сряда, 13 май 2009 г.

Излъчването-разпръскваме около себе си


Когато наближат празници всички започват да се разкрасяват – купуват се тоалети, обувки, графиците на салоните за красота са препълнени за седмици напред. Обаче, след всички хвърлени усилия и пари, отивайки на важното събитие, пак може да не сме доволни и да нямаме самочувствие.

Това е, защото ако не харесаме образа си в огледалото, със сигурност и околните няма да го харесат и то не защото изглеждаме зле, а защото не можем да ги убедим, че изглеждаме добре. Когато една жена, с изправена стойка, с блестящ поглед и ведра усмивка влезе в помещение с много хора, всички ще я погледнат и ще я приемат за много хубава, макар че може само да си е прихванала косата с шнола и да си е сложила едно червило набързо. Обратното – и най-нагласеното момиче, хвърлило куп пари за грим и прическа, няма да бъде изобщо забелязано ако влезе свито, смутено и намръщено.
Излъчването – сигналите които без да искаме разпръскваме около себе си, дават информация на околните. Това става за секунди – минават покрай нас по улицата хиляди хора, но само някои индивиди спират погледа ни и ги одобряваме. В днешното забързано време, ако искаме да не ни възприемат като сива мишка, трябва да работим върху себе си – върху своя характер и общуването с околните.
Не е лесно, едно 15-годишно момиче с упорито акне, малко по-голямо дупе отколкото би желала и мазна коса да се погледне в огледалото и да се хареса. Да, няма да се хареса. В училище ще отиде смачкана, без самочувствие, другите ще го усетят и ще я наредят в категория „задръстена”. В този момент, вместо да изпадне в самосъжаление, тя трябва да започне война! На първо място – правилна диета, която да елиминира причините за мазната коса и пъпките – например нискогликемична диета ще помогне много бързо и ще реши всичките проблеми наведнъж. Има и други полезни хранителни режими, които биха помогнали, но трябва да се внимава да не увреждат здравето. След няколко месеца ще има подобрение, а постигнатият успех ще повдигне и самочувствието и излъчването. Обаче ако започне тази битка в осми клас, на абитуриентския си бал ще бъде точно такава, каквато иска – красива и самоуверена!
Това е само един пример, как може човек да се пребори сам със себе си. Да, най-лесно е да се обвиняват околните, но трябва да знаем едно – за собствения си живот сме отговорни ние самите – какъвто си го направим, такъв ще бъде!

Няма коментари:

Публикуване на коментар