сряда, 3 юни 2009 г.

Италианските мениджъри са най-мързеливи


Изчакване и оптимизъм, граничещ с фатализъм, характеризират италианските мениджъри в периода на финансова криза.

До този извод водят резултатите от проучването Executive Quiz, осъществено сред 3000 ръководители на фирми в 85 страни. То е дело на Korn Ferry International.

Въпреки че досега се смяташе, че италианските работници са най-вече тези, които предпочитат да изчакват как ще се развият събитията, вместо да си търсят работа в периодите на кризи, то сега излиза, че същото важи и за мениджърите. На въпроса как използват времето си в очакване на по-добри времена за заетостта, 55% от мениджърите в световен мащаб отговарят, че си търсят нова работа. Едва 32% от италианските мениджъри обаче правят това. За сметка на това италианските мениджъри са по-добри в развлеченията и отдиха в периодите на принудително прекъсване на работата.

29 на сто от италианците казват, че прекарват повече време със семейството и приятелите си, докато в световен мащаб така отговарят 16 на сто от мениджърите.

16 на сто от италианците се посвещават и на повече ваканции, докато едва 7% от мениджърите в света правят това. Експертите коментират тези резултати с "историческия оптимизъм" на италианците и казват, че те са много по-малко стресирани, за разлика от чуждестранните си колеги.

Няма коментари:

Публикуване на коментар