четвъртък, 14 май 2009 г.

И мъжете симулират оргазъм


Счита се, че симулирането на оргазъм си е приоритет на жените. Това обаче не е така. Компанията, производител на презервативи Durex провела проучване, което показало, че 20% от мъжете симулират оргазъм. Защо го правят?

Повечето хора считат, че мъжкият оргазъм е първичен и съвсем лесно постижим. Това обаче не е вярно, мъжкият оргазъм е много сложно осъществим.



За мъжа е много по-трудно да симулира оргазъм, отколкото за жените. Жените имитират оргазъм, за да не страда връзката и за да не се чувства мъжът зле, че не успява да я доведе до върховете на сексуалното удоволствие. Мъжете симулират по почти същите причини. Той предпочита да излъже партньорката, за да не се чувства тя непривлекателна и да не повдига въпроси за връзката им - нещо, което е неприятно за всеки мъж. Без значение как върви сексуалният живот на двойката, за абсолютно всички неуспехи в секса, мъжът вини себе си. Той не желае да си признае, че не достига до кулминацията, за да не си помисли жената, че не е добър в секса. Затова предпочита да прояви малко артистизъм.

Какви са причините, физически и психически здрави мъже, понякога да имат затруднения с оргазма?

Една от най-честите причини е стресът. Не става въпрос за големи катаклизми в живота, а по-скоро за дребни неприятности в работата, колегите, неприятен разговор с началника и хоп - вместо да се съсредоточи върху секса, мъжът мисли за преживелиците през деня. Макар че ерекцията му си е наред, неговата възбуда не може да достигне до кулминация.

Втора причина - недостатъчна любовна игра или секс на тъмно, когато мъжът не може да вижда партньорката си, а за него това е много важно. Вместо да включва фантазията си, при наличието на хубава жена в леглото, той иска да я вижда, да я докосва. Ако това не се случи, няма как да се стимулира и неговата възбуда за да достигне до крайната точка.

Трета причина - много често мъжете трябва да спират настъпващия оргазъм, защото партньорката още не е близо до своя. В такива случаи много мъже отклоняват вниманието си от секса и започват да мислят за нещо, което да намали възбудата им, като например последния мач от шампионската лига. Само че, след като партньорката получи своя оргазъм, моментът за неговия е отлетял и настроението не се завръща.

Няма коментари:

Публикуване на коментар