четвъртък, 21 май 2009 г.

Приятелство или любов? Преценяваш сам



Могат ли жените и мъжете да са приятели. „Само приятели“?

Обикновено споровете по този въпрос са повече от ожесточени, извикват се най-грозните черти от мъжкия и женския характер, за да се докаже съответната теория („Мъжете мислят само с долната глава, а жените са меркантилни същества, които гледат само как да са добре и не ги интересува нищо“) и никога не се стига до точен отговор.


Ние обаче знаем отговора и ви го казваме веднага – зависи.


Ще ви кажем и от какво зависи, за да сме сигурни, че тази вечер ще заспите абсолютно спокойни, а няма да се въртите до посред нощ, измъчвани от неясноти по въпроса със зависимостта, приятелството, мъжете и жените.


Зависи от чувствата, които изпитвате един към друг.


И понеже от собствен опит знаем колко е трудно да се разбереш сам себе си и да решиш този отсреща само като приятел ли го усещаш, или си влюбен безпаметно или нещо по средата, ето ви най-важните признаци за двете отделни чувства.


Не се борим за изчерпателност, няма как да ви я дадем, но се надяваме да внесем поне мъничко яснота. Объркването и съмненията загрозяват и най-чистите отношения.


Та ето и признаците.


Любов е, ако той ти говори за последния си работен проект, а ти си го представяш надвесен над теб, гол.


Усещаш се как правиш планове за вас двамата.


Категорично знаеш, че не ти е само приятел, смяташ го за достоен за баща на децата ти и не се притесняваш да му го кажеш.


Ревнуваш го от приятелките му и никак не ти се слуша за поредната му свалка, защото искаш да си на нейно място.


Намираш си предтекст да му се обадиш, да го видиш, да го докоснеш.


Правиш се възможно най-хубава преди да се видите и си пуснала в действие целия си чаровен арсенал. (Надяваме се, че се държиш прилично и на положение, а не му скачаш на врата в отчаян опит да го свалиш).


Приятелство е когато мисълта, че можете да сте голи в едно и също легло ти е малко по-неприятна от тази да легнеш във вана с жаби.


Искаш му съвет как да свалиш колегата от отсрещното бюро или му се оплакваш за това, че най-добрият му приятел не те харесва достатъчно.


Представяш си го като кръстник на децата ти. Кръстник, повтаряме, а не баща.


Абсолютно обективно си казваш мнението за поредната му приятелка, дори го запознаваш с твои, които мислиш, че ще му допаднат.


Не ти пречи да те види с анцуг и маска на лицето на средата на разхвърляната ти до безобразие спалня.


Много ти се иска да е щастлив, без това да включва теб в идиличната картинка.


Не ти пречи, че закъснява, нито пък му държиш сметка защо не се е обаждал дни наред.


Прощаваш му дори факта, че е забравил рождения ви ден.


И последен съвет: ако имате чудене, по-добре говорете открито. Нищо не е по-убийствено от неяснотата в отношенията между двама души.

Няма коментари:

Публикуване на коментар