понеделник, 24 август 2009 г.

Когато един мъж обича една жена, я иска само за себе си


Когато един мъж обича една жена. Често срещан романтичен сюжет в киното, музиката и литературата. Нещо май съм се размекнал от обилните летни дъждове. Все тая. Знам какво е да обичаш, но трудно го показвам.



Нямам предвид блудкавата боза с Анди Гарсия и Мег Райън. Още по-малко лигавата песничка на любимеца на жените Майкъл Болтън. „Когато един мъж обича една жена“ за мен е нещо различно. А именно:

Когато един мъж обича една жена, това е изписано на лицето й. Тя е спокойна, силна и самоуверена. По-рядко проявява женските си паранои и истерии. Грижовна е и се отдава изцяло.


Когато един мъж обича една жена, обича секса с нея. Не съм напълно съгласен с максимата, че „жените използват секса, за да получат любов, а мъжете използват любовта, за да получат секс“. Но няма мъж, който да отрече, че сексът е от съществено значение за една връзка.


Когато един мъж обича една жена, я уважава. А щом я уважава, прави най-доброто за нея. Това, че прави най-доброто за нея, му дава право да уважава и себе си.


Когато един мъж обича една жена, й дава сигурност. Жената, която получава сигурност и уважение, има доверие в мъжа до себе си. А доверието е златното ключе към успешната връзка.


Когато един мъж обича една жена, я иска само за себе си. Влудява го мисълта, че тя вече е принадлежала на някой друг и иска да изтрие цялото й сексуално минало.


Когато един мъж обича една жена, прави много грешки. Силно обичащият мъж е като дете – първичен, наивен, та чак смешен. В желанието си да осигури най-доброто за жената, която обича, върши глупост след глупост. Разбира се, виновната е Тя.


Когато един мъж обича една жена, жертва част от егото си, за да победи нейната гордост. Не му пука, че ще загуби от уважението на околните, за да спечели нейното доверие.


Когато един мъж обича една жена, е подозрителен. Не би рискувал да й се довери на 100%, защото това означава да изневери на ловната си природа. Той зорко охранява територията си.


Когато един мъж обича една жена, не се срамува да прояви слабост пред нея. Въпреки че често се самообвинява след това, не рядко „излива“ натрупаните емоции.


Когато един мъж обича една жена, преглъща обидите, които тя му нанася. Оправдава ги с женската й същност и се забавлява с нервността й. Ядосаната жена възбужда, особено ако я обичаш.

1 коментар:

  1. Много красиво написано,и струва ми се много вярно.Благодаря на Никол за публикацията!Браво!

    ОтговорИзтриване