вторник, 19 май 2009 г.

НАЙ-ДОБРИ ЛЮБОВНИЦИ СА ....


Вероятно много жени ще останат изненадани от резултатите от изследване на учени от урологичното отделение към Университетската клиника в Кьон Германия.

Те установили, че най-голямо удоволствие от секса изпитват и съответно най-добри любовници са ... мъжете в зряла възраст.

По-младите Адамовци по-често страдат от неудовлетворение в кревата: 34% от мъжете на възраст 30-39години заявили, че нямат проблеми с потентността, но сексуалният им живот е незадоволителен.

Докато от възрастовата група 40-59 години процентът на оплакалите се отслаби сексуални изживявания е далеч по-нисък.

Според психолозите причината е, че младите мъже страдат от еротиката, която ги залива отвсякъде: порнографски филми, секс по Интернет, голи снимки по вестниците и телевизията.

“Мъжете тайно мечтаят за устойчива връзка, но пък имат прекалено високи изисквания към нея. Те са раздвоени - страхуват се, че ще изпуснат нещо, ако се обвържат със сериозна връзка, но пък и са сигурни, че нещо им липсва, когато са сами", обяснява сексологът Андреас Хей.

Тази постоянна неудовлетвореност у младите представители на силния пол води до импотентност: изследване показва, че всеки пети мъж под 40 години има сексуални проблеми.

"Мъжете искат да вземат възможно най-много от младостта си, поставят си високи изисквания, което пък накърнява сексуалността им", изтъква Хей.

Мъжете над 40 години са далеч по-добре в сексуално отношение.

"Те знаят какво могат. В професионален план вече са се реализирали. В леглото не се надценяват и често са доволни и от малко. Отдавна са приключили с “лова на мадами" и са свили “семейно гнездо", е обяснението на сексолога.

Още по-интересни са резултатите от допитването сред мъжете над 50 години.

"Тогава наистина настъпва “втората младост". Природата позволява на мъжете отново да постигнат върхова форма, така че преди естественото завършване на земния им път да могат още веднъж да продължат рода си", твърди Хей.

Вероятно в това е обяснението защо много жени оценяват по достойнство по-зрелите любовници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар