събота, 20 юни 2009 г.

Чудотворните места в Италия

Многобройни места в Италия се славят като притежаващи особена лековита сила.
Италианското месечно списание Airone съветва в новия си брой къде да отидем на Апенините, ако искаме да се избавим от определени болести или оплаквания.




Храмът в Оропа, до град Биела в Северна Италия.


1.Камъкът на плодовитостта - Той се съхранява в храма в Оропа, до град Биела в Северна Италия. Според легендата през 369 година, за да избяга от гоненията срещу него, свети Еузебио, епископ на Верчели, се укрива в планината. В една ниша на нейна скала скрива статуя на Богородица. Оттогава камъкът придобива особена сила за жените, които не могат да заченат. За да се избавят от нещастието си, те трябва просто да се облегнат на скалата.

2.Абатството "Сан Коломбано" - То се намира в Бобио, до северния град Пиаченца.
Криптата му се слави като място с особено енергийно излъчване, от което минават оплакванията от главоболие.

3.Храмът "Сан Дамиано" - Той се намира в Сан Дамиано, до Пиаченца. Говори се, че през 1964 Богородица се явила на италианка, известна с името мама Роза. На това място ненадейно се появил и извор с чудотворно въздействие.
Водата му има изключително успокоителен ефект върху пиещите я. Те успяват да се избавят от притесненията и грижите си.

4.Монтикиари - Монтикиари се намира между Бреша и Мантуа. Разказват, че в местност, известна с името Фонтанеле, Богородица се явила през 1966 на Пиерина Джили и благословила изворните води в зоната. Те се превърнали в лек за болестите на стомаха, червата, черния дроб и белите дробове.

5.Абатството на св.св. Руфино и Витале - В криптата на абатството, което се намира в Амандола (до град Асколи Пичено), има скала, която според легендата лекува от херния. За да има ефект, трябва да остържете малко от скалата.

6.Пещерата на Сан Понцо - В Сан Понцо Семола, до град Павия, има скала, където през IV век е живял отшелникът свети Понцо.
Според легендата вярващите, които се излегнат върху каменната постеля на свети Понцо, се излекуват моментално от болките си в кръста и в бъбреците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар