сряда, 13 май 2009 г.

Факторите на привлекателността


Помислете за най-близките си приятели. Някои излъчват вътрешна красота без усилие, но им липсва самоуважение и увереност. Други са страшно забавни, но (поради това или друга причина) се обличат ужасно.
Всички ние сме привлекателни по един или друг начин. И винаги може да бъдем още по-привлекателни. В поредица от материали ТЯ ще ви разкаже за отличителните белези на привлекателността и какво може да направите, за да развиете потенциала си във всеки един аспект на собствената си привлекателност. За вас остава нелеката задача да бъдете обективни и да се опитате да оцените реално посланието, което излъчвате към околните. И да се възползвате от съветите ни, ако не сте доволни от оценката, която сте си написали по някои от показателите.
Така че – стъпка едно: отговорете честно на въпросите, за да оцените всеки аспект на привлекателността си.

Поведение
Обичате ли да флиртувате? Умеете ли да слушате? Знаете ли как да се държите така, че да изглеждате достъпна, но не прекалено достъпна?

Енергия
Каква енергия излъчвате към хората? Светлина и оптимизъм? Спокойствие и увереност? Напрежение и студенина? Съмнявате ли се в себе си?

Поддържане
Грижите ли се за тялото си? Имате ли положително отношение и изградени навици към неща като чистотата на тялото ви и белотата на зъбите ви?

Външен вид
Правите ли всичко възможно, за да изглеждате добре или не се престаравате, но се надявате, че всичко е ок?

Отношение
Това може да ви изненада, но начина, по който вие се отнасяте към себе си и света около вас рефлектира върху начина, по който другите ви възприемат. Вашето самоуважение и отношение наистина имат значение.

Сега, след като сте помислили за аспектите на привлекателността, нека да разгледаме всеки един поотделно и да видим какво можете да направите, за да използвате потенциала му.

Външният вид
Този аспект на привлекателността разкрива в каква степен се възползвате от външния си вид, за да бъдете привлекателна за околните.
Често външният вид може да е първото нещо, за което се сещате, когато става дума за привлекателност, но всъщност този фактор изобщо не е толкова определящ. Ако беше, никой от останалите аспекти нямаше да има значение, нали? И въпреки че потенциала за въздействието му може да е доста голям, в действителност, сравнен с останалите, той е от средно значение за общата ви привлекателност.
Въпреки това обаче, ако сте от тези, които пренебрегват влиянието на външния вид, може би ще е разумно да предприемете следните действия:

1.Възползвайте се от красотата си
Ако целта ви е да повишите привлекателността си, трябва да се възползвате от най-добрите си черти. Подчертайте хубавото. Докато мислите за тялото си просто като за комбинация от части, няма да напреднете много в изкуството на привличането и най-красивите ви черти няма да бъдат забелязани. Вашата задача е да подчертаете това, което е най-красиво у вас, в противен случай то ще се изгуби в общия ансамбъл.
Има много различни съвети за това, как да се обличате привлекателно или как да подчертаете най-привлекателните си черти. Разбира се, тези съвети може да са полезни, но най-добре би било да намерите приятел или член от семейството ви, който да ви придружава, когато правите покупки, за да ви казва какво реално ви отива. Помнете обаче, че комфортът е ключа. Ако се чувствате спокойно в дрехите си, естествената ви привлекателност има повече шанс да блесне.


2. Следете тенденциите
Не е необходимо да бъдете вманиачена на тема мода, но ако преминавате през подиумите на живота с дънките си от преди 10 години, хората най-вероятно няма да ви намират за особено привлекателна. Може и да смятате за голямо преимущество факта, че въпросните дънки все още ви стават, но това не означава, че изглеждате добре с тях.
В действителност, следването на модата може да е много изнервящо. И скъпо. Освен ако не разполагате с много пари за харчене за дрехи, иначе си струва да инвестирате в облекло, което остава “класика”, независимо от постоянно от постоянно променящите се “писъци”.

3. Обърнете внимание на стойката си
Лошата и неправилна стойка в действителност комуникира много неща, които не отразяват същността ви, но хората приемат тези послания и правят заключения на тяхна база. Обръщайте внимание на стойката на тялото си, особено когато сте сред хора или на среща. Прегърбената стойка, например, изпраща негативно послание: “Тя е необщителна и непривлекателна”. “Отворената” стойка и изражение говорят за увереност, а това определено е послание за атрактивност.
За да коригирате стойката си, може да помислите за занимания, които ще ви помогнат. Някои от тях са Йога, Пилатес, както и уроците по танци.

4. Поддържайте теглото си
Следете индекса на телесната маса. Статистически е доказано, че хората, чийто индекс е между 19 и 25 живеят по-дълго от тези, чийто индекс е по-нисък или по-висок.
Вече много се изговори и изписа по въпроса за наднорменото тегло. Но и прекалено слабото телосложение крие своите рискове за здравето и влияе върху вашата привлекателност.
От гледна точка на общото здраве, няма причина да се смята, че “слаба” е по-доброто от “дебела”. И двете състояние носят рискове за здравето и могат да повлияят негативно в емоционален и психологически аспект.
Нещо, което е много важно да не правите, е да не попадате в омагьосания кръг на постоянно сваляне и качване на килограми.
И запомнете: въпреки че теглото има значение за това, как другите оценяват вашата привлекателност, все пак говорим за вашето тяло, а то не само, че има правото, но и трябва да бъде здраво. Ако се отнасяте към тялото си с уважение, другите ще ви смятат за привлекателна, дори и вие да се надявате все пак да свалите (или качите) няколко килограма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар