понеделник, 7 септември 2009 г.

Диета за натрупване на маса



Когато целта на фитнеса се премести от свалянето на мазнини до правенето на мускули, много мъже откриват, че това далеч не е толкова лесно. Трупането на маса е свързано с правилно хранене и с чести хранения. А ти имаш ли достатъчно време да спазваш този режим?

Достъпна диета за трупане на маса А разполагаш ли с парите, които ще са ти необходими да купуваш онези продукти, чрез чието приемане, според експертите, най-лесно градиш маса? Във времена на икономическа криза най-малко ти идва на ум да спазваш стриктно разни калорийни диети, които обират жестоко портмонето ти, а резултатите стават видими след месеци наред. Има ли начин да увеличиш приема на калории, без да надвишаваш лимита на бюджета си?
Има!

1.Едни от най-тъпканите с калории храни са и едни от най-достъпните – тестените продукти, сушените плодове, ядките, оризът, овесената каша, зърнените зауски. С честия прием на тези продукти ще си осигуриш необходимият калориен заряд, без да изхарчиш толкова много.

2.Ако до скоро си изхвърлял жълтъците, заради холестерола или прекалено многото им мазнини, време е да ги приветсваш обратно в диетата си. Доказано е, че един или два жълтъка на ден всъщност допринасят за много здравословно хранене, а пропитата мазнина стимулира производството на тестостерон. Яйцата са едни от най-ефтиния протеин, така че ще ти помогнат за качествено и ефтино трупане на маса.

Достъпна диета за трупане на маса 3.По нашите магазини не се намира често фъстъчено масло, но, ако се разтърсиш, няма да съжаляваш. Приемано в разумни количества (не трябва да се прекалява) то ти осигурява необходимия заряд от калории за деня. Слагай го в протеинови шейкове, добавяй към овесената каша или просто го мажи на филии. Избягвай опаковките фъстъченото масло с добавена захар.

4.Не си купувай скъпи добавки, ако искаш бюджетът ти да е в нормата. Истината е, че с добра тренировъчна програма и поравилна диета, добавките не ти гарантират кой знае какъв бонус маса. Придържай се единствено към мултивитамините, рибеното масло, суроватъчното брашно и креатина. Нищо друго не ти е необходимо.

5.Каймакът на млякото е също добре дошъл в списъка ни на достъпни продукти, с които лесно да направим маса. Има най-различни продукти, приготвени изцяло от каймак на мляко, така че смело напълни количката и с това. Виж дали може да намериш каймак на прах и го слагай към всеки шейк или поръсвай в ядене. В три супени лъжици каймак на прах се съдържат 100 калории, 9 грама протеин и 13 грама въглехидрати.

Накрая, винаги купувай всички тези продукти в големи количества, защото така са далеч по на сметка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар