сряда, 17 юни 2009 г.

С бебе на мореДа не забравяме, че около пясък и вода също се раждат деца и ходенето на плаж за тях е нещо съвсем нормално.
Много родители са несигурни и притеснени когато стане въпрос за ходене с бебе на море.

Сякаш бебетата са направени от захар и докато не навършат 3 годинки, не е безопасно да се излагат на слънце и да пипат с пръст морската вода.

Вярно е, че слънчевата защита трябва да е максимална – 40 или 50 UV фактор, да се избягват големите жеги следобeд и непрекъснато да имате на разположение сянката на чадъра или плажното капанче.

Освен това е важно да носите със себе си достатъчно течности, за да предпазите детето от обезводняване.

Според някои педиатри необходимото време за аклиматизация е около 20 дни, но практиката на много семейства показва, че този срок съвсем не е валиден за всички бебета.

Ако спазвате някои прости правила като защита от слънцето, леки дрешки, повече сянка и свежест, течности и здрав сън на хладно, няма да имате никакви проблеми да заведете дори 5-месечно бебче на море.

Да не забравяме, че около пясък и вода също се раждат деца и ходенето на плаж за тях е нещо съвсем нормално.

На градските бебета, далеч от морето, просто им трябва малко време да свикнат с по-влажния и топъл въздух.

Опасността от инфекции е минимална ако пазите детето и то не е в пряк досег със замърсена среда.

Качвайте мъничето на колата и отивайте на почивка. Колкото по-малко е то, толкова по-малко грижи ще ви създава – през повечето време ще спи и няма да щъка наляво-надясно като буболечка.

Мислете му после, когато започне да крещи срещу вълните и да се въргаля в пясъка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар