четвъртък, 4 юни 2009 г.

Мъжът е готов на всичко,за да остане мъж,докато е жив


Той е готов на всичко, за да остане мъж, докато е жив, и възприема жената като равнопоставен партньор.

Във всеки от нас, било то мъж или жена има нещо непознато - terra incognita, за което си струва да узнаем повече. Например мъжът. Какво знаят за него близките, приятелите или самия той? Полигамен, немногословен. В присъствието на хубави жени временно си губи ума. Мисли само за себе си , в секса е абсолютен егоист и това като че ли е всичко. Мъжът е изучен, предсказуем и ясен, биха казали онези, които споделят едно такова негово описание. Дали обаче наистина е така?

На фона на всякакви, дори противоположни мнения за мъжката половина на човечеството, почти неправдоподобни изглеждат резултатите от голямо международно изследване, спонсорирано от фармацевтичния концерн Bayer и посветено на мъжката сексуалност. В него са участвали 8500 мъже от 8 страни - Великобритания, Франция, Германия, Италия, Испания, Швеция, Канада, Бразилия, Мексико.

Резултатите, по думите на учените, които стоят в основата му, са изненадващи и за самите тях - оказва се, че да доставя удоволствие и да знае за удовлетворението на своята партньорка е крайно важно за някои мъже.

За тях именно поривът, желанието и страстта на жената дава усещането за пълнота и хармония в интимния живот. И според данните от проучването, тези мъже стават все повече.

Авторите на изследването твърдят, че може да бъде дефиниран нов социо-сексуален тип на мъжката личност - витасексуалния мъж. Той е опитен, зрял и желае дълги години да води активен и хармоничен живот. Той е жизнерадостен, обича да пътешества и да придобива нови впечатления. Той знае смисъла на секса и разбира, че върховете на насладата могат да бъдат постигнати само от хармонична двойка. Той изпитва носталгия по бурния сексуален живот, който е водил в младостта си, но това не значи, че се предава на възрастта.

Витасексуалът вярва, че във всяка възраст отношенията могат да бъдат разнообразни, завладяващи и страстни. Той много цени своята партньорка, нейното удовлетворение е важен показател за пълноценния сексуален живот. На него му харесва общуването с неговата избраница и е готов да й отделя много внимание, да й подарява моменти на истинска наслада.

Той е готов да приеме лечение за запазване или корекция на потентността си, защото осъзнава, че може да не е отминат от проблемите на еректилната дисфункция – по последните статистики те се срещат при 25% от всички мъже и при 40% от мъжете над 40 години.

Това не смущава витасексуалиста, за когото е важен наситения и “изпълнен със страст и огън“ интимен живот, включващ също пълното сексуално удовлетворение на жената.

Тези мъже по света - в групата на зрелите и опитни мъже на 40 и повече години - са повече от 18%, смятат авторите на изследването.

Те все още не могат да посочат факторите, които правят един мъж именно такъв, но смятат, че е един от тях е породен от нарастващите възможности на съвременната медицина и фармация да коригира проблемите в потентността. Повече от 80% от случаите на еректилна дисфункция вече ефективно се поддават на лечение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар