събота, 23 май 2009 г.

Избори?


Много от вас вече са навършили 18 години, а други много скоро ще навършат 18. След тази възраст вие получавате едно изключително важно право - правото на глас. Защо всъщност е толкова важно да се гласува?

Не е задължително да се интересуваш от политика, за да отидеш и да гласуваш. От вас не се иска да сте политолози или някакви експерти. По-важно е да се замислите дали искате баба ви да реши вашето бъдеще. Защо възрастните хора да отиват до урните и да избират партии като не е ясно дали някой от тях ще доживее края на мандата на избраното от него правителство. Точно това е причината вие да излезете и да гласувате. Защото вие ще живеете в тази държава (и в Европа) през следващите десетки години. И макар и с един глас вие участвате в решаването на своето бъдеще, което е изключително важно. Важно е наистина да се замислите дали искате цял живот съдбата ви да я избират хора на 80 години, или такива, които дори не знаят български, или пък такива, които могат да си купят няколко хиляди гласа? Ако вие не гласувате всичките гореизброени печелят, и всеки един глас ще попречи някой да реши вашата съдба.

А за кой да гласувате? Това вече е въпрос, на който няма как да ви отговорим. Важно е да гласувате така, че когато минат няколко години да не ви е срам от избора ви, и не да слушате хорските идеи и съвети, а сам да прецените кой искате да ви управлява. Ние призоваваме всеки, навършил 18 да направи своя първи избор точно това лято на изборите за евродепутати и парламент. Успех и не забравяйте, че правото на глас е ваше свещено право!

Няма коментари:

Публикуване на коментар