сряда, 17 юни 2009 г.

ВЛЮБЕНИ И НЕЗАВИСИМИ



Връзването с белезници е готино само в спалнята. Иначе ограничаването е кофти.
За Деня на независимостта определихме преди време моментът, в който бившето ти вече гадже напусне живота ти и една сутрин се събудиш сам и щастлив.

В никакъв случай обаче не трябва да си мислиш, че обратното – зависимостта, започва когато отново имаш връзка и всичко правите двамата.


Запазването на баланса между собственото ти лично време и връзката винаги е било нещо като се опитваш да запазиш баланс върху два стола, сложени на четири тънки керамични чаши или каквото там сложно за балансиране нещо си представите.


Знаем, че компромисите със собствените желания, особено в началото на връзката, е нещо, което правим всички едва ли не инстинктивно.


Когато се усетим обаче, че личният ни живот, приятелите и собствените ни малки удоволствия отдавна не са ни се случвали, вече е много късно.


Обектът на силните ни чувства бива намразен моментално за „отнетата“ свобода и изобщо настава поредният епизод от „Отчаяни съпруги“, но без Ева Лонгория.


Затова имаме да ви казваме няколко съвета за запазване на независимостта, без това да ви прави груби и безчувствени.


Не забравяй кой си


иначе казано – не забравяй какво правеше докато нямаше половинка. Без флиртовете и секса за по една нощ, разбира се.


Не изоставяй собствените си интереси само защото не са интереси и на този, с когото си в момента.


Знаем от собствен опит как внезапно единственият човек, който ти е интересен е Той, но най-малкото „заради доброто старо време“ е хубаво да излизате и с приятелите си поне веднъж седмично.


Не питай за всичко


Половинката ти не е баща ти, от който да искаш позволение за всичко. Двамата сте напълно равноправни и ако ти искаш да смениш пердетата, просто ги сменяш. Мъжете и без това не забелязват такива подробности.


Синдромът на отдадената майка


Не знаем дали има такъв наистина, но ние така си му викаме. Знаете какво имаме предвид - „на нас ни порасна зъбче“, „ние вече лазим“ и другите побъркващи изречения, които майките обичат да казват, забравяйки изобщо, че детето е отделна личност.


Лошото е, че жените са склонни да правят същото и когато става дума за връзка. Не се притеснявай да изказваш собствената си гледна точка, без значение за какво се отнася, а и не позволявай друг да говори от твое име.


Време за теб


Не е забранено, нито пък означава, че край, ужас, връзката ви си отива. Не спираш да обичаш някого само защото имаш нужда от малко въздух от живота си.

А ако този "някой" не го разбира по същия начин, не е зле да се замислиш дали си струва да си нечия сянка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар