на всеки. A и наистна има някои добри страни.

Подновена самоувереност

Усещането, че сте желани ви кара да се чувствате забележителни и прекрасни. Започвате да се грижите повече за себе си и промяната у вас си личи от километри.

Всъщност, блясъкът в очите и излъчването ви могат да ви издадат най-бързо. Но е въпрос на много тънък усет от страна на половинката ви да се досети, че освен него и някой друг ви прави гальовни комплименти.

По-добър секс

Има тръпка и нито една бариера. Гоните максимума удоволствие.

Често сте в ситуация, в която постоянно сменяте места и пози, а напрежението и бързината, с която го правите, е изумителна.

След като всичко свърши, вече можете да добавите няколко бонус точки към сексуалните си умения.

Всичко е като ново

Чудите се как въобще сте живели досега. Толкова силно сте разтърсени от пикантността на новото си изживяване, че започвате да гледате на света, на ежедневието, на работата и на близките си по съвършено нов начин.

Вие сте изцяло под властта на химията и сте убедени, че откривате секса за първи път.

Съвършеният непознат

Неговата кожа, неговият аромат, жестове му са толкова различни и неустоими. Той е нещо ново и екзотично, почти нереално.

Малка опасна тайна

Вие сте заключили любовника си дълбоко в мислите си и никой не може и да подозира за съществуването му.

Можете да мислите за него по всяко време. Когато си легнете вечер, например, почти несъзнателно започвате да си спомняте минали преживявания или си съчинявате нови.

Можете да си докарате беля, ако случайно в съня си проговорите и си кажете всичко. Но това е възможно ако наистина сте обсебени от скритата си връзка.

Тогава е и моментът да помислите сериозно дали аферата ви не се задълбочава прекалено и какви промени ще последват оттук нататък.

Естествено, не всичко е толкова розово. Да изневериш си има и лоши страни, които ще ви припомним скоро.