понеделник, 1 юни 2009 г.

Женските слабости,които липсват през бременноста


Когато жената чака бебе, тя не е просто жена. Тя е бременна жена! И това автоматично променя живота й през следващите девет месеца. Кои са типично женските слабости, които жените ограничаваме през периода на бременността?

Разбира се, малко неща са ни „забранени“ в истинския смисъл на думата. С напредване на бременността обаче сами се убеждаваме , че не бива или не може да си позволим неща, които доскоро не ни правеха впечатление. Бременността е специален период, през който се налага да променим начина си на живот и „старият ни живот“ започва да ни липсва.
Околните си обясняват реакциите ни с разклащане на хормоните - щом сме бременни, значи сме емоционално нестабилни. Само една бременна жена обаче знае колко напрегната и объркана може да се чувства, докато усеща, че досегашният живот й се изплъзва и, колкото и да чете и да се информира, не знае какво да очаква от тук нататък.

Кои са женските слабости, които ще ни липсват, докато сме бременни?

Луди танци и купони
Първите месеци на бременността трябва да сме изключително внимателни с резките движения и лудите танци. Ако си почитателка на бурните купони, трябва да забравиш за тях през цялата бременност, както и известен период след раждането. Няма съмнение, че грижата да създадем човешки живот е много по-велико и отговорно нещо от забавленията, които изпускаме.

Пиене и пушене
Минимално количество вино и бира може да си позволите, но за цигарите забравяте на мига. Няма по-безотговорно действие от това бременна жена да пуши. Излизайте спокойно на дълги женски партита с коктейли, но за вас остават безалкохолните варианти. Жените обикновено сме толерантни към бременните приятелки, така че повечето момичета може да се съобразяват във ваше присъствие. На същото трябва да се научи и половинката си.

Спорт с приятелки
Аеробика, тае-бо, бързи латино танци... Ще трябва да ги преустановиш за девет месеца. Спри се на салса или йога за бременни. Избирайте физическо натоварване, което не включва резки движения и много подскоци. Опитай се да привлечеш близка приятелка, с която да си правите компания.

Бурен секс
Либидото на много бременни е повишено. Ако си от тях, трябва да те разочаровам, че твърде бурният секс трябва да е табу. С напредването на бременността коремът ще ти пречи все повече и ще трябва да ограничите позите, в които ще правите секс. Много бременни се подтискат, защото си мислят, че не са харесвани от половинките си. Обикновено обаче мъжете, които отбягват секс с бременните си половинки, го правят от съображения за сигурност, а не, защото не желаят.

Секси дрехи
Шопинг разходките ще ти стават все по-безинтересни. Големият корем, подутото тяло и отеклите крака ограничават до минимум дрехите, с които ще се харесваш по магазините. А и чувството, че увеличаваш размера, който носиш, може да те подтисне. Не се изкушавай от секси блузки и плитки панталони, има много други неща, които може също да те зарадват – красиво бижу, стилни слънчеви очила, козметика. Само след няколко месеца отново ще може да се радваш на секси облекло.

Чувството, че сме привлекателни
Няма съмнение, че тялото ти ще се промени. Дори да си от щастливките, които наддават само на корем, излъчването ти определено няма да е като на младо „секси парче“. Тази мисъл измъчва много красавици и те не могат да живеят с мисълта, че мъжете по улицата не се обръшат след тях. Колкото и да се успокояваме, че бременните също са секси, истината е, че в този период сме привлекателни като жени само за любимия, чието дете носим. Всички останали гледат на нас като на бременни, към които трябва да се отнасят с уважение и загриженост.

Педикюр и епилация
Педикюрът и епилацията в долната част на тялото ще станат истинско изпитание през последните месеци от бременността. За да ги извършваш определено ще ти трябва помощ и ще трябва да се примириш с този факт до края на бременността.

Вредна храна
„Junk food“ е нещото, което горещо не се препоръчва на бременни. До болка ни е познато менюто на бременните, което включва пълноценна и балансирана храна и всяко излизане от строя вреди на бебето и на здравето ни. Киселините, типични за последните месеци , се засилват още повече от пърженото, хамбургерите и храните с неясен произход и срок на годност от няколко месеца. Ако си почитателка на ресторантите за бързо хранене, ще трябва да се простиш с този сладък грях, докато си бременна.

Всяка от нас има свои малки женски ритуали и слабости, които ще бъдат затруднени или преустановени от бременността. Ако се радваме на безпроблемна бременност, това е най-малкото., което ще преглътнем. Все пак правим най-смислената крачка в живота си – създаваме нов човек. Затова по-свежо и не се давайте на хормоните!

Няма коментари:

Публикуване на коментар