петък, 22 януари 2010 г.

Убийците бактерии

Служители на "Робърт Кох институт (Робърт Кох институт) в Берлин, Германия, са разработили нов високоскоростен дезинфектант срещу бактерии, вируси и други микроорганизми. Нова дезинфектант, ще помогне за спиране на разпространението на смъртоносни инфекции в болниците, съобщава Ройтерс.

Лекарството е в състояние да се справи дори с такъв упорити бактерии, като Mycobacterium Avium, което причинява tuberkulezopodobnye инфекция. Не може да устои на нови дезинфектант, 20%, състояща се от дух, и enteroviruses, провокативни полиомиелит.

"Около света", ми каза, че под влияние на дезинфектанти, които намират широко приложение в болници, Pseudomonas aeruginosa,Pseudomonas aeruginosa не е
чувствителна към антибиотици.

Неотдавна учени от Университета на Ню Йорк (New York University), САЩ, разкри защитен механизъм в бактерия, което им позволява да устои на антибиотици. Проучването показа, че на азотен оксид от бактерии, премахва основните ефекти на много видове антибиотици. Съответно, блокиране на азотен оксид в бактерии прави възможно използването на по-малки и по-малко токсични дози антибиотици.

Световната здравна организация (СЗО) нееднократно предупреди за опасностите от антибиотик-устойчиви форми на бактериите. Според организацията, до 4% от случаите на туберкулоза, устойчиви на всички известни лекарства. До 60% от случаите на туберкулоза във форма, която не е отзивчив към антибиотици, осчетоводени за четири от региона: Русия, Индия, Китай и Южна Африка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар