вторник, 19 май 2009 г.

УЛИЧНИ УХАЖОРИ


Ти си толкова привлекателна, че често се случва някой да иска да се запознае с теб направо на улицата. По-ясно казано – досаждат ти, и ти доста настойчиво. За завиждане ли си, или за съчувствие?
Вариантът за отговор си избираш сама. Но при всички случаи едва ли ще твърдиш, че настойчивото внимание на уличните ухажори винаги е приятно.
Тези досадници могат да се разделят на няколко типа.


Актьорът
Ще го познаете по:
Шизофренични преходи от пълно отчаяние до маниакален смях. Непременно високо мнение за себе си. Изразява се мъгливо и многозначително.
Ако си се поддала на уговорките му и си се срещала с него, той ще те гледа втренчено в очите и ще ти разкаже подробно за здравословните си проблеми.
После ще “установи”, че сте “близки души”, и ще те измъчи с романтични приказки до зори. И срещата ще завърши с това, че той жизнено се нуждае от твоята душа и тяло, за да излекува психическата си агония.

Как да се отървете от него?
Полей го с кофа студена вода, като му кажеш със строг тон: “Не смяташ ли , че е по-добре да започнеш работа, отколкото да играеш на сваляч?”

Психологът съветва
Този тип мъже искат емоционалните им проблеми да бъдат решени от жената до тях. Възможно е той да не е имал майка или пък тя да е била прекалено заета със себе си. Той просто се наслаждава на своята безпомощност и “ненормалност”, но всъщност си е напълно нормален и в състояние самостоятелно да разрешава проблемите си.

Психарят
Ще го познаете по:
Той няма приятели . Не общува с родителите си. Има проверено обяснение за хроничните неуспехи в службата. Може радостно да приготвя вечеря, но ако случайно се опари, моментално изпада в ярост: Да те...!
Той е идеален джентълмен. Очарователен е, забавен, чувствителен – лесно можеш да се влюбиш в него! Но ако се уговориш да прекараш вечерта с приятели, страшно ще смръщи вежди: “Какво? Значи вече не съм ти достатъчен? Ти си една никаквица” После ще падне на колене и ще моли за прошка ...

Как да се отървете от него?
Не е лесно да спреш такова безумие, но все пак варианти има. Например да изпаднеш в истерия: “Не! Няма да излизаш!” (когато той отива на работа), и да се разридаеш, щом посегне към папките си! Да поканиш бившата му “приятелка”: “Ти казваш, че е отвратителна, но аз искам сама да обсъдя с нея поведението и, когато пием кафе.” Да го снимаш с видеокамера в момент, когато е изпаднал в ярост, и после да му го прожектираш.
Сега по-сериозно.

Психологът съветва
Той е много неуравновесен емоционално. Вместо да “изхвърля” раздразнението си на малки порции, трупа всичко в себе си и се взривява внезапно. Трудно се подава на контрол. По-добре презглава да избягаш от него, защото той е завършен психар.

Наркоманът
Ще го познаете по:
Зачервени очи, горестна бръчка в ъгъла на устата, пърхот, сивкав оттенък на кожата, спадовете в настроението, но, уви – и способност да бъде весел, разбиращ, очарователен, сексуален. Крал на лъжете!
В началото на запознанството с възхищение ще забележите, че макар да пийва повечко, това не му се отразява.
Или ще се учудите, че не пие въобще. Ще се влюбите в него и ще попаднете в... дълъг кошмар от нощни ридания, сутрешни таблетки, без които той изобщо не може да стане от леглото, и звъненето на негови приятели по всяко време на нощта.

Как да се отървете от него?
Предложете му да обсъдите дълбоките социални противоречия, сексуалните проблеми и изключителните умствени способности, които са довели до пристрастяването му към наркотиците.
Предоставете му рамото си – да се наплаче.

Психологът съветва
Привържете ли се към него – край.
Рискувате да развиете наркотична зависимост от необходимостта да му помагате. С други думи – вие самата спешно ще се нуждаете от помощ, за да се измъкнете от този порочен кръг.
Порочността е в това, че отсега нататък могат да те привличат само мъже с аналогични проблеми.

Сектантът
Ще го познаете по:
Облечен е в костюм дори в неделя.
Вежлив до гадене.Постоянно се усмихва, ходи късо подстриган и винаги изглежда като току-що излязъл от машина за химическо чистене.
Не пуши, не пие, не взема наркотици, не прави секс. Последното – никога! Имай го предвид.
Той ще поиска да чуе всичките ти проблеми. После ще предложи:”Знаеш ли, имам приятели, които наистина могат да ти помогнат. Защо не се присъединиш към нас някоя вечер.” И ще намекне, че полата ти е доста къса. После всичките ти недели ще минават в глупашко раздаване на листовки по улиците.

Как да се отървете от него?
Запасете се с оглушителни метал дискове и силно си припявайте нещо от репертоара на рок музиканти.
Поканете всеки, който би дошъл на купон сюрприз в неговия апартамент, включително и някое мускулесто момче.

Психологът съветва
Неговото пристрастие е не по-малко зло от алкохолизма. Само то има смисъл в неговия свят. Но за разлика от алкохола то е безвредно за организма – така че нека той си живее с него, но без теб.

Колекционерът
Ще го познаете по:
Има енциклопедични познания в най-различни области: култови групи, сериали, хепатит. Вечер стои на компютъра и се опитва да събере цялата възможна информация.
Той ще ти задава безкрайно количество тъпи въпроси, за да определи границите на твоята ерудиция. Първата ви среща ще бъде безкрайно чакане до стойката с хотдог, докато той разговаря с приятели. Той е уверен, че е на границата да открие НЛО, укрито от ФБР.

Как да се отървете от него?
Впечатай в любимия му файл някоя глупост, за да го объркаш.

Психологът съветва
Той може да знае всичко за “Бийтълс”, НЛО и прочие полезни неща, но категорично няма да се интересува от теб. С много по-голяма любов ще разглежда използвания билет от някой концерт, на който е бил без теб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар