вторник, 26 май 2009 г.

Липсата на секс - води до по-малко любов


При повечето жени процесът за съзряване и порастване е съпътстван от натякването на майки, баби, приятелки, след това от филми, кино и списания, че мъжете искат секс винаги, постоянно, непрекъснато. Когато една жена се озове в положението на отхвърлена от мъжа си тя се чувства не само наранена, но и безкрайно озадачена и объркана. А сексът трябва да бъде нещо естествено, чувствено и носещо наслада. Как стигнахме до тук?

Днес живеем в свят , който е подчинен на секса. Всяка съществуваща форма на обществена медии сякаш крещи, че мъжете искат секс, много секс. „Сексът продава” все още е движещо кредо на маркетинговите кампании от термо чорапи до недвижими имоти. Мнозинството от нас започва да вярва на това и така се образува огромен натиск върху мъжа в интимния му живот. Сякаш обществото и кръга му от приятели го принуждава да прави безразборен секс винаги където свари, да има огромна бройка на завоевания, а ако е обвързан – да уважава жена си непрекъснато.

Като проблем сексолозите определят брой на сексуалните контакти по-малко от 10 пъти на година. Загубата на удоволствие в секса води до депресия, ярост, подозрение, чувство за лична обида, а понякога до изневяра и раздяла. Страстта е това, което различава вашите отношения от тези на обикновени приятели. Изключително рядко проблемът е само в единия партньор, обикновено този който се е отдръпнал има своето основание, но според статистиката дела на мъжете и жените, които решават да прекратят креватните забавления, е равен. Чувството на отхвърленост и непълноценност карат партньора да обмисли и претегли цялата връзка и сериозно да се замисли, дали има бъдеще с човек, който не желае да бъде интимен с него, да сподели изживяване, което е толкова естествено и би могло да ги сплоти. Така се получава порочния кръг, в който липсата за секс води до още по-голяма липса, заради нуждата на партньорите да насочат енергията на либидото си към други занимания. Приемат по-високи постове в работата, поемат допълнителни задължения, понякога курсове, спорт и неусетно може би и заместител на асексуалната си половинка. Според проучване на Рагнар Беер от Университета в Гьотинген от 32,000 мъже и жени, които не правят любов с половинките си 45 % от мъжете и 46 % от жените отбягват проблема и си намират хоби или допълнителна работа, за да се разсейват.

В подобна ситуация най-голямата грешка би била да се отдръпнете в самосъжаление и оплакване на съдбата и живота. И за двата пола важи правилото, че няма нищо по-секси и по-привлекателно от уверена и поемаща инициатива половинка. Разнообразието в леглото може да ви помогне да откриете нови удоволствия, но и ще заздрави отношенията с любимия. Сексът никога няма да бъде както е бил в сладките първи месеци от любовта ви, но опознаването и небрежната рутина не винаги са нещо лошо. Комуникацията е добро лечение – да установите и обсъдите проблема, да разкриете грешките си, които ви измъчват и така ще преодолеете проблемите.

Не забравяйте и предимствата, които интимните занимания носят:

* Ефект на спокойствие и безгрижие.
* По-здраво сърце
* Намалява депресията
* Успокоява болката
* Загуба на тегло
* При жените има допълнителен бонус – по време на оргазъм частта от мозъка което отговаря за страха и стреса се изключва.

И най-важното – всеки път когато с партньора си споделите позитивно преживяване, като например правенето на любов, вашият мозък започва да асоциира личността му с удоволствие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар