вторник, 8 септември 2009 г.

Курортния секс


Ако сте решила да разнообразите сексуалния си живот през отпуската, не забравяйте за рисковете

В сезона на курортните романи особено актуален е въпросът за секса с нов партньор, в частност - неговият медицински аспект. Какви опасности крият новите отношения и как да се предпазим от тях?

Първия проблем, върху който трябва да се замисли всяка жена при секса с нов партньор, е нежеланата бременност или рискът от принудителното използване на средства за екстремна контраципция.

Повечето жени използват надеждни противозачатъчни средства. Проблемът се състои в това, до каква степен са сигурни тези широко рекламирани средства. Жените се доверяват само на тях и забравят за презервативите.

Все още много от хората не се замислят за риска от болестите в резултат на незащитен секс и като че ли забравят за „подлостта” на инфекциите.

Човек може да бъде преносвач на болестите, дори без да подозира това, или защото в него самият възбудител все още не е преминал през инкубационния период, или защото, поради особеностите на имунитета, инфекцията при този човек протича напълно безсимптомно.

Напълно забравяйки за тези нюанси, много жени смятат, че е по-важно да се предпазят от нежеланата бременност, а за риска от СПИН дори не се замислят. „Обичайните” венерически болести също не са толкова безобидни, колкото е прието да се смята.

Първо, тяхното лечение не е приятно. Приема се токсична „химия”, която нарушава работата на черния дроб, бъбреците, имунната система и целия организъм като цяло. Много от тези болести водят до сериозни последствия, които след няколко години се отразяват негативно на работата на нервната и сърдечно-съдовата система. И накрая, дори да се избегнат усложненията, има 70-90% вероятност от хронична неспецифична инфекция на половите органи в качеството на „неизбежно последствие от терапията”.

Затова при секс с нов партньор задължително трябва да се използва презерватив. Това правило остава в сила, докато се убедите (желателно е с помощта на лабораторен тест), че у двамата партньори липсват заболявания, предаващи се по полов път.

За съжалениеима болести, които не могат да бъдат спасени и от презерватива. На първо място това са гениталният херпес, папиломавирусната инфекция, сифилисът, а също няколко по-редки болести. По време на вашата курортна свалка единственото нещо, което може да ви спаси, е вашият късмет. Въпреки че все пак можете да направите и нещо друго.

Постарайте се да избирате адекватен и не толкова егоистичен партньор. Първият секс трябва да става на светло – тогава вие ще можете да забележите наличието на кожни проблеми (особено в областта на половите органи). Всеки един обрив на тези места е сериозен сигнал за опасност.

Дори за използвате презерватива точно според инструкциите и да сте напълно убедени в липсата на генитален херпес, опасност все още има. Съществува заблуда за пълната безобидност на оралния секс по отношение на предаването на инфекциите. Заразяването при този вид контакт е няколко пъти по-ниско, но все пак съществува. Затова, ако не обичате орален секс с презерватив, по-добре се откажете от това удоволствие по време на курортните приключения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар