понеделник, 28 септември 2009 г.

Отклонете чувството на глад, като свършите нещо приятно

и последователка на движението “ям, следователно съществувам”? Засрами се и продължавай да четеш...
Ежедневното, нон-стоп плюскане е абсолютна гавра с организма. Но съгласете се, че има нещо извратено и в това да поглъщаш огромно количество храна в напрегнати моменти - любовно разочарование, проблем в работата или семеен конфликт. Къде се губят волята и “естествените” ни възможности да се справяме с трудностите? Фактът, си е факт: човешкият организъм не е създаден да се тъпче с висококалорични храни, по цял ден да седи пред компютъра, а вечер да се излежава пред телевизора. Все пак цели 30-40 милиарда мастни клетки в тялото ни се грижат за натрупването на мазнини. Представете си тази способност на организма, в комбинация с обездвижения начин на живот и безразборното хранене. Ужас!
Ти си гладна непрекъснато, членка на клуба “празна чиния” ил
Ужас, обаче на всяка крачка има заведения за бързо хранене. Конкуренцията е толкова голяма, че се “надцакват” с големината на порциите. А ние доволни и щастливи си изяждаме всичко. Излишъкът от храни в магазините и агресивните реклами също насърчават преяждането. Следва напълняване. То винаги е резултат от приемането на по-голямо количество храна от това, което е потребно на организма, за да функционира нормално и да понася натоварванията. Неизползваните калории остават като резерва. От тях се създава мастна тъкан, която при жените се натрупва главно по ханша и бедрата. Финалът е ясен - крушовиден тип напълняване.

Всеки си има своите изкушения. Едни залитат по сладкото, други по соленото. Каквато и да е вашата слабост, инстинктът трябва да ви подсказва да стоите далеч от нея. Но не само определени храни може да провалят усилията ви в поддържането на добра форма. Времето, мястото и начинът на хранене също са много важни.

Нощни птици сте и гледате да отхвърлите колкото може повече работа след като останалите вкъщи са заспали? Супер, но не го използвайте като алиби за нощни похождения до хладилника. Диетолозите са категорични, че трябва да се вечеря рано, за да има стомахът достатъчно време да преработи храната. Претоварването на организма с калории непосредствено преди лягане само ще засили склонността ви към преяждане. Обичате да ядете пред компютъра и пред телевизора? Проблемът е, че така храненето се превръща в несъзнателно действие и без да се усетите поемате по-голямо количество храна. Ако не може да се отървете напълно от този вреден навик, поне заменете вафлите и чипса с моркови или друга нискокалорична храна.

Контрол над глада
Гладът е първична потребност, която може да бъде контролирана с воля, постоянство и хитрост:

1. Отклонете чувството на глад, като свършите нещо приятно – звъннете на приятел или пратете sms на любимия.

2. Преди да изядете каквото и да било, представете си как го правите и какви ще са последствията за фигурата ви.

3. Ако нямате куче или лакоми роднини, колеги и приятели, които да дояждат остатъците от порцията ви, изхвърлете я! И без извинения от сорта на “Грехота е!” или сърцераздирателното оправдание, че не е честно спрямо гладуващите африканчета.

4. Ограничете се с подходящи места за хранене – кухнята, трапезарията, кафето в службата или любимия ресторант. Яжте само там!

5. Когато се храните, съсредоточете се върху яденето. Не гледайте телевизия, не четете, не говорете по телефона и не работете.

6. След всяко ядене отсервирайте съдовете.

7. Започнете само с половината от количеството, което обикновено си сипвате. В по-малка чиния яденето изглежда повече.

8. Яжте, когато наистина сте гладни, а не когато часовникът подсеща, че е време за ядене.

Овладейте апетита преди да е дошъл с яденето!

петък, 25 септември 2009 г.

Нямаш настроение за секс?


В леглото те чака изключително горещо парче, при това само по бельо и с огромно желание да се развихрите между чаршафите. НО твоята енергия за секс е доста под допустимия минимум. Без значение дали си работил твърде много днес или нещо друго, факт е, че хич не ти е до секс. Все пак обаче не можеш да се оттеглиш така безславно и искаш да направиш, каквото можеш. За да разбереш какво точно можеш да сториш в различните случаи на липса на сексуална енергия, чети нататък, vratovrazka.bg знае отговорите!

1. Ако си се нахранил като доброто прасе…

Вечерята ти не е била от най-леките – пържола със сос, картофки със сирене, салата, десерт… И порядъчно количество бира или винце. Резултатът е ясен – чувстваш се натъпкан. И никак е ти е до секс.

За да се представиш добре, първо вземи нещо против киселини, това ще облекчи чувството на натъпканост. После се пораздвижи наоколо, поскачай и т.н., за да улесниш храносмилането. (Е, гледай да не те видят много хора, докато бягаш на място!)

Друг вариант е да седнете с момичето да гледате някой филм – така, докато той свърши, вечерята ти вече няма да те притеснява. А ако имаш газове, мини през банята, преди да се установите в спалнята.

Вече сте в леглото…
Използвай някой мързелив начин да я възбудиш – с пръсти например. Ако си по-свободомислещ, може да включиш и вибратор. Е, когато дойде същинската част, вече си ти на ход!

2. Ако си пийнал повечко…

Като цяло алкохолът и сексът се разбират добре. НО понякога алкохолът и ерекцията направо не се понасят. Така че, ако си си пийнал порядъчно и точно тогава на вратата ти почука Съдбата (облечена само в черно дантелено бельо или направо необлечена), нещата може и да не се получат.

Съдбата...ПРЕДИ да почука който и да било, ти трябва отново, както в първия случай, да се раздвижиш – направи няколко обиколки на блока или няколко набиранки на близкия лост. (Освен разбира се, ако не си толкова пийнал, че да има опасност да се изпуснеш от лоста! В този случай по-добре си легни и остави секса за утре!) Също така, изпий една голяма чаша вода.

Двамата със Съдбата вече сте в леглото. Отново се довери на пръстите си, за да я възбудиш. Можеш и да й правиш орална любов, НО САМО ако си сигурен, че не ти се повръща! Когато се стигне до проникване, старай се да свършиш навреме. Ако не можеш да се концентрираш, затвори очи и си мисли за най-страхотния секс в живота си. Така сам ще си помогнеш да се справиш на висота.

3. Ако не си се наспал предишната нощ…

Ако предната нощ не си спал, единственото, което ти се иска да направиш в леглото, е да заспиш като къпан (или като пън!). Но понякога дългът зове и ти трябва да се подчиниш.

ПРЕДИ да се стигне до секс, трябва да се събудиш. Въпреки че традиционният ти будилник е кафето, в случая кофеинът няма да помогне, дори може да намали ерекцията ти. Вместо това се довери на водата, тя ще те събуди без странични ефекти. Някоя енергийна напитка също не е лоша идея.

Тя ще те събуди! В леглото. Трябва да намалиш форплея (нека прелюдията е страстна, но кратка), както и разнообразието от пози – просто нямаш сили за тези неща. Концентрирай се върху основното – оргазма. Това ще е добре и за двете страни.

4. Ако си изтощен от физическа дейност…

Бил си на фитнес или си трамбовал пеша цял ден или си копал… Без значение каква е причината, факт е, че нямаш сили да се съблечеш, а камо ли да правиш секс. Има два варианта – или да се съвземеш бързо, или да оставиш инициативата на нея.

ПРЕДИ секса отново е добре да пийнеш енергийна напитка, като най-добре е да е някоя, която си пробвал, и знаеш, че ти действа.

Вече сте в леглото. Накарай я да поеме нещата в свои ръце (и не само ръце). Нека този път тя да води играта. Има много варианти, които изискват минимални усилия от теб: свирка, тя да е отгоре… Схвана идеята, нали?

С една дума, не е нужно сексът да остане за някой друг ден, само защото ти не си във форма. Важното е да се придържаш към основното меню, като, разбира се, хвърлиш и малко сили във форплея – така ще я възбудиш достатъчно и същинската част ще бъде по-кратка. А именно това е идеята в случая.

Мързеливият секс


Кой е казал, че трябва да се потим? Не е задължително всеки път сексът да е изморителен, от челото ти да капят капки пот, а накрая да имаш усещането, че си прекарал цял ден във фитнеса.

Събуждаш се рано сутринта в неделя. Гаджето (или някое гадже) лежи до теб, ти все още усещаш музиката и алкохола от снощи и едва гледаш. Обаче мисълта за секс те навестява без покана. Всъщност въпросната мисъл вече опира в задника на заспалото до теб гадже. Ех, ако имаше сили...

Вечер, след дълъг работен ден. Чувстваш се изпразнен от съдържание - толкова ти е подута главата от глупости, че си предпочел да забравиш всичко. Както си такъв отпуснат и полузаспал обаче, приятелката ти идва при теб в леглото и ти започваш да си мислиш: „Ако не бях толкова изморен, такъв секс щяхме да правим, че..."

В подобни случаи винаги най-добрият вариант е да навиеш момичето да поеме всичката работа. Да я оставиш да те възседне и да й обясниш, че може да прави с теб каквото си поиска, само да не те занимава. Даже нямаш сили да й помагаш с ръце и я молиш да се докосва сама. Красота.

Добре, обаче какво правим, когато и тя е изморена и не иска да ти предложи пълно обслужване?

Тогава правите мързелив секс.

Гледай на преживяването като на пускане на пералнята - трябва да се направи и толкова. Затова се стегни и се заеми със задачата. Ето как: с най-мързеливите пози и без излишни действия.
Най-мързеливата поза

Едва ли има поза, която иска по-малко гимнастики и гори по-малко калории от лъжички. Обърни я с гръб към себе си, свършете работата без много церемонии и заспете направо в същата поза.

Малко по-трудна при липса на енергия и ентусиазъм е същата поза, само че когато тя е с лице към теб. Вкарването е малко предизвикателство и може да изгори една от филийките, изядени на вечеря, но оттам нататък си в Царството на мързела.

Позата на второ място

Кажи на партньорката си да легне по корем и легни върху нея. Просто и ясно. Ако не й тежиш много, може и да заспите така, като свършите със секса. Разтварянето на краката й е въпрос на предпочитание.

Събличане? Не, благодаря.

Понякога не те мързи толкова да правиш секс, колкото да се занимаваш с всичката онази работа преди него. Разкопчаване на сутиени, събличане на дрехи, сваляне на гащи... Ако прибавим и зимното време с хилядата ката дрехи, само мисълта за всички тези действия може да те приспи.

Затова просто не се събличайте. Ако мацката ти е с пола, вдигни я, отмести бельото й, направете го набързо на пода или на кухненската маса и да се приключва с това.

Ръцете - моят най-добър приятел

Крайният мързел, съчетан с нормално либидо, е доста сложна ситуация. Хем не ти се мърда и се унасяш в сън, хем ти се чука като на млад жребец.

За такива случаи ще ти послужат ръцете. Просто легнете и започнете да се опипвате. Покажи й, че пръстите ти се ориентират доста добре из нейните горещи места, като същевременно сложиш нейната ръка на твоето горещо място. При крайни фази на мързел даже можете да не си разменяте ръцете и да почнете всеки със своята. В някакъв момент тези занимания вероятно ще ви събудят (и възбудят) достатъчно за една бърза същинска част.

Акробатиката може да почака

Ако си изморен или просто мързелив, това не е причина да се откажеш от секса. Като не си в настроение да се завържеш на възел, докато гаджето ти стои на един крак, а другият й е качен зад врата, можете да изберете по-мързелив начин и двамата да си получите нужното удоволствие и да освободите напрежението.

Салфетна техника


Искате да освежите и разкрасите старите предмети в дома си? Няма нищо по-лесно от това с възможностите на декупажа!





Нужни са ви само салфетка, лепило за порцелан или стъкло, мека четка, боички, акрилен лак и съд, който да декорирате.

Декупажът е приложно изкуство, но нека думата „изкуство“ не ви стряска. Не е нужно да сте художник, за да прилагате тази техника. Декупаж произхожда от френски и означава “изрязвам“ или казано с други думи изготвяне на колаж или хартиена апликация. На практика всеки един предмет от дома ви може да бъде апликиран – ваза, свещ, чиния, бижутерска кутийка, латексови стени, дори елемент от обзавеждане като скрин например.


Последователност на работа:

Важно е да знаете, че каквато и повърхност да декорирате, трябва първо да сте положили светла основа или най-добре – бяла (използва се бяла акрилна боя, но почти същият ефект ще постигнете и с обикновен бял латекс). Това е необходимо, за да може желаните от вас мотиви, които ще апликирате, да изпъкнат и да запазят естествения си цвят. В противен случай обаче, цветовете няма да са наситени, а ще стоят бледи и някак ефирни. По-скоро като избелели. Ако предметът, който ще декорирате, е бял на цвят работата ви се улеснява, защото не е нужно да го боядисвате предварително.

След като сте подготвили предмета за декориране изрежете мотив от салфетка, който ви е харесал и който ще бъде украсата на вашата ваза например. В повечето случаи салфетките са дву- или трипластови, така че се постарайте да отделите най-горния пласт (този с картинката). Сега внимателно наложете мотива докато не решите къде е най-удачно да го залепите. След това с мека четка нанесете тънък слой лепило за декупаж директно върху мотива, като внимавате да не скъсате салфетката или да не се получат гънки. Няма да сгрешите и, ако си купите обикновено лепило Ц200, което става прозрачно, след като изсъхне . При по-голям интерес, талант, творчество и разнообразие от идеи може да оцветите празните пространства между отделните мотиви от салфетки в желани от вас багри. Успешно може да съчетаете техниката декупаж с изобразителното изкуство, като доизрисувате някои от фигуралните елементи от салфетките.

Сега ви предстои да изчакате известно време докато лепилото и боята изсъхнат добре. Ако сте постигнали желания от вас ефект като цветове и форми, нанесете тънък слой акрилен лак върху предмета, който декорирате, изчакайте да изсъхне и нанесете още един слой.

Стъклото също става изключително ефектно когато се декорира с декупаж, но за съжаление изисква повече време, търпение и материали. Първо трябва да помислите как да направите основата бяла. Единият начин е да боядисате цялата повърхност с бяла акрилна боя, като предварително сте обработили стъклото с glass medium, което след като изсъхне спомага за равномерното нанасяне на боята и предотвратява нейното “свличане”. Ако искате обаче да запазите стъклото прозрачно и само на места да има декорация от салфетка, трябва първо да изрежете желания мотив (например цвете), който ще апликирате. Отделете един от белите пластове и го залепете върху стъклото по вече познатия за вас начин. Изчакайте да изсъхне и нанесете бяла акрилна боя само върху белия мотив с форма на цвете, който предварително сте залепили. След като изсъхне залепете отгоре вече цветния мотив от салфетката. Оттук нататък имате две възможности. Едната е да изпечете стъкления предмет според указанията на опаковката на лепилото, което сте ползвали, или стриктно да нанесете два слоя лак само в очертанията на залепения цветен слой от салфетката.





Хубавото на декупажа е, че ви дава възможност да развиете фантазията и въображението си в различни посоки и да се чувствате удовлетворени, гледайки плодовете на труда си. Ще видите, че това приложно изкуство е колкото практично, толкова и забавно, почти като детска игра.

Декупажът вдъхва втори живот на иначе скучните предмети в дома ви и ги превръща в истински произведения на изкуството.

В капана на мазнините


Мазнините имат важна биологична роля в организма. Те са жизненонеобходими хранителни вещества, но и рисков фактор за затлъстяване и различни заболявания. Защо?



Мазнините са с основно значение за живота на всяка клетка. Имат важна роля за имунната система. Участват в регулирането на кръвното налягане, сърдечния пулс, кръвосъсирването и нервната система. Те са важен енергиен източник. В храната има седем различни вида мазнини – сред тях наситени, полиненаситени, мононенаситени мазнини и хидрогенирани растителни масла. Всички мазнини са носители на еднакво количество калории в 1 грам, а именно - 9 ккал и се явяват най-богатата на енергия храна. (За сравнение - 1 г въглехидрати и 1 г белтъци са носители на 4 ккал.)




Затова една от основните препоръки за здравословно хранене, изготвени от експерти на НЦООЗ гласи: Ограничавайте общо приема на мазнини, особено на животинските. При готвене замествайте животинските мазнини с растителни масла.

Наситените мазнини са главният виновник за повишаването на холестерола в кръвта и нарастването на риска от сърдечносъдови заболявания. При стайна температура обикновено са в твърдо състояние, подобно на восък. Храните с най-високо съдържание на наситени мазнини са червените меса и повечето млечни продукти, както и кокосовото, палмовото и другите тропични масла.

Полиненаситени мазнини помагат за намаляване на холестерола в кръвта, но са „чувствителни“ към химическия процес окисляване, който позволява на клетките да абсорбират мазнини и холестерол. На стайна температура и в хладилник полиненаситените мазнини обикновено са течни. Растителни масла като слънчогледово, царевично, соево и памуково, са богати на полиненаситени мазнини.

Мононенаситените мазнини също съдействат за намаляване на холестерола в кръвта и са по-устойчиви при окислителните процеси. На стайна температура са течни, но в хладилник може да започнат да се втвърдяват. Източник на мононенаситените мазнини са зехтинът, олиото от рапица и от ядки.

Хидрогенираните растителни масла могат да нанесат същите щети на здравето като наситените мазнини (дори по-лоши), като увеличават нивото на холестерола в кръвта. Най-честите източници на такива мазнини са втвърдените растителни масла като маргарин, маслата за сладкиши и всички произведени с тях – бисквити, солети и някои готови храни.

Внимание! Не попадайте в клопката на етикетите!
Нискомаслените, храните с намалено съдържание на мазнини и „леките“ храни може наистина да са с ниско (или поне по-ниско) съдържание на мазнини. Но не се подлъгвайте от написаното на етикета. Някои преработени храни, рекламирани като „нискомаслени“, всъщност са богати на калории, а бедни на хранителни вещества. Плодовете, зеленчуците и пълнозърнестите храни, от друга страна, са естествено бедни на мазнини, и на калории.

Практични съвети:

1. Избирайте нискомаслени мляко и млечни продукти.
2. Консумирайте постни меса, ограничете до минимум колбасите.
3. Избягвайте сладкарски и тестени изделия богати на мазнини.
4. Ограничавайте консумацията на продукти, съдържащи твърди маргарини – бисквити, вафли, сухи пастии др. Избирайте леки маргарини с ниско съдържание на мазнини (40-25%), наречени "халварини".
5. Добавяйте възможно най-малко количество мазнина при приготвяне на ястия и кулинарни изделия. Избягвайте пърженето. Използвайте тиган с незалепващо покритие, при което може да не се употребява мазнина.
6. Предпочитайте растителните (слънчогледово и царевично олио, зехтин и др.) пред животинските мазнини (мас, масло).
7. За да избягвате капаните, обръщайте внимание на съдържанието на мазнини, калории и хранителни вещества във всички храни, които консумирате. И трите елемента са важни, беглият поглед върху грамажа на мазнините не изчерпва всичко, което трябва да знаете.
8. Яжте по-малки порции от всички видове храни, включително и от нискомаслените. Ако не спазвате тези препоръки, дори хранителният режим с ниско съдържание на мазнини може да доведе до натрупване на килограми. Поглъщането на прекалено много калории независимо от източника, води до покачване на теглото.
9. Ако драстично ограничите приема на мазнини, като се откажете от повечето или от всички мазни храни, може да лишите организма си от необходимите хранителни вещества, които се намират в тези храни.

сряда, 23 септември 2009 г.

Нуждите на жените


Скъпи дами, всички вие обвързани или не момичета, които обичате и искате да бъдете обичани, няма да ви навреди, ако притежавате някое (или всички) от следните неща:

Стая, в която да не оставяте домашен любимец или снимка на бившето си гадже


Бутилка вино за специални случаи
Две разкошни чаши за вино(или шампанско)


Диск с блусове, които могат да подлудят всеки


Хапчета против забременяване или кутийка презервативи


Кинозвезда, певец, спортист…, в който да сте безобидно влюбена


Една вечер от седмицата посветена само на вас


Една вечер от седмицата посветена само на него


Сутиен, който да изглежда страхотно и под дрехите, и без тях


Толерантност към “момчетата” (компанията му)


Негова снимка като малък, за да ви напомня колко невинен е бил


Силното желание да го запознаете с приятелите си и куража да го обичате, дори ако те не го харесат


Рецапта на любимото му ястие


Лични пари, за да се чувствате независима


Приятелка, която търпеливо да ви изслушва след скарване с него, но която няма да ви припомни какво сте казали, след като сте се сдобрили


Приятелка, която да ви направи забележка, когато му отделяте прекалено много време


Приятелка, на която да се похвалите и с която да поклюкарствате


Изкушаваща прозрачна нощничка


Видеокасета за вас двамата


Ваша снимка, която заслужава да бъде в рамка


Спорт, който да практикувате заедно


Ваша песен, за да можете всеки път, когато я чуете да се сещате един за друг


Силата да кажете “НЕ”, когато нещо не ви харесва


Ароматен лосион за тяло, който да прави кожата ви кадифена


Ясна представа, затова какво искате от този мъж и докъде ще стигнат нещата!

понеделник, 21 септември 2009 г.

Скоро и у нас – брачни договори


От 1 октомври с влизане в сила на новия семеен кодекс. По-ясни отношения, по-либерален начин за уреждане на имуществените отношения между съпрузите – така както се споразумеят.

Те трябва да бъдат подписани от двамата партньори и да се заверяват пред нотариус.

Разпределянето на собствеността ще влезе в специален регистър на Агенцията по вписванията. С подписа под брачния договор колкото и да ви се иска няма как да гарантирате, че ще се обичате докато смъртта ви раздели. Но ако раздялата дойде по-рано, поне ще е ясно кой какво ще получи.

По този повод Стилияна Григорова – и. д. председател на Брачната колегия на СРС каза: "Романтичният период е кратък. С раждането на децата, с натрупването на задължения неизменно прагматичната част завзема романтичната част от отношенията между съпрузите."
Новият Семеен кодекс предлага три варианта. Както досега – всичко да е общо, разделност - всеки да притежава това, което купува и брачен договор. Преди сватбата двойките ще декларират в общината кое са избрали. Юристите не очакват бум на брачните договори след като влязат в сила.

"Мисля, че все още надделява чисто патриархалния момент за това съпрузите да са едно семейство. Двамата заедно да полагат грижи и това, което се придобива, да е на двамата.", каза още Григорова.

С брачния договор могат да се уредят правата и задължения на всеки към разходите в семейството, а също кой какво ще получи след развода, както и издръжката на децата. Според специалистите, ако не е изпипан документът може да създаде проблеми и да забави развода. Има случаи обаче, за които горещо се препоръчва.

Нотариусът Валери Манчев счита, че за опарилите се, втори, трети брак – това ще е инструмент по-адекватен или за хора с голямо имущество. Тук се изисква от партньорите едно по-голяма зрялост, за да могат да разискват имуществени отношения без да накърняват личните си.

Ако все пак имате сили да споделите финансовите си претенции и стигнете до споразумение, след 1 октомври ще можете да сключите брачен договор – да си спестите споровете за пари и ... да се обичате ако не завинаги, то възможно най-дълго.

По какво си падат мъжете?


Жените с малки цици живеят с илюзиите, че мъжете харесват малките им цици. Нищо подобно. Мъжете може да са влюбени в тях и да ги обичат по безброй други причини, въпреки че имат малки цици, но истината е една: мъжете си падат по цици.




Мъжете си падат по цици, защото си нямат. Затова възприемат циците като забележителен природен феномен. Колкото по-големи са, толкова повече “туристи” привличат. Преди собственичките на малки цици да ме разпънат на кръст и да ме заклеймят като “незадоволен комплексар”, бързам да ви предоставя сухите факти.

За пореден път мащабно проучване сред представителите на силния пол (този път проведено от учените от университета в Уелингтън) установи, че повечето мъже гледат жените в гърдите при първата си среща с тях.

Цицоманите са около 47% от изследваните мъже. За сравнение, романтиците, които първо гледат жената в очите, са по-малко от 20%.

Останалите 33% от пръв поглед фиксират женските бедра и талията. Но бъдете сигурни, че тези, които са пропуснали циците след първата си наблюдателна атака, още на втората или третата ще проучат тази примамлива част от женското тяло.

Някои учени обясняват мъжката цицомания с еволюцията. Жените с по-големи цици и по-тесен ханш имат по-високи нива на хормони и са по-плодовити.

Но самите учени признават, че основната причина мъжете да се взират в женските деколтета е, че това им доставя удоволствие.

И понеже на жените любимото им занимание е да недоволстват, тези с малки цици се оплакват, че мъжете не ги гледат, а тези с големи цици, че мъжете само в тях гледат. Дори съм имал неприятна случка с едрогърда мадама, която така се засегна от невинния ми поглед в деколтето й, че направи сценка в стил: “Аз съм умница защо ме подценяваш?”. Чакай малко, мила, циците ти ще ми избодат очите, а искаш да бързам да се хвърля в необятните пространства на женския ти мозък!

Все пак що се касае до циците, размерът е от значение, но не е единствен фактор за съвършенство. Важни са също формата и местоположението, т.е. дали са си по местата или са се поддали на гравитацията, зърната и материалът (разбирай, естествени или изкуствени).

Големите цици са супер, но възрастта направо се подиграва с тях. Да не говорим, че някои мацки още от много млади разхождат увиснали вимета. Относно силикона, признавам си, че трудно го разпознавам. Като видя жена с големи бомби, хич не се замислям естествени или изкуствени са. Но не съм правил секс с жена със силиконов бюст, а мненията на приятелите ми са противоречиви.

Едни твърдят, че силиконът не ги спира да си играят на воля с циците на партньорките си. Други признават, че се лишават от забавлението да мачкат, стискат, хапят и смучат силиконовите гърди за сметка на визията им.

Зърната са върха на удоволствието, наречено “цици”. Колкото по-твърди и щръкнали, толкова по-голям кеф. Аз лично ги предпочитам с по-малки окръжности, а не разлети като палачинки, но не съм прекалено дребнав в това отношение.

Секс хапчетата са бърз и ефикасен начин да върнем желанието на мъжа за секс


Кога и при какви условия е добре половинката ви да вземе хапче за секс?

Секс хапчетата станаха изключително популярни през последните години. Благодарение на тях, много мъже започнаха да преоткриват сексуалната си мощ в периода на тяхната андропауза. Други започнаха да правят грешката да вземат сексуални стимуланти от ранна възраст, когато сексуалните им смущения имат друг характер или просто защото искат да блеснат със сексуалната си мощ.



Под хапче за секс се разбират всички онези медикаменти, които имат почти мигновен ефект върху еректилната функция на мъжа (Виагра, Левитра, Циалис и други). Медицината поставя тези медикаменти в една група - PDE-5 инхибитори. Действието им най-просто се характеризира с интензивно напълване на кавернозните тела с кръв, което води до бърза и издържлива ерекция. Това не са медикаменти, които имат лечебна цел и не се приемат системно. Хапчето за секс се пие около 20 минути или час (в зависимост от вида) преди сексуалния акт. Действието продължава няколко часа, като може да стигне до 36 часа. Повечето от тях не създават неудобства на мъжа, ако не бъде сексуално стимулиран и предразположен към сексуален акт.

Различните видове PDE-5 инхибитори имат сходно действие, но с различни странични ефекти, бързина на действие, продължителност на ефекта. Възможно е един мъж да повлияе добре от един вид, но да не изпита никакво действие от друг.

В кои случаи е добре партньорът ви да вземе хапче за секс?

След задължителна консултация с медицинско лице, който ще съобрази състоянието и възрастта на мъжа.
За да получи ерекция.
За да удължи времето си на издръжливост и броя на сексуалните актове за една вечер.
За да достигне пенисът максимална твърдост.
За да не се прекъсва ерекцията от някакви смущения, а пенисът да запази твърдостта си дълго време.

В кои случаи е добре партньорът ви да не приема хапче за секс?

По принцип младите мъже не се нуждаят и не е редно да прибягват до подобни медикаменти. Много от тях обаче го правят, в стремежа си да блеснат в леглото и да се докажат. В случаите, в които партньорът ви е в разгара на сексуалността си (20те и 30те си години), еректилната дисфункция е лечима, не е свързана с възрастта и трябва да се обърне към специалист. Мъжът не бива да се примирява с нея и да търси временно и бързо решение на проблема.

Секс хапчетата, ако станат системно използвани, трябва да се приемат под лекарско наблюдение.

Ако приемът стане под лекарски контрол (поне първите пъти), лекарят ще прецени най-правилно кой вид и в какво количество е подходящ за партньора ви. Мъже, които страдат от високо кръвно, имат прекаран инсулт, страдат от бъбречно или чернодробно заболяване не трябва да приемат от тези медикаменти, защото застрашават здравето и дори живота си. Задължително трябва да се вземат под внимание и останалите лекарства (ако има такива), които мъжът приема, тъй като съчетанието между някои от съставките може да е пагубно.

Най-доброто хапче за секс за мъжа е жената до него. Преди да пратите половинката си на лекар или до аптеката, се уверете, че самите вие сте се постарали достатъчно, за да събудите желанията на партньора си.

петък, 18 септември 2009 г.

женските гърди - това чудо на природата


Женските гърди са онзи пристан, на който всеки хетеросексуален мъж иска да положи глава. Те са нежни, овални, кръгли, меки, успокояващи и възбуждащи. Женските гърди са всичко, което един мъж иска. Почти всичко.

Нима едно от първите места, където гледаш една мадама не са циците? И дори тя да не е кой знае каква красавица, има ли красиви гърди, автоматично тя ти става симпатична. Дам, женските гърди са онова тайно оръжие, което всяка жена може да използва, ако иска да се добере до целта си. След пиянска вечер, много по-лесно може да се сетиш за деколтето на мадамата, с която си се запознал, отколкото за лицето й.

Тези хубави, сочни женски гърди.Защо толкова ги харесваме?

Големите и сочни женски цици са преди всичко мода. Според много изследователи на фетишизма женските гърди са фетиш и в момента е периодът на големите гърди. Това е и причината да има бум на силиконовите имплантанти у нас у по света.

Женските гърди са признак на женското, на нежността и женствеността. Затова и ние толкова им се кефим – нали си нямаме и ги боготворим. Освен това е всеизвестен фактът, че мъжете пазим любовта и влечението да се гушнем в женска гръд от периодите, когато сме били бебета и жадно сме поглъщали млякото от гръдта на „мама“. (Знам, че ти се повдига от това сравнение, но е доказано!)

Големите красиви гърди ни привличат като магнит и поради законите на естествения подбор. Когато видим жена с яки цици, ние мислим с долната си глава, но според учените подсъзнателно ние свързваме красивите с гърди с годни за деца жени.

Тези хубави, сочни женски гърди Как да се отнасяме към женските гърди?

Нежно! Винаги трябва да си супер нежен и внимателен към гърдите и зърната й. Много малко жени обичат грубости към гърдите им и затова не те съветвам да го правиш от самото начало. Затова и порнофилмите често лъжат, че грубото мачкане и дърпане се харесва на всички. Има и такива, но не всички са по тази част.

Ако не познаваш добре мадамата, задължително разучи какво й харесва, що се отнася до гърдите й. Започни с нежно докосване и целуване, като акцентрираш нежно с език върху зърната. Има даже някои жени, които може да свършат само от стимулация на зърната на гърдите им (което се случва рядко, но все пак се случва).

Ако мадамата си пада по по-бурна и груба стимулация на циците, тя ще си го поиска. Когато са й паднали задръжките, тя няма да се поколебае да те насочи.

Сега затвори очи и си представи най-яките цици, които някога си виждал. Мммм, страхотно. Ако не са на гаджето ти, си запази мислите в ума. Иначе му удари едно яко размачкване.

Малко повече смелост в любовта


Има толкова много жени, които се чувстват нещастни в любовта. И толкова много двойки, които биха били щастливи, ако просто не им липсваше смелост. В любовта трябва да сме смели. Факт, който смелите осъзнават, а страхливите подценяват.


Когато се огледам, осъзнавам, че най-красивите любовни истории и най-успешните връзки са плод на нечие усилие. На някой от двамата партньори не му е липсвала смелост, преглътнал е гордостта си, направил е нещо неразумно и без да мисли за последствията. Бил е смел и смелостта е била възнаградена.



Замисляли ли сте се дали не сте изпуснали много възможности в живота си, просто защото ви е липсвала смелост? Не ви е достигнала смелост да изпратите онзи sms за помирение, не ви е достигнала смелост да признаете чувствата си, липсвала ви е смелост да си представите, че може да живеете различен живот в името на любовта. Изпуснали сте прекрасни възможности и съжалявате. Много хора крият липсата си на смелост зад гордостта, самочувствието, достойнството... А в повечето случаи изпитват страх да не бъдат отхвърлени, страхуват се от реакцията на отсрещната страна. Страхът от отхвърляне често е по-силен от смелостта да покажем чувствата си.

Истината е, че дори да бъдем отхвърлени, ние не губим нищо, освен няколко часа или дни в близане на раната от наранената си гордост. На практика нищо не е станало по-лошо - опитали сме, рискували сме, били сме смели в името на любовта. Жертвите, направени от обич, не оценяват само хората, които не ги заслужават. Няма нищо срамно в това да бъдем смели заради човека, когото обичаме. Пасивното поведение може само да ни държи в застой, а смелостта ни предвижва напред, дава ни емоции и в повечето случаи е последвана от най-щастливите събития в живота ни.

Ще ви разкажа един обикновен, но смислен пример за проявена смелост от прекрасна млада жена. Тя бе безвъзвратно увлечена по неин колега, месеци наред се бореше със собствената си гордост и представите за морал. Макар че имаше връзка, тя не се поколеба да направи първата крачка – заговаряне, усмивки, „случайни“ срещи. Получи много упреци, но не им обърна внимание, защото вътрешният й глас й казваше, че Той е човекът. Първоначално мъжът я отбягваше и се правеше на разсеян, но тя не се отказа. Събра смелост и му прати писмо по служебната поща, в която открито заяви, че би се радвала да излязат извън работа. Тогава, уверен че няма да удари на камък, той пое инициативата и това беше началото на една прекрасна любов. Преди да направят, каквато и да е крачка, те прекъснаха дотогавашните си връзки, рискуваха да се отдадат на увлечение, което можеше да провали личния им живот и кариерата. Същите тези двама души в момента имат прекрасна връзка и нито за миг не съжаляваха за това, което направиха. Момичето беше смело и преглътна много упреци, загърби старата си връзка, рискува да бъде отхвърлена и дори злепоставена на работа. Звучи просто, но не са много жените и мъжете, които биха го сторили. Дори той самият не беше готов на този риск. Не е ли смелост да сторим това, подтиквани единствено от вътрешния си глас, че това е любовта, която сме чакали? Разбира се, че е.

Много жени се крият зад сигурното, зад морала и пасивността, само защото им липсва смелост да сторят нещо подобно. Позата на дама, която не прави първата крачка, каквото и да изпитва, е удобна, но адски демоде и безплодна. Не всички имат късмета да срещнат любовта на живота си, без да са положили усилия и без да са имали пречки по пътя си. Някои трябва да се борят, да правят жертви, да преглъщат и да рискуват много. Само смелите са тези, които успяват да се справят с трудните и заплетени ситуации.

Много по-лесно е да стоим и да се оплакваме колко сме нещастни и „прецакани“ в любовта, отколкото да проявим инициатива и да потърсим щастието си. Не правете грешката да поставяте човешките отношения в рамка и да се възмущавате на тези, които постъпват по различен от вас начин. Дидактичното размахване на пръст срещу щастливите, издава собственото ни нещастие.

В любовта трябва да сме смели! Трябва да имаме смелост да признаем грешките си и да ги поправим. Смелост да разкрием чувствата си, когато може да ни отхвърлят. Смелост да поемаме рискове заради някого, въпреки че винаги има опасност да се окаже грешка. Смелост да излезем от черупката си и да признаем, че сме самотни и искаме да срещнем някого, когото да обичаме. Смелост да бъдем щастливи, когато наоколо има толкова доказателства, че „не е редно“. Смелост да направим нещо, което дори приятелите ни не биха одобрили. Смелост е да поемем по един конкретен път, защото се отказваме от друг, а винаги има риск изпуснатият да е бил по-правилният.

Затова, момичета, когато искате нещо, давайте смело напред. Не разчитайте на късмета си, защото в днешния свят любовта се среща случайно, но никога не ни е поднесена на тепсия.

неделя, 13 септември 2009 г.

Тайните на древната женственост -Жените тайни не пазят


Жените тайни не пазят. Предават си ги една на друга докато морето се слее с небето и цялата синя магия или мъгла изпълни Вселената. Тайните обичат жените. Тичат неуморно след полите им и влизат в устите им. И голямото приказване започва. Разпръсква се аромат на кафе, изливат се водопади от чувства, събира се солта от строшената чаша и се моделира нова, още по-хубава. Споделят тайните, които вече са разкрили. Интуитивно усещат другите, които след кафето ще разкрият. Говорят си, а времето вали. Смеят се, дори да ги боли.

Русата разказва как срещнала Васил и животът й се подновил.

Св. Василий Велики се отличавал с горделив ум и самозабравящо се красноречие. Повлиян от сестра си, надвил славните изкушения на младостта и се посветил на християнската истина. Променил животите на хиляди езичници, който увлечени от риторичната му сила се обърнали към истинския Бог. Вопли и стенания раздирали въздуха и морето на Кападокия, когато Василий предал духът си на Бога (1 януари). Църквата помни неговата праведност, благопристойност и вярност. Литературата помни стиловото съвършенство и изящното полемично остроумие. Жените са запазили една от дарбите му в тайната съкровищница на женствеността. Св. Василий притежавал онази чудотворна прозорливост, с която девойката предусеща първата любов, съпругата запазва семейството си, майката защитава рожбата си, бабата познава бъдещето на внуците си.

Червенокосата се къпала в Йордан, намерила си на брега гердан.

Йорданското събитие или Кръщението Господне (6. януари) възвестява най-великото тайнство – Божествената Троица. Отецът се явил пред човешкия слух, Духът – пред зрението, а Синът – на осезанието ни в общуването с Бога. Една от най-древните тайни на женствеността е триединството на жената. Тя е съпругата, Тя е майката, Тя е професионалистът. С духът си, тя съблазнява окото, с мъдростта си – ухото, с общуването си – създава божественото си семейство. С потопяването си във водите на Йордан, Иисус взема върху себе си греховете на човешкия род и умира под тяхното бреме. Излизането от реката показва тайнството на Възкресението. Връщайки се в дома си, жената се потяпя в радостите и проблемите на партньора и децата си. Заспивайки сякаш умира, но се събужда преди слънцето усмихната и тайнствено възкръснала.

Зеленооката заспала до Иван, събудала се в ураган.

Ахват приятелките, дори трудно вярват. “Нищо чудно”, казва просветената, “прекарала си нощта до най-големия между родените от жени, както евангелист Матей нарича Св. Йоан”. Затърсили дружките знаковата връзка между Иван на зеленооката, който празнува именния си ден на 7 януари и Св. Йоан Кръстителят на Христос. Намерили тайната, която св. Йоан завещал на жените – за да дадеш душа на някого, защото кръстникът става духовен родител на кръщелника си, трябва да си чист, верен и истински, но трябва и да познаеш онзи, който е роден за твоята душа, така както св. Йоан е посочил с ръка тогова, за Когото е проракувал на света. А Иван оставил на зеленооката разпръснати кокичета и следната молба: “Идвай Винаги с Ангелска Нежност!”.

Чернокосата се влюбила в Антон, изгладила му панталон.

Св. Антоний Велики (17 януари) е богат наследник, но се усамотява в скална египетска гробница и се отдава на богослужение. Изкушенията не закъснявят. Копнее да се върне при сестра си. Остава в гробницата. Появява се жилото на плътта, но не го ужилва. Орляци от гадове и зверове го нападат, а той казва: “Ако бяхте силни, нямаше защо да бъдете много!” Изведнъж всичко утихва и Иисус му дава подкрепата си. Същото се случва и в женския живот. Девойките напускат бащините си домове, за да съградят нов дом с любимия. След Медения месец започва тъгата за близките. Идват чуждите мъже и талантливо сплетените мрежи от клюки и слухове. За да не се заплете, жената има нужда от тайната на св. Антоний – правилен житейски избор, душевен мир, устойчивост и сила.

Брюнетката отвлякла Атанас и сготвила му баница със праз.

“Никой, който не е победил изкушенията не може да влезе в Царството небесно.”, казал св. Антоний в защита на приятеля си св. Атанасий. По всичко личи, че светите мъже във този женски разговор за тайните, са победители. А жените, обичат победителите! Тази тайна любов започва още в ранна детска възраст, когато малката жена играе на майка с деца. Съпругът в игрите обикновенно е в командировка, но винаги е най- във всяко отношение. Момиченцето пораства и става истинска майка на истински деца, който имат истински баща. От тук започва новата игра, в която Тя готви, люби, крещи, защитава и дори спасява. Много отдавна на Алекандрийския бряг група момчета играели на богослужение. Св. Атанасий така безпогрешно изпълнил ролята си, че архиепископът св. Александър го направил свой духовен син и секретар, а по късно и архиепископ на Александрия. Църквата помни св. Атанасий като спасител на православието от ерестата на арианите и чества паметта му на 18. януари. В българския фолклор Атанасов ден е предвестник на пролетта, която освежава и съживява и жената, и мъжа, и тяхното семейство.

Shared SecretsДали се наприказваха? Не, не биха могли. Изумително е женското сладкодумие. А и тайните никога не свършват. Разкриването на една, изостря любопитството към друга. Приятелката е завладяна от трета, а нейната сестра е вече по следите на пета. И в цялото това споделяне на древни тайни за женствеността има раковина пълна с тишина. Там, дълбоко е скрита тайната женственост на древността.

Лек за интимност-Сексуална терапия


Активният сексуален живот е важно условие за здравословна връзка. Съществуват много физиологични и емоционални причини като стрес, умора, болест, напрежение, които могат да доведат до сексуални проблеми. При много хора тези рискови фактори не продължават дълго време, а са само моментно състояние. В редица случаи обаче партньорите в дадена двойка не успяват да се справят с кризата в отношенията. Така сексуалните проблеми се оказват едни от най-сложните за преодоляване. Тук влияние оказват такива фактори като неудобство или страх да не се обиди партньора.
Според редица проучвания българинът е човек, който не умее да споделя, а сексуалните проблеми са тема тебу за обсъждане. В Европа и САЩ хората отдавна посещават психолози, сексуални терапевти и брачни консултанти. В България като че ли е срамно да се признае наличието на проблем, а какво остава да се сподели за посещение при такъв специалист. За да ви бъдем полезни, ние от Fashion Lifestyle Magazine решихме да проучим този въпрос.

Сексуалната терапия - лек за интимностСексуалната терапия - лек за интимност

Проблемите в сексуалния живот на една двойка не трябва да се пренебрегват. На първата среща със секс-терапевта е важно да изясните какво очаквате да постигнете или промените във вашата връзка. Трябва да очертаете проблемите, които според вас са довели до нарушаването на хармонията в сексуалните отношения. Основната задача на специалиста пък е да спомогне за подобряването на комуникацията между двамата партньори. Именно говоренето и споделянето са в основата на разрешаването на проблемите.

Оказва се, че причините, които водят до намаляване и дори преустановяване на сексуалните контакти с партньора могат да бъдат няколко вида:

* Липса на желание
* Еректилна дисфункция
* Болка по време на полов контакт

Ето защо двете основни области на секс терапията засягат интимността и сексуалната дисфункция (всичко онова, което нарушава сексуалното удоволствие).


Интимността е състояние на близост, чийто успех зависи от конструктивната комуникация. Тя, от своя страна, е пътят, който води до задоволителни сексуални взаимоотношения. Конструктивната комуникация засяга още уважението, емоционалната подкрепа, удовлетворението, физическото благосъстояние. Ето защо по време на посещенията си при терапевта е важно да усвоите умението да се вслушвате внимателно в думите на партньора си, както и да да овладеете невербалното общуване – т.е. да “чувате” тялото на партньора си и сигналите на изображенията.

Сексуалната дисфункция включва проблеми като липса на едновременна интензивност на желанието, трудност при достигане на оргазъм, еректилна дисфункция и др. Всички тези проблеми могат да бъдат преодоляни с помощта на специалист, ако причината за тяхното възникване е здравослована. В такъв случай е най-добре да се консултирате със съответния лекар.

Съществуват и чисто психологически проблеми, които могат да се преодолеят със сексуален терапевт.

Сексуална пристрастеност - термин, който се използва, за да обозначи всякаква сексуална активност, която излиза извън контрол. В този случай зависимостта към секса е подобна на тази към алкохола, цигарите или наркотиците. По време на секс нашето тяло отделя коктейл от химични вещества, които ни карат да се чувстваме добре и именно към тях може да се пристрасти човек.

Трудност при достигане на оргазъм – според изследванията една от всеки четири жени има такъв проблем. Физиологичните проблеми, които водят до този проблем, са малко – неврологични, васкуларни, хормонални. Това може да бъде страничен ефект от дадено лекарство, а в много редки случаи тазовата хирургия може също да бъде причина. Основната психологична причина за невъзможността за достигане на оргазъм е т.нар. явление “наблюдател”. Много жени са нетърпеливи да достигнат връхната точка на удоволствието и се превръщат просто в свидетели на случващото се.

Различно ниво на желание – изследванията категорично сочат, че мъжете мислят за секс много по-често от жените. За това е отговорен тестостеронът, като количеството му при мъжете е 20-40 пъти по-високо отколкото при жените. И ако при мъжете нивото на този хормон се запазва относително константно пез целия им живот, то при жените неговото ниво варира. Сексуалното либидо на жената зависи от естрогена – тъй като неговото ниво също варира, сексуалното желание при нежния пол се променя драматично.


Сексуалните проблеми могат да бъдат различни. Ето защо не отлагайте консултацията със специалист – удовлетворението от добрия сексуален живот си заслужава.

Катастрофа!Има ли секс след брака?


Този хамлетовски въпрос си задават неомъжените момичета, а онези от нашите читателки, които са семейни, вече са отговорили – всяка за себе си.

Проучване, проведено в САЩ сред 2500 омъжени жени за техния сексуален живот, разкрива изненадващи факти:

* 50% от жените определят своя сексуален живот като депресиращ и отегчителен.
* 29% от жените споделят, че са прекалено уморени, за да правят секс.
* 24% от жените биха предпочели да си вземат вана, отколкото да правят секс.
* 26% от жените са на мнение, че сексуалният им живот се е влошил след раждането на децата им.



Жените, участвали в проучването споделят, че след като са родили, са забравили почти напълно своите собствени нужди. Често през първите години след като са станали майки, дамите предпочитат да си открадват по малко сън във всяка свободна минута, което се разминава със сексуалните желания на техните партньори и съпрузи.

Често тези разминавания водят до сериозни последствия, в това число и разрушаване на семейството. И понеже в днешно време съществува онлайн разрешение на всеки проблем, то вече е възможно,,, да се изневерява във виртуалното пространство.

Тази услуга се предлага от “Агенция Ашли Медисън” и действа на следния принцип: всеки може да се регистрира срещу сумата от $49, за да получи личен профил, да изпраща и-мейли и да участва в чат-сесии. Единственото, което различава този сайт от останалите сайтове за запознанства е фактът, че всички участници са женени. Често те споделят, че не желаят да се разделят със своите половинки, но липсата на секс е повлияла на желанието им за изневяра.

Собственикът на агенцията заявява, че 70% от потребителите са мъже. Интересен е фактът, че жените, които пристъпват към он-лайн изневярата са омъжени едва от една или две години, а мъжете са женени от поне шест-седем години.

Всъщност най-важното е, че изневярата не е търсене на по-красив мъж или по-привлекателна жена, а е провокирана от желание за удовлетворяване на определени нужди. Помислете сами дали няма «домашна» рецепта за това!

четвъртък, 10 септември 2009 г.

С нежелание за работа


На всеки понякога се случва да няма желание да отиде на работа или да свърши конкретна задача. Ако обаче тези настроения не са изолирани случаи, а ежедневие, тогава може би си струва да се замислиш.

Какво точно избягваш?

Може би отлагаш онова телефонно обаждане, в което се налага да се извиниш на недоволен клиент; или пък се бавиш да съобщиш на служителя си, че не си доволен от работата му и че ако нещата не се променят, ще трябва да го освободиш.

Отлагането на такива задачи може да попречи на работата ти. Колкото и да не ни харесва, понякога се налага да вършим и не толкова приятни неща. Само от теб зависи да се мотивираш и да не отлагаш днешната работа за утре.

Организация

Понякога отлаганията, пропускането на крайните срокове и протакването на задълженията се дължат просто на неефективни работни навици. Може би най-важният е да умеем да организираме времето си. Планиране, самоконтрол, спазване на крайни срокове - всичко това далеч не е трудно, ако си го поставиш за цел.

Пробвай например всеки ден да отделяш по един час от времето си за задачите, които си отлагал. Или пък започни с нещо малко, с част от някоя работа. Ако разделиш неприятната работа на малки части, всяка една няма да изглежда толкова заплашително.

Контрол

Ако имаш проблем с изпълнението на задачите си, отлагането и организацията, използвай контрола на висшестоящите. Ако има някой, който контролира свършената от теб работа, използвай това обстоятелство. Когато сме задължени пред друг, не само пред себе си, често сме по-ефективни.

Ако обаче има друга причина

Понякога избягването на работни задачи може да е само симптом. Може да се окаже, че онова, което не ни се прави в момента, не ни се прави по принцип. И че отлагането и избягването на задълженията всъщност са знак, че работата ти не те удовлетворява и че не се чувстваш щастлив от онова, което вършиш.

За да решиш дали това е причината, замисли се над нещата, които избягваш да свършиш, и над причините за това нежелание. И ако се убедиш, че проблемът е в настоящата ти работа, може би е време да помислиш за друга, която ще те удовлетворява повече.

Жената-шеф


Ръководните постове отдавна не са запазена мъжка територия. Все по-често на шефските кресла сядат дами. И когато си имаш шефка, това понякога води до проблеми.

* Властта, мъжете и жените

За някои от нас може да е необичайно да са подчинени на жена. Може би дори малко обидно. И това чувство вече представлява проблем, защото дори шефката ти да е способна, ти вече имаш едно наум, само защото тя е жена.

Не е нужно да казвам, че това не е добро начало на едни работни отношения. За да върви работата, полът не би трябвало да има значение при оценката на качествата на един човек.

* Ако шефката е твърде готина

Друг проблем имат онези от нас, които имат секси шефка и им е трудно да не я възприемат като жена. Това е много опасна територия, защото, както добре знаем, афера на работното място е много лоша идея в 99,99% от случаите. Може би дори 100%, когато връзката е между шеф и подчинен.

В този случай можем само да кажем: „Не!". Колкото и да е невероятна, тя е твой шеф. Всякакви други отношения между вас могат да доведат до последици, които едва ли си заслужават. След болезнена раздяла например твоето положение в офиса става доста незавидно. Ако пък нещата между вас потръгнат и тя започне да те толерира, колегите ти ще те намразят. Има и много други възможни неприятности.

* А дали да се сприятелиш с шефката?

* Приятелство с шефката

Да се сближиш с мъж-шеф не е толкова трудно. Можеш да отидеш с него за риба, на голф и т.н. Когато имаш жена за шеф, това е доста по-сложно, освен ако не си готов да обикаляш с нея по магазините.

Иначе казано, приятелските отношения с шефката са трудна работа. Не върви да се стараеш да си мил и заинтересован, като я питаш много ли я тресе ПМС. Най-добрата стратегия е отвреме навреме да й казваш нещо мило, но пък това е доста близо до ласкателство, така че внимателно с комплиментите.

Също така, ако се опиташ да изградиш приятелски отношения с шефката си, това би могло да я накара да си мисли, че й се слагаш. Това не е причина да се държиш студено, просто стъпвай внимателно, ако решиш да ставаш приятелче на шефката. И за всеки случай спомени небрежно, че си имаш приятелка.

* Жените и шефката

Колежките ти са в много по-добро положение от теб, когато шефът е жена. Когато ти кажеш на шефката: „Днес си с много хубави обувки", те веднага те контрират, като познават марката. Комплиментите им могат да са по-точни, а ги има и разговорите им „по женски" с началството.

Това е причината, поради която в някои компании се случва шефката да толерира жените. А това може да представлява проблем. Когато служителите се повишават заради пола си, а не заради способностите си, ти може да се окажеш малко набутан.

Решението в такъв случай е първо да се увериш, че шефката ти наистина предпочита да повишава жени. Ако това е така, пробвай първо да говориш директно с нея и съвсем спокойно и рационално да й обясниш, че това не е редно. Ако нищо не се получи, имаш пълното право да я прескочиш и да говориш с нейния началник.

* Тя е твой шеф

Изброените проблеми са само възможни, не задължителни. Затова когато имаш жена за шеф, не започвай работните ви отношения с очакването нещо да не е както трябва. Тя може да е просто един добър шеф.

вторник, 8 септември 2009 г.

Смели цветове и хищнически елементи са новото през есента


Дизайнерите са решили да направят есента колкото се може по-ярка и претенциозна. Те са избрали смели цветове, неочаквани форми и оригинални платове, които са способни да направят всяка жена да изглежда уверена в себе си. Време е да се отхвърлят последните притеснения (ако е имало такива) и да се облече особена актуалната през този сезон кожена мини-пола.

В колекциите на много дизайнери присъства елемента на явна хищност. За това говорят твърде високите ботуши, агресивните токчета в съчетание със скрити платформи, цветовете на тъканите. След дълго време се връща на мода леопардовата окраска. Разбира се, вие можете да разсъждавате по въпроса за уместността на тази шарка в гардероба на истинската дама, но фактът е налице: обличайки дреха с леопардови петна вие няма да предизвикате недоумение.

На привържениците на по-елегантния стил се предлагат якета в ярки цветове или “летни” палта с къси ръкави. Важен детайл е липсата на копчета. Те са заменени с колани с ярки токи, които правят палтата и якетата много по-привлекателни.

Нито една жена, която претендира за стил в облеклото, няма да пренебрегне роклята-потник. Този модел е актуален както никога досега, но той има едно строго изискване: изящна фигура. Затова жените, които могат да си позволят да носят такава рокля, съветваме да не пропускат своя шанс.

Що се отнася до обувките, тъй като вече е хладно за сандали и твърде рано за ботуши, дизайнерите предлагат обувки затворени отпред и с открита пета. Те се съчетават с чорапите и чорапогащниците с телесен цвят и са подходящи за всякакви рокли, поли и костюми.

За тези, които все още нямат намерение да се разделят с лятото и се отправят на почивка на морския бряг, дизайнерите предлагат нови “круизни” колекции - дълги рокли с геометрични разцветки, дънки и якета в стил гръндж.

Курортния секс


Ако сте решила да разнообразите сексуалния си живот през отпуската, не забравяйте за рисковете

В сезона на курортните романи особено актуален е въпросът за секса с нов партньор, в частност - неговият медицински аспект. Какви опасности крият новите отношения и как да се предпазим от тях?

Първия проблем, върху който трябва да се замисли всяка жена при секса с нов партньор, е нежеланата бременност или рискът от принудителното използване на средства за екстремна контраципция.

Повечето жени използват надеждни противозачатъчни средства. Проблемът се състои в това, до каква степен са сигурни тези широко рекламирани средства. Жените се доверяват само на тях и забравят за презервативите.

Все още много от хората не се замислят за риска от болестите в резултат на незащитен секс и като че ли забравят за „подлостта” на инфекциите.

Човек може да бъде преносвач на болестите, дори без да подозира това, или защото в него самият възбудител все още не е преминал през инкубационния период, или защото, поради особеностите на имунитета, инфекцията при този човек протича напълно безсимптомно.

Напълно забравяйки за тези нюанси, много жени смятат, че е по-важно да се предпазят от нежеланата бременност, а за риска от СПИН дори не се замислят. „Обичайните” венерически болести също не са толкова безобидни, колкото е прието да се смята.

Първо, тяхното лечение не е приятно. Приема се токсична „химия”, която нарушава работата на черния дроб, бъбреците, имунната система и целия организъм като цяло. Много от тези болести водят до сериозни последствия, които след няколко години се отразяват негативно на работата на нервната и сърдечно-съдовата система. И накрая, дори да се избегнат усложненията, има 70-90% вероятност от хронична неспецифична инфекция на половите органи в качеството на „неизбежно последствие от терапията”.

Затова при секс с нов партньор задължително трябва да се използва презерватив. Това правило остава в сила, докато се убедите (желателно е с помощта на лабораторен тест), че у двамата партньори липсват заболявания, предаващи се по полов път.

За съжалениеима болести, които не могат да бъдат спасени и от презерватива. На първо място това са гениталният херпес, папиломавирусната инфекция, сифилисът, а също няколко по-редки болести. По време на вашата курортна свалка единственото нещо, което може да ви спаси, е вашият късмет. Въпреки че все пак можете да направите и нещо друго.

Постарайте се да избирате адекватен и не толкова егоистичен партньор. Първият секс трябва да става на светло – тогава вие ще можете да забележите наличието на кожни проблеми (особено в областта на половите органи). Всеки един обрив на тези места е сериозен сигнал за опасност.

Дори за използвате презерватива точно според инструкциите и да сте напълно убедени в липсата на генитален херпес, опасност все още има. Съществува заблуда за пълната безобидност на оралния секс по отношение на предаването на инфекциите. Заразяването при този вид контакт е няколко пъти по-ниско, но все пак съществува. Затова, ако не обичате орален секс с презерватив, по-добре се откажете от това удоволствие по време на курортните приключения.

Какво означават линиите на дланта ?


Думата “хиромантия” като термин обозначава изучаване на ръката. Още в дълбока древност различни философи и мислители са се опитвали да разберат тънките линии, начертани по дланите.

Истинският произход на хиромантията все още не е известен. Съществува мнение, че тя се е зародила в Китай или Индия около 3-то хилядолетие преди новата ера, а след това се е разпространила в гръцката и римската култура.

От далечни времена хиромантията се е смятала за свещена наука и се ползвала с популярност в средата на великите учени. Още Питагор в трактата си „Физиогномика и хиромантия”, който датира от около 530 година преди н. е., е писал, че линиите не се нанасят върху човешката ръка без причина – те се дължат на влиянието на небето.

Първия европейски труд по разчитане на дланите е книгата на Йохан Хартлиб “Kunst Chiromania” (“Изкуството на хиромантията”).

С гадаенето по ръката във всички времена са се славили особено циганите. Освен линиите на съдбата, те са изучавали и пръстите. Всеки пръст при циганите носи названието на една от планетите и е представя характеристиките на тази планета:
- палецът - Аполон
- показалецът – Юпитер
- средният пръст – Сатурн
- безименният – Слънце
- кутрето – Меркурий.

Постепенно хиромантията става голямо езотерично познание и много малко хора изучават подробно тази старинна наука.

С времето хиромантията се превръща в дворцово изкуство. Голям неин ценител е бил Наполеон Бонапарт, на когото е направила силно впечатление мадмоазел Ленорман, която е умеела да гледа на длани и на карти на неговата жена Жозефина.

С хиромантията днес се занимават професионалните астролози, които само помагат за лекото повдигане на завесата на тази странна наука.

Да изследваме ръката си:

1. Ако искате да разберете себе си или друг човек, разгледайте внимателно и опипайте кожата на ръката. Грубата плътна кожа свидетелства за прям характер, а прозрачната студена кожа е белег на изтънченост.

2. Разгледайте формата на дланите и дължинатана пръстите. Равната квадратна длан говори за прямота и практичност, а по-изпъкналата длан – за впечатлителност и мнителност.

3. Късите пръсти разкриват енергичност и повърхностност. Хората с дълги пръсти като правило са педантични и упорити.

4. Хората, чиито пръсти са със средна дължина, не могат да се похвалят със своята прецизност, както и с шеговитост.

Основни линии на дланите и тяхното значение.

1.Линията на сърцето.

Гадаенето трябва да започне именно с тази линия, тъй като тя носи основната обща информация за човека и за неговите емоции. Обикновено линията на сърцето започна в края на дланта, под кутрето и извитата крива върви към показалеца и средния пръст. Много е важно къде завършва тази линия. Най-разпространеният завършек е мястото между показалеца и средния пръст. Хората с такава линия на сърцето правят компромиси с всичко. Те са дружелюбни и открити за заобикалящите ги, но не и натрапчиви. Ако линията на сърцето е къса и права, човекът е доста сдържан в своите емоции, той предпочита да таи всичко в себе си. Ако линията върви към показалеца и свършва под него, човекът е склонен към перфекционизъм, той идеализира всичко и изисква същото от другите.

2. Линията на главата (ума).

Тази линия показва как се разпорежда нейният собственик с умствените възможности, дадени му от природата. Тази линия се вижда добре. Слабото й очертаване говори за слаб интелект или за продължителна елементарна умствена дейност. Ако линията е неравна, върви на зигзаг и е с различен цвят, нейният собственик се отличава със своя злобен нрав и склонност към кражба. Съвпадането или разминаването на линиите на живота и ума е важен момент – това е мерило за душевното равновесие.

Линията на ума започва в свивката на дланта под показалеца, но може да завършва на различни места. Ако линията е ясна, дълга и се спуска надолу, това означава, че човекът не е твърде умен, а само е увлечен от работата си, вниква във всички детайли и нищо не изпуска от погледа си.

Аколинията на ума започва над линията на живота, това означава, че човекът притежава талант, безгранично честолюбие и ясни стремежи. Ако тя се раздвоява в края си, се образува т.нар. вилица. Тя свидетелства за много идеи, възникващи в главата на човека, които той осъществява през живота си. Ако линията е къса и стига да безименния пръст, това е признак на лекомислие.

3. Линията на живота.

Линията на живота показва физическото състояние на човека и разказва за неговите хронични заболявания. Особено значение има площта, която тя заема върху повърхността на дланта. Колкото по-далече е тази линия от палеца, толкова повече жизнелюбие и устойчивост притежава човекът. Ако линията е твърде близо до палеца, човекът страда от липса на жизнена енергия, депресия или нервозност.
Важно е да се знае, че прекъсването на линията на живота не е знак за смърт или силни болести. Понякога това означава рязка смяна на възгледите за живота.

Върху палеца при някои хора се наблюдават ситни къси линии. Притежателите на такива линии са извънредно нервозни хора, които се вълнуват от дреболии и силно преживяват за всяко нещо.

4. Линията на съдбата.

Линията на съдбата е симбиоза на другите линии, тя посочва предназначението на човека на този свят и разкрива смисъла на неговия живот. Линията на съдбата е уникална – тя не се наблюдава при всички хора. Това е така, просто защото много хора просто съществуват и не разбират смисъла на своя живот. Тези, които знаят какво искат и се реализират в някаква сфера, имат равна и права линия на съдбата.

При повечето хора линията на съдбата няма ясно начало. Най-често обаче тя започва от китката или от линията на живота. Тя може да се появи и на 40 годишна възраст и като правило възниква тогава, когато човекът разбере, че се е “намерил” на този свят.

5. Линиите на брака.

Между свивката на кутрето и линията на сърцето, от външната страна на ръката, ние откриваме хоризонтални чертички, които са т.нар. линии на брака.
Под думата “брак” нене трябва да се разбира църковно венчаване или гражданско бракосъчетаване. Външните събития не се отразяват върху ръката, върху нея оставят следи само вътрешните преживявания или възможността за такива преживявания.

Затова линиите на брака посочват, че човекът, който ги притежава, е способен за т.нар. “духовен” брак. Ако линиите са много или не са ясно очертани и са разкъсани, характерът на човека изключва възможността за щастливо брачно съжителство.

Заради отрицателния прирас-намаляваме с 34 хил. души годишно


За една година в резултат на отрицателния естествен прираст и отрицателното външномиграционно салдо населението намалява с близо 34 хил. души, или с 0.4%.

Жените продължават да бъдат по-голямата част от населението 51.6%., отчитат от Националния статистически институт в статистическата си панорама за 2008 г.

За миналата година са регистрирани 78 283 родени деца, от които 77 712, или 99.3%, са живородени. В сравнение с предходната година техният брой се е увеличил с 2 363, а спрямо 2001 г. - с 9 хиляди деца.
През 2008 г. в България броят на умрелите е 110 523 души и е с 2 481 по-малък от този през 2007 г., а коефициентът на обща смъртност (14.5‰) e намалял с 0.3%. В сравнение с европейските страни равнището на общата смъртност на населението в България е доста по-високо, отчитат от института. За по-голямата част от страните на Европа нивото на смъртността е в границите между 9.0 и 10.2‰ докато за България е 14.5‰.

Регистрираните юридически бракове за 2008 са 27 722 и са с 2 хил. по-малко от предходната година. През 2008 г. коефициентът на икономическа активност за възрастовата група 15 - 64 навършени години достига 67.8% при 60.9% в началото на разглеждания период. Икономическата активност на мъжете е по-висока от тази на жените в граници от 8.9 до 9.6 проценти пункта през периода 2003 - 2008 г., като през последната година разликата е 9.4 процентни пункта.

Коефициентите на икономическа активност за възрастовата група 15 - 64 години по пол са съответно 72.5% за мъжете и 63.1% за жените. За периода 1999 - 2008 г. общият доход средно на лице от домакинство нараства от 1 502 на 3 502 лв., или 2.3 пъти.

През последните три години се наблюдава увеличение на броя и относителния дял на децата в предучилищна възраст (3 - 6 г.). Броят на децата в детските градини също нараства, като за периода 2000 - 2008 г. нарастването е 6.0%.

Делът на предприятията, които имат достъп до интернет е нараснал с 8% спрямо предходната 2007 година. Най-чувствително е увеличението в малките и средните предприятия (11 и 3%), докато големите компании с над 250 заети отбелязват лек спад от 1% в осигуряването на интернет достъп на служителите си.

Общата характеристика на престъпността в страната през 2008 г. не се различава съществено от предходните години. Полицията е регистрирала 122 693 криминални и икономически престъпления, като в сравнение с 2000 и 2007 г. се отбелязва намаление със 17.9 и 5.2%.

Общоопасните престъпления са на първо място по брой и относителен дял в съвкупността на наказаната престъпност. През 2008 г. са завършили с осъждане 11 851 престъпления, което е с 34.0% повече спрямо предходната година. Делът им в наказаната престъпност е 37.3% (при 53.3 и 43.1% съответно за 2000 и 2007 г.).

През 2008 г. търговският сектор се развива с положителни, но относително забавени темпове под влияние на настъпилите негативни тенденции в международната икономическа обстановка. По предварителни данни произведената брутна продукция през годината по текущи цени надхвърля 15 074 млн. лв., като по съпоставими цени е осигурен ръст от 2.9% в сравнение с предходната година.

понеделник, 7 септември 2009 г.

Зависимост от любов


Чакате с часове до немия телефон? Готови ли сте да се откажете от старите приятели и да промените навиците си, за да не ви изоставят? Ако отговорът е “да”, вие сте болна, при това сериозно, но за щастие подлежите на лечение.
Рецептата, предписвана от психолозите, се изчерпва с две думи: “Повече самоуважение!”





Любовната зависимост е нещо, през което всеки от нас, рано или късно, минава. Тя не щади нито жените – те я смятат за неделима част от любовта, нито мъжете, схващащи я като житейска трагедия. Разбира се, някои са по-податливи на тази болест и когато любимото същество си отиде, страдат като наркомани за липсващата им дрога. Най-страшното в този вид зависимост е нейната непредвидимост – може да се появи и при първата среща с непознат, може и да се настани трайно в семейството.
Чувството, че сме нечии роби или заложници, е ужасно. Всички сме преживели напразното чакане до телефона, болката, причинена от отсъствието на другия, страха, че той ще си отиде завинаги, невъзможността да се живее пълноценно след раздялата.

Болестта взема различни форми – самоунижение, депресии, опити за самоубийство.

Признаците на болестта:


Не сте способна да се справяте сама с проблемите си и имате нужда от постоянни съвети.
Оставяте другия да реши къде ще живеете и какво ще работите.
Показвате се съгласна с мнението на всички околни от страх да не ви отхвърлят.
Не можете сама да осъществите и най-елементарните си планове за бъдещето.
Поставяте се в услуга на познати и непознати, каквото и да ви струва това, за да ги накарате да ви харесват.
Чувствате се зле сами и правите всички възможно до вас винаги да има някой.
Постоянно се страхувате, че ще ви изоставят.
Страдате силно, ако вашият партньор не ви одобрява.


Малко или много неизбежна, любовната зависимост съвсем не е някаква фатална обреченост, виснала над човешкия род. Можем да се преборим с нея и да извоюваме наново личностната си самостоятелност с помощта на няколко прости житейски правила.

1. Бъдете самостоятелни или станете такива
Още от годините на детството ни корените на психологическата зависимост се крият в материалната. Малкото дете инстинктивно усеща, че има нужда от майка си, за да задоволи основните си нужди – храна, сигурност, комфорт. За жалост прекалено защитеното, пълно с ласки детство създава зависими хора, докато лишените от достатъчно грижи обикновено израстват като силни личности. Същото е и в семейната двойка. Ако жената приеме ролята на по-слабата половинка, напусне работа си или финансови зависи изцяло от своя партньор, нищо чудно бъдещето да и подготви неприятни изненади.
Най-доброто, което мажем да направим за себе си, е да поставим нещата така, че каквото и да се случи да оцелеем благодарение не на чуждите, а на собствените си ръце и ум.

2.Запазете си своя територия
Не бързайте да се нанасяте в жилището на любимия човек, преди да сте напълно сигурни и в него, и в себе си. Макар и най-цивилизованото от всички животни, човекът държи подсъзнателно на своята територия и лесно схваща нахлуването в нея като посегателство. Уви, най-доброто решение – да започнете съвместния си живот в нов дом, е и най-трудното, но затова пък нищо не ви пречи да маркирате определени граници, да откриете и в най-тясното жилище свое кътче и ако трябва, да го браните от чуждо присъствие.

3.Hе късайте с хората, които са опора за вас
В живота си всеки от нас има приятели и роднини, с които споделя изпитания и радости, поддържа връзки, основани на доверие и взаимно уважение. Тези хора ни приемат точно такива, каквито сме, помагат ни, ако имаме нужда от тях, правят ни по-силни. Не късайте с тях под глупавия предлог, че когато човек обича някого, на света не съществува никой друг.

4. Запазете увлеченията си
Ако имате любимо хоби, запазете го. Няма защо да изоставяте ските или плуването, ако партньора ви се страхува от височината или водата. Не пренебрегвайте концертите и изложбите, ако той мисли, че са загуба на време. Безумие е да подчинявате увлеченията си на човека, когото обичате, защото какво ще ви остане, при положение че някой ден той си отиде завинаги? Между другото, щом той наистина ви обича, никога няма да поиска от вас да престанете да се занимавате с неща, които ви доставят удоволствие.

5. Научете се да губите с достойнство
Колкото повече се страхувате, че връзката ви ще приключи, толкова по-застрашена е тя от фиаско. Мислите ли постоянно за възможната раздяла, все някога идеята ще се промъкне и в ума на човека до вас. Няма да спасите нищо, ако се примирявате с грубостта, лъжите, изневярата, само защото се страхувате от самотата. По-добре преглътнете загубата с гордо вдигната глава и потърсете нови хоризонти.

6. Вземайте самостоятелни решения
Когато двама души са заедно, те заедно решават къде да живеят, кога да имат деца, как да ги възпитават.
Тези генерални решения са естествени и нужни, иначе защо изобщо да споделяте битието си с друг. Лошото обаче настъпва, щом започнете да питате, другия как да се облечете, да готвите само това, което на него му се яде, да го питате и за най-незначителните си действия. Да бъдеш личност означава постоянно да вземаш куп самостоятелни решения. Да не го правиш, да не можеш да се лишиш от чуждото одобрение, това означава че повече не принадлежиш на себе си. Наистина, всеки иска да се хареса на човека, когото обича, но колкото и благородно да изглежда подобно обезличаване, останете си вярна на себе си.
Истинската, стабилната връзка оцелява независимо от това дали външният ви вид отговаря на неговия вкус и дали убежденията ви съвпадат напълно с неговите. Така че не бързайте да захвърляте на боклука старите дрехи и старите си идеи, стига, разбира се, да не са прекалено овехтели.

Вечеря за двама


Облеклото, поведението и мястото на срещата на жената и мъжа "говорят" за техните намерения един към друг. Поканата за вечеря обикновено е повод за сближаване между тях.
Каква стратегия да изберете и какви женски тактики да приложите в зависимост от намеренията ви към мъжа?






Отивате на заведение
Избира ли мъжът неутрална територия за среща, значи или има сериозни намерения, или се бои да остане с вас насаме. При всички случаи не поемайте инициативата.
Седнете срещу него, с гръб към основната светлина и с лице към залата. Така, първо, лесно ще следите неговите реакции, самата вие оставайки в сянка, и второ, ще го накарате да почувства, че не е единственият мъж на този свят и ще трябва да побърза, ако иска да не ви изпусне.
Основното оръжие на ресторантския флирт е играта с погледи и размяната на закачливи остроумия. Накрая му поблагодарете за чудесната вечер и помолете да ви изпрати до вас. Но не позволявайте да възприеме вечерята като разплащане за последваща секс услуга.


Той ви кани у тях.
Това означава, че е готов на всичко. Облечете нещо стилно. Седнете до него - така няма да се налага да срещате погледа му, но ще можете да се докосвате. Не проявявайте инициатива: той ви е поканил, нека той се старае. И не бързайте да му съобщавате още по време на вечерята, че сте без бельо. Направете го, когато ви целуне или сложи ръката си на коляното ви. Както и да продължи вечерта, приберете се след това у дома.


Каните го у вас


Ако желаете да прекарате просто една любовна нощ с него.
Наденете нещо, което лесно се сваля. Поднесете почерпката в спалнята. Сведете я до плодове и леко вино - нали поканата за вечеря е само повод да го вкарате в леглото. Няма да се наложи да чакате. А на сутринта му поднесете кафе (но не в постелята!), похвалете го и го изпратете да си ходи. След това обаче не чакайте да ви звънне. Ако много ви се иска, обадете му се вие - нищо чудно той да се стеснява или да се смята за "недостоен".


Ако имате желание за по-сериозна връзка.
Облечете нещо, което хем да очертава формите ви, хем да не показва кой знае колко от тях. Нека разбере, че иска ли да узнае повече за това, което му загатват дрехите ви, ще трябва да положи повече усилия! В никакъв случай не сядайте до него.
Изберете си място на масата, от което лесно да можете да се измъкнете при по-нахални атаки. Ако той не направи опит за интимност още по време на вечерята, значи въобще няма намерение. Вероятно е настроен на романтична вълна или се смущава. След вечерята започнете да миете съдовете . Той или ще опита да ви откъсне от това занимание, възползвайки се да ви прегърне и пипне тук и там (поддържайте играта!), или ще ви направи комплимент колко е уютно у вас (въздъхнете: няма кой да смени крушката в банята), или ще си тръгне (не го задържайте - такъв темерут не ви е нужен!).

Грижа за пениса


Пенисът е гордостта, която всеки от нас най-ревниво пази и защитава. Пенисът може да е нашият най-добър приятел, тъй като способства за удоволствието ни, но и най-лошият ни враг, когато откаже да ни сътрудничи в най-кулминационни моменти.

Какво ще рече да се грижим за пениса си? Много биха казали - носенето на презерватив е достатъчна грижа, но не е така.

Ето някои полезни съвети за това как да се грижим за пениса си, за да го поддържаме винаги в изрядна форма и, за да може, заедно с него да се събуждаме и ние в добро и „приповдигнато“ настроение.

1. Обезкосмяване

За много мъже обезкосмяването на пениса е задължителна част от тяхната грижа за малкия им приятел, докато други може да са доста резервирани и да не намират за необходимо да махат интимнта си растителност.

Има мъже, които са предубедени към обезкосмяването, защото смятат, че освен досадно, махането на космите може да предизвика кожни раздразнения или инфекции. Рискът винаги го има, но плюсовете в случая са повече.

Ползите от обезкосмяването на пениса:

Подобрава хигиената, спомага за сетивността по време на секс, оптически уголемява пениса, улеснява преглеждането на кожата в тази област.

Много е важно да подменяме често самобръсначката си, с която премахваме космите, за да се предпазим от възпаления. Ако ходим на кола маска, след това е хубаво да се мажем със специални успокояващи кремове за след кола маска.

Миене

Пенисът е изключително чувствителен орган, с много нежно кожно покритие. Затова е важно при миенето му да не прекаляваме с търкането и с третирането със силни сапуни. Дори чистата вода е достатъчна за поддържането на изрядна хигиена на малкия ни другар. Разбира се и по-лек сапун или гел няма да навреди. Необрязаните мъже трябва да изтеглят кожичката назад и така да мият пениса си за максимално добро измиване. Самата главичка се мие само с топла вода.

Не само рядкото миене, но и по-честото не е много полезно за пениса. Ако по-често миете мъжката си гордост, ограничете сапуна задължително. Ако се появи раздразнение, сърбеж или обрив, няколко дни плакнете с леко подсолена топла вода и това ще успокои инфекцията. Новите дрехи и дори новия прах за пране могат да бъдат причина за раздразнение върху мъжката ни гордост.
Ако раздразнението продължава, консултирайте се с лекар.

Image Редовно само-преглеждане

Предлеждайте редовно пениса си, дори сами. Когато е сексуално активен, във всеки момент съществува опасност един мъж да прихване болест или инфекция, както и самите ние да сме заразоносител на нещо, което сами не подозираме.

Хубаво е поне веднъж на месец да преглеждаме пениса си, за да установим навреме, ако има видими раздразнения по кожата ни, или напипаме образувания в тестисите.
Разгледайте всеки тестис по отделно, като с двете ръце хващате тестиса между палците и показалците и съвсем внимателно го претъркулвате, като следите за издутини или промяна в размера на места. Ако се усъмните за нещо нередно, веднага посетете специалист.

Поне веднъж на 6 месеца е хубаво да ходим на преглед при лекар – уролог. Има такива болести, които не проявяват никакви външни видими симптоми за инфекция. Ако партньорката ти развие някяква форма на гинекологично заболяване, може ти да си и го предал без дори да подозираш, че го носиш в себе си.

Някои уловоми симптоми, при чиято поява трябва да отидете на преглед при специалист са:
– по гъста, жълтеникава, по-водниста или не толкова наситена сперма.
– промяна на миризмата
– кръв в семеннтата течност или в урината
– болка по време на секс, когато уринирате или еякулирате
– зачервени области в областта на гениталиите
– меки кожни брадавици в областта на гениталиите

Не бързайте да се паникьосвате, ако се натъкнете на нещо необичайно. Има и безобидни раздразнения, които може да са следствие храна, бельо, или претъркване. Но макар и в такива случаи да няма място за притеснения, при всички положения е хубаво да се прегледате.

За добро или лоше нашият пенис е с нас до края. Като източник на удоволствие и средство за размножаване, той изисква необходими грижи. Ако се грижите добре за него, няма да сте единствения, който ще е облагодетелстван – сексуалните ви партньорки ще са също толкова доволни.

Малко разнообразие в секса,защо не ?


Сексът, заедно със спането и храненето, осмисля живота на всеки пълноценен мъж. Но както може да ни омръзне да се храним всеки ден с боб, че даже и с пържоли, така може да ни писне и да правим секс по един идентичен начин всеки път.

Представи си месец подред да правиш секс само в мисионерската поза. Няма ли да ти писне? Не само, че ще ти писне, но и най-вероятно категорично ще заявиш “Трябва ми нещо ново и свежо”, като 100 % ще визираш смяна на партньорката, а не нещо различно в сексуалния ви живот. От тук тръгват разногласията на много сексуални партньори. При недостатъчно удоволствие от секса, те бързат да сменят партньорите си, а не се замислят, че разнообразие в сексуалния им живот бързо ще върне апетита им един към друг.

И така, как да направим секса по-интересен? Как да изпитваме повече удоволствие? Разнообразието и удоволствието произтичат едно от друго. Така че преди да бързаш да сменяш партньорката си, опитай някои от следните начини за разгорещяване на страстите в спалнята.

1.Кама Сутра Не е необходимо да си човекът каучук, за да експериментираш с партньорката си откъм пози и движения. С промяната на няколко пози и ритъм в такт забаване-ускоряване ще усетиш как удоволствието ще е много по-голямо. Дори партньорката ти да не е от най-пластичните, просто и кажи да се остави в твоите ръце и я върти, както ти си искаш.

2.Нетрадиционно Ако спалнята у вас вече ти е отесняла, няма нищо лошо да се прехвърлите в банята, на пода, в кухнята, на мивката, насред някоя градинка, в асансьора и на онези всевъзможни места, които мозъкът ти може или не може да роди. С опитването на нещо неизпробвано до сега, адреналинът ти ще се покачи, а удоволствието ще е още по-голямо.

3.Фетишизъм Всеки от вас сигурно има по някоя малка тайна: какво го възбужда и от какво се срамува. Бъдете откровени един с друг, признайте си малките фантазии и осъществете всяка една, стига да не е прекалено агресивна или фрапираща. Нали знаеш, че в леглото няма забранени неща!

Image4.Мръсни приказки Нещо, което със сигурност ще ускори ритъма на сърцето ти, е да послушаш малко мръсотии от приятелката си, докато ти също й прошепваш мръсни думички в ухото. Така и двамата ще се възбудите, още преди да попаднете между чаршафите.

5.Завързване Завързването е едно от най-добрите предложения за чувствен и нетрадиционен полов контакт. Безпомощността на другия, твоето надмощество, влечението ви един към друг и жаждата за вълнуващи усещания ще направят секса запомнящ се. За екстра пикантност се редувайте кой да е завързан.

6.Порно Гледайте порно и се разберете да повтаряте всичко, което се случва във филма. Така поне ще е в началото. После сами няма да усетите кога сте спрели да обръщате внимание какво се случва там. Но дори самото озвучаване на порно филма ще ви подействат достатъчно разгорещяващо.

7.Сценка Партньорката ти може да влезе в ролята на медицинска сестра, ксмериерка, ученичка, а ти съответно може да си полицай, лош професор или пък 40-годишен девственик, който тя ще иска да обучи на това онова.

Това са само някои от нещата, с които може да разнообразиш сексуалните си подвизи, преди да побързаш да смениш партньорката си. Така и вие двамата ще се сближите повече, ще се забавлявате и опознавате, като научавате повече неща за себе си, пък било то и от интимно естество. Разбира се, има опция тя да не се съгласи на някои волности, които ти й предлагаш, за да овкусите сексуалния си живот. Тогава с чисто сърце ти даваме зелена светлина да опънеш платната и да отпътуваш към следващата.