сряда, 13 май 2009 г.

Мъжете бягат от безумна любов


Влюбваш се безумно в някой мъж, всеки негов поглед те кара да летиш, започвате връзка и си на седмото небе...Обаче нещо не върви - ти искаш постоянно да е до теб, когато го няма непрекъснато му пращаш sms-и, обаждаш му се, но когато му се обадиш, той не се радва, тонът му е студен, отегчен. След време направо започва да ти се кара за постоянните обаждания, казва че му пречиш да работи. Какво става? Защо той реагира така? Дори започва да се държи зле и да те обижда, започва да страни от теб. Обаче ти не можеш да се откажеш, луда си по него, той ти действа като наркотик, без който не можеш нито миг...В някои моменти е много мил, но след това е груб, обижда те, после иска прошка и ти прощаваш, прощаваш...

Всичките му лоши думи са отрова, която бавно те убива, но ти търпиш тази болка. А когато иска прошка, ти си щастлива и му прощаваш отново.
За теб той е най-скъпият човек, любовта му ти е нужна, ти му вярваш, въпреки лошото отношение.
Често те нарича луда, откачена, психопатка...и то наистина е така - ти си болна - тази болест, се нарича любов.
Любовта предизвиква симтоми, които са същите, както при доста психични заболявания:
* променливо настроение;
* липса на апетит;
* понижена работоспособност(невъзможност за съсредоточаване);
* всичките ти разговори са само за него, оттова идва и непълноценно общуване с приятелите;
* не се поддържаш и не се грижиш за себе си;
* сериозни проблеми в работата и ученето;
* постоянно си в очакване на неговото позвъняване;
От хора в такова състояние, всички бягат. Песимизмът не се харесва на никого и никой не го разбира. Той започва да те обвинява, че ти нямаш интереси и не умееш да се забавляваш, ти просто вече не си му интересна. Всеки разумен човек би си тръгнал при такива обидни думи. Но не и ти. Ти мислиш само за него и търпиш всички тези грубости, игнорираш неговото държание и си го представяш в съвсем друга светлина. Всъщност - ти живееш не с него, а с мечтата си!
Трябва да знаеш обаче следното - и най-красивата жена ще получи това отношение, когато покаже на мъжа безумната си любов и преданост към него. Просто защото за него тя вече няма да е интересна - мъжът по природа е ловец и вече уловеното не му е достатъчно - той се оглежда за нов улов!
Ако и ти си попаднала в такава ситуация - ВЗЕМИ СЕ В РЪЦЕ!!!
Ти обичаш своята мечта, своя идол, който в действителност съществува само в мозъка ти, а не него!
Психолозите казват, че в такова състояние изпадат момичета, които не са получили достатъчно внимание и любов от бащите си.
Какво да направиш, за да си върнеш здравия разум? Просто върни стрелките на часовника назад и потърси началото - кога го срещна? Как се запозна с него? Как се влюби? Върни се и по-назад - какви бяха твоите интереси преди да го срещнеш, с кого дружеше? Спомни си! Напрегни мозъка си!
Постарай се да мислиш по-малко за него. Отклонявай съзнателно мислите си! Напиши на един лист с големи букви какво би искала да постигнеш - например, искаш да завършиш следването си и да станеш лекар - напиши "АЗ ЩЕ СТАНА ДОбЪР ЛЕКАР" - сложи листа на видно място и когато мислите ти полетят към него, погледни го и изтрезней!
Не стой вкъщи - заеми се с дела - напиши си план и го следвай стриктно - не пропускай нищо, стани робот! Не оставай нито миг без работа!
Не забравяй - ти се лекуваш от най-трудно лечимата болест - любовта!Няма да се излекуваш лесно, но ти трябва да се бориш за себе си!
Погрижи се за външността си - иди на фризьор, козметик, направи си маникюр! Купи си красиви дрехи - нека другите мъже се обръщат след теб - така ще повишиш самооценката си!
Изхвърли неговите вещи! О, да, на теб никак не ти се иска да го направиш...но трябва - изрежи тумора докрай!
Ако не можеш - накарай някой друг да го направи вместо теб. Да, плюшената мишка, която ти подари за Свети Валентин ти е скъпа, но ти самата си по-ценна и няма нужда да бъдеш сива мишка - ти си личност! Цени себе си, за да те ценят и другите!
Живей живота си, той е твой и не позволявай на никого да те подценява и обижда!

Няма коментари:

Публикуване на коментар