понеделник, 4 януари 2010 г.

В кого да е инициативата-кой да води във връзката...

Дали ме обича?
Най-трудният етап в отношенията между двама души е моментът, в който някой трябва да направи първата крачка. През целия съзнателен живот са ни казвали, че това трябва да е мъжът. Той едва ли не е задължен пръв да покаже на жената, че я харесва, пръв да я докосне, пръв да я целуне, а след това да й промълви нежно на ушенце: “Обичам те”. Това развитие на събитията е доста удобно за много момичета - предоставя им без-ценната възможност да се почувстват ухажвани и желани, а също им спестява безсънни нощи и терзания на тема “Обича ме, не ме обича“.

Еманципираната жена
За съжаление обаче мъжете, които поемат инициативата, май са на изчезване. Това стана приоритет на жената, която все повече се опитва да бъде активната във взаимоотношенията и се мъчи да скъса с архаичните възприятия на околните за нея като за представителка на нежния пол. Но не може да се каже, че мъжете отказват да направят първата крачка само защото жената не им дава възможност да се изявят. Те се спотайват просто защото обожават момичетата да се въртят около тях и да помпат егото им. Ако се питаш какво прави той в леглото си вечер, докато ти се въртиш неспокойно, сега е моментът да ти отговорим: представя си как го ухажваш, как го милваш и му правиш комплименти. Ето защо, ако наяве ти поемеш инициативата, той ще се превърне в най-щастливия човек на земята.
Пет начина да го осведомиш, че си падаш по него
Покани го да излезете. Най-галантният трик да му подскажеш, че той не е обикновено момче за теб. Едно “Хайде да пием по нещо...” върши чудесна работа.

Докосни го. Лесно е да прокараш пръсти по рамото му, но е по-добре да се притиснеш нежно към тялото му с гърди. Седни възможно най-близо до него и не забравяй, когато се поздравявате, да го целуваш по бузата и леко да го докосваш по лицето. Покажи му одобрението си.

Смей се на шегите му, гледай го в очите и му се усмихвай. Защитавай позицията му и клати разбиращо глава за всичко, което казва. Тези неща окуражават мъжете.

Не го отблъсквай. Ако разговорът ви стане по-интимен и той започне трудно да под-бира думите си, не го пришпорвай и не се опитвай да разведриш обстановката с шеги и глупави фрази. Момчетата обикновено стават мълчаливи, когато искат да направят първата крачка. Така че не изпускай момента.


Задавай му силно провокативни въпроси. Попитай го съвсем директно дали умее да прави масаж на краката, дали е добър в целувките и т.н. Всъщност никак не е лесно да спазваш някакви правила в отношенията с противоположния пол, защото всеки човек е индивидуалност и реакциите му не могат да се предвидят. Затова най-важното е винаги да бъдеш себе си, да си откровена и истинска. Ако имаш желание да го сграбчиш в обятията си и да го обсипеш с целувки, не се измъчвай - признай му чувствата си. Не си застрахована от риска да претърпиш разочарование, но поне ще си спестиш страданието от неизвестното. Хората вярват обаче, че ако искаш нещо силно, то ще се случи. Защо да не си оптимистка и по отношение на любовта. Ако наистина харесваш някого и си сигурна, че и той не е безразличен към теб, то няма как това да не е истина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар