събота, 27 юни 2009 г.

Животът не е само порно


Достъпът до порнографски произведения е все по-лесен. Интернет, телевизионните канали, списанията са една от причините за усложнените отношения в някои двойки, психическите отклонения и появата на понятието „пристрастен към порнографията“. Ако вече сте се сблъскали с този проблем и мислите, че не можете да се справите с него, е време да вземете мерки.

Първата стъпка към преодоляването на проблема е неговото признание. Ако споделите с някой близък, на когото имате доверие, ще ви бъде по лесно да се справите. Приятелската подкрепа е от особено голямо значение. В случай, че тя не е достатъчна – консултирайте се със специалист-терапевт или психолог.

Унищожете всички порнографски материали и ограничете достъпа си до тях. Ако усещате, че не сте достатъчно мотивиран, ограничете достъпа на компютъра си до такива сайтове.

Опитайте се да отклоните вниманието си към други занимания. Физическото натоварване е особено важно, но можете да го разнообразявате с книги, музика и пътувания.

По-честите излизания и разходки с приятели ще имат голям положителен ефект за постигането на вашата цел. Бъдете също така активната страна, когато се наложи да подобрите отношенията си с вашите близки, ако те са се влошили заради пристрастяването ви към порнографията.

Намерете удоволствие в живота си и го изчистете от натрапчивите си фантазии. Не се обвинявайте, ако не успеете веднага. Открийте близък човек, с когото се чувствате добре и сексът ще се превърне в наистина интимно, споделено, радостно преживяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар