събота, 27 юни 2009 г.

Спа екзотика


Странно е, но бъдещето на спа процедурите е скрито в… миналото. Това, което се препоръчва, е с най-дълголетна традиция. Спа процедурите могат да излекуват всичко: от главоболие и депресия до високо кръвно налягане и импотентност.
Предимствата, които могат да се споменат, са стаите, обзаведени с редки видове дърво и платове. Във въздуха се носи аромат на цветя, а всичко останало е определено от миналото и от посоката, която сте си избрали от менюто. Разходката до Мароко, Мексико и Таити е нещо, от което може би все още не знаете, че се нуждаете.

Масаж с кралски раковини и миди
Търкс и Кайкос

Кралските раковини и миди са покрити със седеф и са богати на протеини и кератини. Те могат да служат не само за масаж, а и за ексфолиация. За 30-минутен сеанс с натрошени на ръка кралски раковини и миди се отбийте в хотел Regent Palms на остров Търкс и Кайкос. Мекият прах има безспорен обновяващ ефект.

Маска за тяло с листа от кока
Перу

Местните индианци са открили разнообразните възможности за приложение на листата на растението кока. Те са го използвали като част от своята традиционна медицина, сдъвквали са го, лекували са различни болести и болежки, включително главоболие и високо кръвно налягане.
Съвременната наука е открила, че това растение съдържа не само калций, а и алкалоиди като папаин и бензоин.
Кокаиновите листа имат пречистващ ефект и също така подобряват кръвообращението. Тричасовата процедура с тях “Инкетара” в спа центъра Unu Spa & Yoga и андийската сауна с евкалиптово дърво са допълнени от мамсаж с масло от кока, маска за тяло с листа от кока и хидратация с тях.

Тепезкоуйте
Мексико

От векове дървото тепезкоуйте е известно като „дърво за кожата” в Мексико и Бразилия. То е използвано традиционно от маите за да се лекуват рани. Дезинфекционните му качества са допълнени от флавоноиди, които подмладяват кожата, омекотяващи танини, подхранващи вещества като цинк, мед и магнеции, и други полезни съставки.
Посетете Aurora Spa в хотела Las Alcobas в град Мексико. Към процедурата Тепезкоуйте се добавя алое и мента.

Изтъркване на тялото с кленова захар
Върмънт

Преди около десет години, канадският дерматолог Бен Камински тръгва за риба, но забелязва, че кленовите дървета издържат на студ. След много опити той открива комбинация от вещества, които омекотяват, стягат, изглаждат и подхранват кожата, съдържащи се в клена. Антиоксидантите, полифенолите и минералите са едновременно нежни, и ексфолиращи.
За процедурата с кленова захар са ви нужни продуктите от серията на Камински с марка B. Kamins например в Stoweflake Mountain Resort & Spa.

Черните перли и кожата
Таити

Едно от местата, където могат да се намерят черни перли, е Френска Полинезия. Те имат по-богати нюанси, включващи зелено и пурпурно, съществуват легенди за тях на повече от 3000 години. Една от тях е, че прахът от тях прави кожата по-здрава и мека, и я предпазва от слънцето.
В търсене на това съкровище за своята кожа можете да се отбиете до Manihi Pearl Beach Resort и да опитате процедурата Monoi Poe, добавяйки хидратиращо масло Моной.

Кедров масаж
Уисконсин

Кедърът е дърво, което се счита за свещено от много северноамерикански племена. Той има пречистващи и защитни свойства, както за хората, така и за местата.
Ако пожелаете да се отърсите от тревогите си, елате до Aspira Spa край езерото Елкхарт и опитайте масажа с кедрово масло, чиито корени са в далечното минало на племето оджибва.

Масаж с арганово масло
Мароко

Местното население в Мароко използва плодовете на аргановото дърво за извличането на масло, което се използва за готвене и като козметичен продукт. В него има каротини, витамин Е и други подхранващи съставки, които му помагат да премахва бръчките и да подхранва кожата.
Amanjena Resort в Маракеш е едно от местата, където можете да опитате процедурата Moroccan Bloom, която включва още почистване с глина и освежаване с вода с евкалиптов екстракт.

Хидратиране с ачиоте
Канкун

Ачиоте (анато) е растение, което се среща в Перу, Бразилия и Мексико, и е използвано в помощ на женската красота още по времето на маите. То помага както за заздравяването, овлажняването и изглаждането на кожата, така и при стомашни проблеми и наднормено тегло. Може да се пие като чай или извлеченото от него масло да се използва за кожата, което освен всичко друго предпазва от слънцето.
JW Marriott Cancun Resort & Spa е курорт, където ще се насладите на разнообразни процедури допълнени с ачиоте. Ще откриете, че маите са познавали козметиката така, както са познавали и шоколада.

Масаж с горещи нефрити
Пекин

Нефритът е символ на красота и сила. Но той означава и добро здраве. В Азия се счита, че носенето му помага на сърцето, черния дроб и бъбреците. Козметичните компании твърдят, че прави кожата по-здрава, тъй като й помага да произвежда колаген.
В Peninsula в Пекин можете да се насладите на отморяващ масаж, който ще донесе хармония в света ви.

Ексфолиация с финбос
Южна Африка

Името финбос означава „добър храст”. Това растение, което е намерено в крайбрежните райони на Западен Нос, близо до Порт Елизабет, е от богато семейство, в което влиза ройбос, който има антиоксидиращи и антисептични свойства. Последните проучвания показват, че това растение помага при различни кожни проблеми като суха кожа и обриви.
Pezula Resort Hotel & Spa в Книсна е място, в което се използват традиционни рецепти за приложение на финбос, заедно с вода, пара, кал и камъни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар