понеделник, 11 януари 2010 г.

Секс Господин два пъти в месеца


Да, той наистина съществува: мъжът, който сякаш е прокълнат да е мързелив в правенето на любов.
Той е прекрасен в редките случаи, когато наистина го върши, но като че ли благоприятните за него обстоятелства се стичат от дъжд на вятър.
Неговата партньорка е оставена в състояние на нервно гризане на ноктите. Ако се престраши и набере кураж да повдигне въпроса, най-вероятния отговор ще бъде изречен с известно нехайство: "Струва ми се, че нещо нямам голям мерак за това."
Хм! Вярно е, че някои хора имат по-малък сексуален апетит от други, и че всички мъже губят част от остротата на своето желание с напредването на възрастта, но е изключително рядко явление един здрав мъжага примерно, под четиридесет и пет години, да има толкова ниска сексуална възбудимост, че да го прави само веднъж на две седмици.
Нищо няма да му стане, ако го прави по-често, така, че защо все пак не иска?
Причините могат да бъдат много и жената, чийто партньор страда от подобен любовен "мързел", трябва да започне внимателно да го изследва.
Най-напред - добре ли е партньорът й със здравословното състояние?
Очевидно, ако е преуморен, анемичен, възстановяващ се след грип, страдащ от астма, сенна хрема, ревматизъм, или има болки в кръста, то ще е естествено и обяснимо, че няма вкус към секса, и страни от него. В случая ще се наложи да заемете мястото на медицинската сестра и да го възвърнете към доброто здраве, възможно най-бързо.
Принудете го да отиде на лекар и да взема предписаните лекарства. Ако страда от болки в кръста или някакви общи оплаквания купете му лампа за нагревки и го лекувайте всяка вечер с чувствен и отпускащ масаж. Когато се посъвземе, то веднага сключете изгодна сделчица: няма ли любов - няма и масаж. В началото той може да го прави само заради последващия масаж, но не се тревожете -скоро ще привикне да мисли за правенето на любов като за хубаво, чувствено, разтоварваща тонизиране на мускулите, подобно на усещането от масажа u след една-две седмици няма и да забележки, ако понякога пропуснете самия масаж.
Разбира се ако мъжът ви се оплаква от нещо неясно или съмнително, примерно - болки в кръста или главоболие, и го изтъква като причина за своето нежелание за правене на любов, това може да означава само две неща. Или че има болки в кръста (респ. главоболие, както твърди) или пък, че не иска да прави секс и просто разиграва театър, за да си намери оправдание.
Следете го зорко и ще успеете да разберете, кое от двете е. Ако главоболието му е толкова силно, че го възпира да се люби, а въпреки всичко е в състояние цяла вечер да гледа телевизия и да пие бира, шансовете той просто да е един лъжец, са изключително високи. Същото важи и ако неговият болен кръст като по чудо го отпусне през уикенда, докато играе футбол.
Второто нещо, можещо да притъпи сексуалния апетит на мъжа е някаква негова тревога или депресия. Повечето хора си дават сметка, когато са разтревожени, докато депресията е нещо много по -неприятно, защото обзема човека ненадейно. Обикновено не усещаш колко си депресиран, докато не ти се стовари на главата под формата на нервно разстройство или психоматично заболяване. А също след внезапно възстановяване, когато отидеш на почивка и поглеждайки назад как последните няколко месеца, не ти просветне:"Боже мой, какво изживях напоследък!"
Жената може да помогне, като следи за признаци на депресия своя партньор, с предприемане на стъпки за ободряването му, когато той изглежда емоционално в понижено настроение (естествено е той да направи същото за вас). Най-доброто лечение за депресия та е почивката, но ако тя е невъзможна, един уикенд сред природата или пътуване някъде, където не сте били - всъщност, всяка промяна може да извърши чудеса. Това внимание към депресията е важно във всяко отношение за половия живот (както и за взаимоотношенията като цяло).
Ами ако той винаги е бил "мързелив" в любовта?
Дори и да няма нищо нередно около здравето му, подобрението на неговото общо състояние с нищо няма да навреди. Никой от нас не е така добре адаптиран, както би трябвало да бъде, а в състояние на върхова физическа форма, човек винаги подобрява и своите полови изяви. Насърчете партньора си да се заеме с тенис или плуване и доколкото имате някакви способности в тези спортове, не ще е зле да се присъедините към него. Той ще получи морална подкрепа, виждайки ви как пухтите и се задъхвате заедно с него, а и това ще създаде допълнителен общ интерес. Ако мисълта за подобни "оздравителни усилия" е абсолютно непоносима и за двама ви, трябва поне да правите продължителни разходки пред уикенда и да паркирате колата по-далече от любимия си ресторант когато отивате в него.
До тук обсъждахме неговото състояние, но е време да се обърнем с всевиждащото око на "голата истина" и към вас самата.
Защо би му се искало да прави любов с вас?
А може би има нещо, което го отблъсква от вас?
Да не би стройното, гъвкаво, привлекателно, независимо момиче, с което е почнал да излиза преди три години, да се е превърнало в нацупена, дундеста, старомодно облечена торба с картофи? Вероятно не! Но ако подозирате дори намек за нещо подобно, време е да се освестите.
Придържайте се към диетата, с която винаги започвате свалянето на килограми, уредете си час при фризьорката, купете си нови парфюми, изхвърлете обезобразеното от пране пожълтяло бельо и се снабдете с ново, привлекателно и съблазняващо.
Ако можете да си го позволите, пръснете малко пари за дрехи (гарантирам ви, че няма да е напразно), като решително предпочетете сочното, секси бельо пред пълненето на гардероба със скучни, мелодраматични дебели пуловери и поли. Прилепналите по тялото сатен и коприна са наистина много по-сексуално настройващи от найлона или памучните тъкани, дори когато все още носите същите стари дрехи над тях. И щом вие се почувствате по-секси, то "предизвикателството" ви съвсем скоро ще си пробие път и до партньора. Някои мъже са неправдоподобно безразлични спрямо женските дрехи, но има едни финтифлюшки, към които те никога не са в състояние да останат безразлични -колана за жартиери и дългите чорапи. Те може и да са по-непрактични от чорапогащника, но се оказват многократно по-провокиращи!
Ние все още се движим по периферията на проблема, а самият той без съмнение се намира тъкмо в спалнята. Без да се пренебрегнат гореспоменатите неща и да се приемат за маловажни. Напротив, ако мъжът е с разклатено здраве, чувства се депресиран, или ако вие сте "слаба ракия", просто няма смисъл от вашите напъни за някакъв прогрес, защото неговият сексуален план няма да се разгори, докато тези пречки не са преодолени. Да предположим, обаче, че сте проверили обстойно неговото психическо и физическо здраве, а също и своята привлекателност, но той упорито отказва да "клъвне".
Какво друго може да не е наред?

Няма коментари:

Публикуване на коментар