четвъртък, 11 юни 2009 г.

Порно сайтовете – проклятие или благословия?


Както и да дефинирате това творение на порноиндустрията, едно е сигурно: почти няма човек, който не се е натъквал или целенасочено търсил и влизал в порно сайтове.

Хора, незадоволени от партньора си, често прибягват до порно сайтовете в търсене на сексуално удоволствие. Гледайки фотоси, клипове, онлайн телевизия или филми, човек се възбужда и дава отдушник на сексуалните си нагони, като задоволява вътрешна потребност.

Порно сайтовете са най-посещаваните сайтове в интернет. Те регистрират средно хиляди, милиони посещения на ден. Най-посещаеми са сайтовете на английски език, които привличат посетители от цял свят.

Хубавото на порно сайтовете е, че като цяло нищо не те възпрепятства да влезеш, по което време искаш. В много от тях не трябва да плащаш регистрационна, нито такса за изтеглен филм или клип. Други обаче стабилно разчитат на високи цени за филм, тъй като техните продукции са по-качествени, по-нестандартни, по-интересни.

Само за САЩ статистиката сочи приходи $2.5 млн. от интернет порноиндустрия за 2005-та година.

Все повече се покачва интереса към порно сайтовете в близките няколко години. Все повече са сайтовете, които предлагат „Free Download“ - тоест безплатно теглене. Най хитрите собственици на порно сайтове направо качват клипове, филми за гледане онлайн, или достъп до онлайн телевизия през своя портал, за да не рискуват да изгубят потребителите си със тромавата процедура по теглене на филм .


Някога порно сайтовете бяха дефицит. Първо, често съществуваше сериозния риск от това да заразиш с вирус компютъра си, тъй като в порно сайтовете беше пълно с вируси.
От друга страна броят на българските порно сайтове беше ограничен, тъй като подлежаха на цензура, поне за известно време. След това се сложи по едно предупреждение „Забранено за лица под 18 години“ на началната страница, колкото за парлама и проблемът бе решен.

Разбира се това не пречи да продължават да влизат деца и подрастващи, за да гледат какво праявят каките и батковците. Като се замисля обаче и аз като малък съм стоял не веднъж до късно да чакам да започне порното по телевизията. Порно сайтовете поне спестяват чакането.

Някои порносайтове могат да задоволят и по-нетрадиционните хрумвания и фетиши. Някои от тях като: секс със животни, секс с по-възрастни жени, секс с по-възрастни мъже , секс между хомосексуални, и всякакви причудливи фантазии може да откриете на страниците на почти всеки уеб порно портал.

Най-често посещаваме порно-сайтове, когато изпитваме нужда да задоволим вътрешна сексуална потребност, когато ни се прави секс, когато нямаме какво да правим или когато чисто и просто искаме да си ударим една.

Много малки деца намират порното за изключително интересно и образователно. Но така развиват и склонността да го опитат преждевременно, разрушавайки така сакралността на сексуалния контакт, тъй като още не са се научили да я разбират. При всички положения порно сайтовете могат да бъдат добър начален тласък в сексуалното образование на подрастващия. Едно е да слушаш за нещо, съвсем друго да го видиш нагледно и съответно приложиш на по-късен етап.

Каквато и да е потребността на хората да посещават порно сайтове, факт е, че тя е неизчерпаема. Интерес винаги ще има.

Щом се появяват все повече и повече интернет сайтове за възрастни, това сочи, че този вид индустрия се развива. Как би се развивала ако нямаше посещаемост?

За никого не е тайна, че порно сайтовете се посещават повече от всеки друг тип портали – информационни, новинарски, клюкарски, специализирани и т.н.

Според едни от последните данни, има регистрирани близо 13 млн. порно сайта в света, средно 15 милиарда. порнографски търсения се осъществяват дневно през търсачки, на около 3 млрд. долара възлизат постъпленията само от теглене на порно филми за месец и близо 2 млрд. посетители влизат в порнографски сайтове годишно.

Не само мъжете си падат по порнографски сайтове. Съотношението мъже-жени, които обичат да се забавляват в порно портали е 72 % към 28 % в полза на силния пол.

Сексът винаги е предизвиквал интерес с това, че дълги години е бил тълкуван като табу. Порнографските сайтове са логично следствие на развитието на технологиите. След порно-касетите, порно каналите и порно-вестниците е съвсем логична появата им.

А защо да не ги посещаваме щом така и така съществуват...

Няма коментари:

Публикуване на коментар