четвъртък, 4 юни 2009 г.

Как да си върнем сексуалното желание


Здравият мъж винаги иска, а здравата жена никога не е фригидна.

Личният ни живот оказва влияние на здравословното състояние и на нашата привлекателност. Не напразно се казва, че когато жената е влюбена и щастлива, тя променя лицето си, походката си, в очите й се появяват искри... За съжаление, това днес се случва все по-рядко: работата, домът, децата изтеглят от жената всички живителни сили и не влияят много добре на нейната сексуалност.

Може ли фригидността да бъде вродена?
Фригидна може да бъде само жена с хормонални нарушения, поради което не се изработват достатъчно количество хормони, която има нарушения в менструалния цикъл или недоразвити вторични полови белези, малки гърди или липса на такива и т.н. Всички останали жени са нормални, здрави жени, които не са успели да срещнат нормалния мъж, защото сексуалността при жените се пробужда от мъжа.

Разликата между мъжкото и женското желание
Сексуалността на мъжете и жените са диаметрално противоположни. Здравият мъж винаги има желание, той винаги “иска”. При жената желанието се появява, ако има сексуално стимулиране. Мъжът не се нуждае от нищо за да се появи неговото желание, то доминира, то е главното, което го ръководи в живота.
Жената няма подобни качества и за да почувства желание тя трябва да бъде възбудена. Как да се направи това е отделен въпрос. Някои жени се нуждаят от сексуални ласки, въздействие върху ерогенните зони, други – от аромати, трети – когато им казват “не”.
Умната жена може да се възбуди от умни мисли т.е. достатъчен е разговор с умен мъж. Други жени се възбуждат от външния вид на мъжа. Те го виждат и им се ”приисква”.
Типовете на мъжкото и женското желание са различни, но при хармоничното “стълкновение” на тези два типа се образува щастливата двойка.
И обратното! Когато желанието липсва при единия от партньорите, рано или късно то изчезва и при другия. Затова женската “фригидност” е непосредствено свързана с мъжката еректилна дисфункция. Мъжете, които не са уверени в своите достойнства или страдат от стрес и умора, престават да възбуждат жените. Те се отказват от сексуалните игри, от ласките, от необходимия тип любовно поведение, защото се страхуват да покажат своята мъжка неспособност. Аналогично, у жената, която не е възбудена, просто няма желание.

Вредата от въздържанието
Воденето на нормален полов живот е необходимо за нормалното психическо здраве. Когато при жената всичко е наред в сексуален аспект, тя постига по-големи успехи във всички области от живота.
Ако сексуалното разтоварване не настъпва с години, се извършва т.н. хиперкомпенсация. Като правило жената се стреми към разнообразни битови и делови победи, при това тя прави това доста агресивно, въпреки че е заобиколена от много врагове.
Продължителното въздържание способства за отпадане на потребността от сексуален живот. Колкото по-голямо е въздържанието, толкова по-сложно е възстановяването на организма и психическото здраве.
При мъжете всичко стои по друг начин: нощната полюция е “предпазният клапан”. Продължителното въздържание понякога предизвиква болезненост в тестисите, но това неприятното усещане бързо изчезва.
Нормалният сексуален живот е необходим за психическото здраве на човека като цяло. Редица заболявания като язвата на стомаха и хипертонията имат пряко отношение към нервната система, стреса и психиката.

Как да си върнем изгубената хармония?
Какво да направим, ако мъжът е станал сексуално по-слаб и безинициативен, а жената – по-студена и равнодушна към секса?
Има изход. Съвременната фармация предлага, например, редица възможности. Всеки мъж, в зависимост от своя проблем и съответно от сексуалния си темперамент, може да намери подходящия препарат.Половата слабост при мъжете може да бъде и сигнал за необходимост от преглед при кардиолог, защото в някои случаи тя е маркер за сърдечно-съдови заболявания.
При жените всичко е по-сложно и без помощта на опитен психолог проблемът може и да не намери решение. Идеален е вариантът, когато и двамата партньори, заедно, се обърнат за помощ към специалист – нали хармонията трябва да се възстанови не само в леглото, но и в главите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар