вторник, 19 май 2009 г.

ЖЕНИ БЯГАЙТЕ ОТ ...............


Опитът и годините ни научават да разпознаваме различните типове мъже. Вероятно още докато видите някой мъж, го слагатe в определена категория. И си казвате нещо от сорта: „Иска само нещо за една нощ“ или „Лесно се влюбва. Лигав е."

Трудно е да се научим да разпознаваме кой мъж е надежден и кой би отговорил на желанията ни. Именно затова ежедневно може да срещнем разбити женски сърца, които са останали с излъгани очаквания. Причината е, че мъжете лесно ни заблуждават, когато се увлечем по тях. А и понякога самите ние се оставяме да бъдем омотани в мрежите, просто защото така ни харесва.

Жените сме твърде различни и търсим различен тип мъже. Кашата става още по-голяма и поради факта, че във всеки житейски етап ние имаме нужда от определени връзки. Когато сме на 18 искаме нещо щуро, различно и не прекалено сериозно. Когато минем 25 се оглеждаме за Мъжа на живота и човек, с който да създадем дом. На по-късен етап вече търсим топлота, обич, хармония...

Така е „по книга“, но добре знаем, че сърцето не слуша законите и можем да се влюбим лудо дори на 50. Проблемите идват тогава, когато „сбъркаме“ в преценката си и хлътнем по мъж, който ни носи само страдание и неудовлетвореност.

Кои са основните типажи мъже, за които трябва да си имаме едно наум?

Бързо влюбчивия. Срещате се, запознавате се и след 1 седмици той вече твърди, че ви обича. По филмите е много романтично, но в живота е твърде нереалистично. Колкото бързо се е запалил, толкова бързо може и да угасне интересът му към вас. Само умните ходове на една жена, могат да запазят интереса му за по-дълго, но и това не е гаранция. Ако усетите, че чувствата му падат от небето и не са резултат от отношенията ви, дръжте сърцето си на дистанция, за да не бъде разбито. Само времето ще покаже дали това наистина е любов или моментна страст.

Егоистът. Той мисли първо за себе си и след това за жената, която е до него. Дори да те заобича, то ще е по неговия егоистичен начин и, ако си момиче с голямо сърце, често ще се чувстваш наранена. Искаш да отидеш на кино, а той ти отговаря: „Не ми се ходи. Предпочитам да правя друго...“ И дори не се досеща, че може да го направи заради теб. Ако случаят е сериозен, промяна в поведението му няма да настъпи. Има случаи, в които любовта променя хората, но при „закоравелия“ егоист често се получава обратното – той променя смисъла на любовта.

Вечният сваляч. Ах, тези женкари! Те си имат изпипан модел на поведение и понякога са толкова ограничени, че свалят наред без да променят репертоара. Има обаче някои по-усъвършенствани от тях, които вплитат в мрежите си жените и им свалят звезди. Обикновено „Вечният сваляч“ изглежда много добре и това улеснява успехите му. Признакът, по който лесно го разпознаваме, е липсата на реална заинтересованост – не те слуша внимателно какво му говориш, забравя какво сте се уговорили... За него е важно не коя си, а че си хубава жена, която може да му „върже“.

Този, с който имате големи разминавания в гледните точки и житейския избор. Той може да не е лош човек, но просто не е за теб. Например: ти искаш да станеш писателка и намираш руската литература за уникална, а той дори не е чувал Достоевски и смята писането за губене на време. Или: Ти търсиш голямата любов и се надяваш, че ще я откриеш в негово лице, а той не вярва в любовта, твърди, че никога няма да се влюби и за него е по-важен взаимния интерес. Различията в ценностната система са почти непреодолими и подобни връзки, в повечето случаи, са обречени на неуспех. Когато пламне страстта не забелязваме колко сме различни, но след време се създава пропаст между партньорите и пътищата им се разделят.

Дори твоя човек да е сред „опасните“ типажи, не е гаранция, че няма да се получи между вас. Важното е да сме щастливи с мъжете до нас и компромисите, които правим да не ни карат да се чувстваме непълноценно и потиснато.

И все пак – има мъже, които трябва да избягваме. Нека всяка от вас прецени, кои са екземплярите, които не бива да приближава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар