сряда, 27 януари 2010 г.

Надясно, наляво

Екип от учени от Imperial College Лондон (Imperial College Лондон), начело с Родригес Алина (Alina Родригес) намери връзката между ambideksteriey и поведенчески нарушения при деца. Според учените, притежаването на двете ръце също да се комбинират с по-голяма агресивност, хиперактивност, и дислексия. Проучването, публикувано в списание "Педиатрия, цитиран от Би Би Си.

Според статистиката, е истински ambidextrous приблизително един човек на сто. Тази функция може да се дължи на генетични или развиват специална подготовка. Д-р Родригес и колегите си, наблюдавани от 8 хиляди деца от северната част на Англия, сред които 87 са били истински ambidextrous. На възраст от 7-8 години, тези деца са два пъти по-вероятно да имат трудности с четенето и други проблеми в училище, отколкото техните връстници-handers. На възраст от 15-16 години са два пъти по-вероятно да са били изложени на синдрома на хиперактивност и дефицит на вниманието разстройство (SGDV, CDC). В допълнение, синдром се проявява много по-силен от десния hander
s.

Учените теоретизирам, че честотата на тези заболявания в истински ambidextrous може да бъде отслабена, свързани с функциите на лявото полукълбо. Както знаете, нашият последен контрол на противоположните полукълбо на мозъка. Съответно, с дясната ръка господстващо лявото полукълбо, отговорен за логическото мислене и реч. Въпреки това, Алина Родригес и нейните колеги повишено внимание срещу прибързани заключения: "Нашите резултати показват само, че децата са еднакво добре с двете ръце, са по-висок риск за добавяне и дислексия. Но ние не се предполага, че всички деца с тази функция, задължително ще има затруднения в училище. "

Изследванията на хората от различни култури показват, че около 85% от хората, които използват само дясната си ръка за писане и други фини двигателни умения, докато шимпанзетата, например, няма господство на една от полукълба. Антрополозите смятат, че растежът на десния волунтаризъм при хора, съгласувана с начина, по лявото полукълбо става носител на центровете на речта (без слух, не, на принципа на господство на полукълбо не отговарят).

петък, 22 януари 2010 г.

Убийците бактерии

Служители на "Робърт Кох институт (Робърт Кох институт) в Берлин, Германия, са разработили нов високоскоростен дезинфектант срещу бактерии, вируси и други микроорганизми. Нова дезинфектант, ще помогне за спиране на разпространението на смъртоносни инфекции в болниците, съобщава Ройтерс.

Лекарството е в състояние да се справи дори с такъв упорити бактерии, като Mycobacterium Avium, което причинява tuberkulezopodobnye инфекция. Не може да устои на нови дезинфектант, 20%, състояща се от дух, и enteroviruses, провокативни полиомиелит.

"Около света", ми каза, че под влияние на дезинфектанти, които намират широко приложение в болници, Pseudomonas aeruginosa,Pseudomonas aeruginosa не е
чувствителна към антибиотици.

Неотдавна учени от Университета на Ню Йорк (New York University), САЩ, разкри защитен механизъм в бактерия, което им позволява да устои на антибиотици. Проучването показа, че на азотен оксид от бактерии, премахва основните ефекти на много видове антибиотици. Съответно, блокиране на азотен оксид в бактерии прави възможно използването на по-малки и по-малко токсични дози антибиотици.

Световната здравна организация (СЗО) нееднократно предупреди за опасностите от антибиотик-устойчиви форми на бактериите. Според организацията, до 4% от случаите на туберкулоза, устойчиви на всички известни лекарства. До 60% от случаите на туберкулоза във форма, която не е отзивчив към антибиотици, осчетоводени за четири от региона: Русия, Индия, Китай и Южна Африка.

понеделник, 11 януари 2010 г.

Секс Господин два пъти в месеца


Да, той наистина съществува: мъжът, който сякаш е прокълнат да е мързелив в правенето на любов.
Той е прекрасен в редките случаи, когато наистина го върши, но като че ли благоприятните за него обстоятелства се стичат от дъжд на вятър.
Неговата партньорка е оставена в състояние на нервно гризане на ноктите. Ако се престраши и набере кураж да повдигне въпроса, най-вероятния отговор ще бъде изречен с известно нехайство: "Струва ми се, че нещо нямам голям мерак за това."
Хм! Вярно е, че някои хора имат по-малък сексуален апетит от други, и че всички мъже губят част от остротата на своето желание с напредването на възрастта, но е изключително рядко явление един здрав мъжага примерно, под четиридесет и пет години, да има толкова ниска сексуална възбудимост, че да го прави само веднъж на две седмици.
Нищо няма да му стане, ако го прави по-често, така, че защо все пак не иска?
Причините могат да бъдат много и жената, чийто партньор страда от подобен любовен "мързел", трябва да започне внимателно да го изследва.
Най-напред - добре ли е партньорът й със здравословното състояние?
Очевидно, ако е преуморен, анемичен, възстановяващ се след грип, страдащ от астма, сенна хрема, ревматизъм, или има болки в кръста, то ще е естествено и обяснимо, че няма вкус към секса, и страни от него. В случая ще се наложи да заемете мястото на медицинската сестра и да го възвърнете към доброто здраве, възможно най-бързо.
Принудете го да отиде на лекар и да взема предписаните лекарства. Ако страда от болки в кръста или някакви общи оплаквания купете му лампа за нагревки и го лекувайте всяка вечер с чувствен и отпускащ масаж. Когато се посъвземе, то веднага сключете изгодна сделчица: няма ли любов - няма и масаж. В началото той може да го прави само заради последващия масаж, но не се тревожете -скоро ще привикне да мисли за правенето на любов като за хубаво, чувствено, разтоварваща тонизиране на мускулите, подобно на усещането от масажа u след една-две седмици няма и да забележки, ако понякога пропуснете самия масаж.
Разбира се ако мъжът ви се оплаква от нещо неясно или съмнително, примерно - болки в кръста или главоболие, и го изтъква като причина за своето нежелание за правене на любов, това може да означава само две неща. Или че има болки в кръста (респ. главоболие, както твърди) или пък, че не иска да прави секс и просто разиграва театър, за да си намери оправдание.
Следете го зорко и ще успеете да разберете, кое от двете е. Ако главоболието му е толкова силно, че го възпира да се люби, а въпреки всичко е в състояние цяла вечер да гледа телевизия и да пие бира, шансовете той просто да е един лъжец, са изключително високи. Същото важи и ако неговият болен кръст като по чудо го отпусне през уикенда, докато играе футбол.
Второто нещо, можещо да притъпи сексуалния апетит на мъжа е някаква негова тревога или депресия. Повечето хора си дават сметка, когато са разтревожени, докато депресията е нещо много по -неприятно, защото обзема човека ненадейно. Обикновено не усещаш колко си депресиран, докато не ти се стовари на главата под формата на нервно разстройство или психоматично заболяване. А също след внезапно възстановяване, когато отидеш на почивка и поглеждайки назад как последните няколко месеца, не ти просветне:"Боже мой, какво изживях напоследък!"
Жената може да помогне, като следи за признаци на депресия своя партньор, с предприемане на стъпки за ободряването му, когато той изглежда емоционално в понижено настроение (естествено е той да направи същото за вас). Най-доброто лечение за депресия та е почивката, но ако тя е невъзможна, един уикенд сред природата или пътуване някъде, където не сте били - всъщност, всяка промяна може да извърши чудеса. Това внимание към депресията е важно във всяко отношение за половия живот (както и за взаимоотношенията като цяло).
Ами ако той винаги е бил "мързелив" в любовта?
Дори и да няма нищо нередно около здравето му, подобрението на неговото общо състояние с нищо няма да навреди. Никой от нас не е така добре адаптиран, както би трябвало да бъде, а в състояние на върхова физическа форма, човек винаги подобрява и своите полови изяви. Насърчете партньора си да се заеме с тенис или плуване и доколкото имате някакви способности в тези спортове, не ще е зле да се присъедините към него. Той ще получи морална подкрепа, виждайки ви как пухтите и се задъхвате заедно с него, а и това ще създаде допълнителен общ интерес. Ако мисълта за подобни "оздравителни усилия" е абсолютно непоносима и за двама ви, трябва поне да правите продължителни разходки пред уикенда и да паркирате колата по-далече от любимия си ресторант когато отивате в него.
До тук обсъждахме неговото състояние, но е време да се обърнем с всевиждащото око на "голата истина" и към вас самата.
Защо би му се искало да прави любов с вас?
А може би има нещо, което го отблъсква от вас?
Да не би стройното, гъвкаво, привлекателно, независимо момиче, с което е почнал да излиза преди три години, да се е превърнало в нацупена, дундеста, старомодно облечена торба с картофи? Вероятно не! Но ако подозирате дори намек за нещо подобно, време е да се освестите.
Придържайте се към диетата, с която винаги започвате свалянето на килограми, уредете си час при фризьорката, купете си нови парфюми, изхвърлете обезобразеното от пране пожълтяло бельо и се снабдете с ново, привлекателно и съблазняващо.
Ако можете да си го позволите, пръснете малко пари за дрехи (гарантирам ви, че няма да е напразно), като решително предпочетете сочното, секси бельо пред пълненето на гардероба със скучни, мелодраматични дебели пуловери и поли. Прилепналите по тялото сатен и коприна са наистина много по-сексуално настройващи от найлона или памучните тъкани, дори когато все още носите същите стари дрехи над тях. И щом вие се почувствате по-секси, то "предизвикателството" ви съвсем скоро ще си пробие път и до партньора. Някои мъже са неправдоподобно безразлични спрямо женските дрехи, но има едни финтифлюшки, към които те никога не са в състояние да останат безразлични -колана за жартиери и дългите чорапи. Те може и да са по-непрактични от чорапогащника, но се оказват многократно по-провокиращи!
Ние все още се движим по периферията на проблема, а самият той без съмнение се намира тъкмо в спалнята. Без да се пренебрегнат гореспоменатите неща и да се приемат за маловажни. Напротив, ако мъжът е с разклатено здраве, чувства се депресиран, или ако вие сте "слаба ракия", просто няма смисъл от вашите напъни за някакъв прогрес, защото неговият сексуален план няма да се разгори, докато тези пречки не са преодолени. Да предположим, обаче, че сте проверили обстойно неговото психическо и физическо здраве, а също и своята привлекателност, но той упорито отказва да "клъвне".
Какво друго може да не е наред?

неделя, 10 януари 2010 г.

Къде е най-сухото място на Земята?


В Антарктида.На този континент има места,където не е валяло от два милиона години.
По дефиниция пустиня е всяко място,където пада по-малко от 25 см. дъжд на година.Сахара получава само по 2,5 см. на година.
Горе-долу толкова е и средното количество на валежите в Антарктида,но на 2% от нея,известни като Сухата долина ,няма никакъв лед и там никога не вали.
Следващото най-сухо място в света е пустинята Атакама в Чили.Там има места,където не е валяло от 400 години,и средното количество на валежите са нищожните 0,1 мм дъжд на година.Това прави Атакама най-сухата пустиня в света,250 пъти по-суха от Сахара.
Освен като най-сухото място в света Антарктида може да претендира и за най-влажното,и най-ветровитото.70% от световните запаси на сладка вода се намират тук под формата на лед и тук са измерени най-високите скорости на вятъра.
Уникалните условия в Сухата долина на Антарктида се създават от така наречените катабатични ветрове.При тях студеният плътен въздух се спуска надолу под действие на гравитацията.Тези ветрове достигат скорост от 320км/ч и при това отвяват всякаква влага-вода,сняг или лед.
Макер че Антарктида фактически е пустиня,тези изключително сухи по някаква ирония са наречени оазиси.Те толкова приличат на условията на Марс,че НАСА ги използват при подготовката на мисията на ,,Вайкинг”.

петък, 8 януари 2010 г.

Почина единственият човек на света преживял две ядрени катастрофи


Умря единствения човек в света, оцелял две ядрени експлозии, предаде Асошиейтед прес от Токио, Япония. Цутому Ямагучи , който станал свидетел на атомната бомбардировка на Хирошима и Нагасаки през август 1945 г. Умря на 93 години от рак на стомаха.


Г-н Ямагучи е в Хирошима на бизнес пътуване на 6–ти август 1945 г., когато американски бомбардировач Б-29 хвърли атомната бомба над града. Той е получил сериозни изгаряния, но след няколко дни у дома в Нагасаки, той оцелява и на другата ядрена експлозия на 9 август.

През март 2009 г. правителството на Япония даде на Цутому Ямагучи официално удостоверение, потвърждаващо, че той е бил в Хирошима, когато е била първата експлозия и после в Нагасаки - по време на втората. "Моето двойно излагане на радиация е вече официално сертифицирано, - каза на легендарния японец. - Дори и след смъртта ми тя ще служи като напомняне за по-младите поколения за ужасната история на атомните бомби.

В резултат на ядреното нападение над Хирошима загинаха около 140 хиляди души в Нагасаки - 70 хиляди оцелели страдали от заболявания, свързани с излагане на радиация, включително рак.


понеделник, 4 януари 2010 г.

В кого да е инициативата-кой да води във връзката...

Дали ме обича?
Най-трудният етап в отношенията между двама души е моментът, в който някой трябва да направи първата крачка. През целия съзнателен живот са ни казвали, че това трябва да е мъжът. Той едва ли не е задължен пръв да покаже на жената, че я харесва, пръв да я докосне, пръв да я целуне, а след това да й промълви нежно на ушенце: “Обичам те”. Това развитие на събитията е доста удобно за много момичета - предоставя им без-ценната възможност да се почувстват ухажвани и желани, а също им спестява безсънни нощи и терзания на тема “Обича ме, не ме обича“.

Еманципираната жена
За съжаление обаче мъжете, които поемат инициативата, май са на изчезване. Това стана приоритет на жената, която все повече се опитва да бъде активната във взаимоотношенията и се мъчи да скъса с архаичните възприятия на околните за нея като за представителка на нежния пол. Но не може да се каже, че мъжете отказват да направят първата крачка само защото жената не им дава възможност да се изявят. Те се спотайват просто защото обожават момичетата да се въртят около тях и да помпат егото им. Ако се питаш какво прави той в леглото си вечер, докато ти се въртиш неспокойно, сега е моментът да ти отговорим: представя си как го ухажваш, как го милваш и му правиш комплименти. Ето защо, ако наяве ти поемеш инициативата, той ще се превърне в най-щастливия човек на земята.
Пет начина да го осведомиш, че си падаш по него
Покани го да излезете. Най-галантният трик да му подскажеш, че той не е обикновено момче за теб. Едно “Хайде да пием по нещо...” върши чудесна работа.

Докосни го. Лесно е да прокараш пръсти по рамото му, но е по-добре да се притиснеш нежно към тялото му с гърди. Седни възможно най-близо до него и не забравяй, когато се поздравявате, да го целуваш по бузата и леко да го докосваш по лицето. Покажи му одобрението си.

Смей се на шегите му, гледай го в очите и му се усмихвай. Защитавай позицията му и клати разбиращо глава за всичко, което казва. Тези неща окуражават мъжете.

Не го отблъсквай. Ако разговорът ви стане по-интимен и той започне трудно да под-бира думите си, не го пришпорвай и не се опитвай да разведриш обстановката с шеги и глупави фрази. Момчетата обикновено стават мълчаливи, когато искат да направят първата крачка. Така че не изпускай момента.


Задавай му силно провокативни въпроси. Попитай го съвсем директно дали умее да прави масаж на краката, дали е добър в целувките и т.н. Всъщност никак не е лесно да спазваш някакви правила в отношенията с противоположния пол, защото всеки човек е индивидуалност и реакциите му не могат да се предвидят. Затова най-важното е винаги да бъдеш себе си, да си откровена и истинска. Ако имаш желание да го сграбчиш в обятията си и да го обсипеш с целувки, не се измъчвай - признай му чувствата си. Не си застрахована от риска да претърпиш разочарование, но поне ще си спестиш страданието от неизвестното. Хората вярват обаче, че ако искаш нещо силно, то ще се случи. Защо да не си оптимистка и по отношение на любовта. Ако наистина харесваш някого и си сигурна, че и той не е безразличен към теб, то няма как това да не е истина.

Бяла жена си търси ....

Нещата, които една съвременна неомъжена жена (наричана още „сингъл“) с нетърпение дочаква в живота си, могат да се преброят на пръстите на едната й ръка: перфектния мъж, годишният бонус от службата и бутиковите разпродажби в края на всеки сезон... С това май търпението й се изчерпва. По отношение на първото обаче (демек на перфектния мъж) чакането би могло и да се проточи. Ето защо няма да е зле, ако докато го търси, тя винаги да има под ръка някои задължителни подробности.
Става дума за онези

малки тайни, които да я водят по пътя към личното щастие
ден след ден... Кои са те? Да започнем с най-важното! Супер готина снимка на Твоя милост. Няма начин тя да не ти се намира някъде под ръка – снимката с главно „с”, на която изглеждаш толкова зашеметяващо-убийствено-неповторимо красива, че направо ти иде да си посегнеш. Перфектните коси, перфектната усмивка, перфектните извивки на тялото! На кой би му пукало, че на въпросната фотография си обута с туристически обувки или че презрамката на сутиена ти издайнически се подава от ръкава на тениската. По-важното е, че изглеждаш пленително. Извади снимката-трепач от архива си и я залепи върху вратата на хладилника си така, че всеки твой гост от мъжки пол да я загледа, щом тръгне да си взима бира от него. Представи си само реакцията му: „Човече, това ти ли си?” (а през това време в ума му текат субтитрите: „Лееееле, това момиче било по-готино, отколкото съм предполагал”). Никога при никакви условия не изхвърляй въпросния фотос. Дори и само затова, че когато след време станеш на 60 години, ще имаш под ръка веществено доказателство за пред внуците си какво готино гадже си била като млада...
Кое грабва най-напред погледа на мъж, озовал се в апартамента на непознато момиче? Точно така - музикалната колекция на дамата. Имай предвид обаче, че ако обектът на желанието ти открие във фонотеката ти само „женска” музика (Нора Джоунс, Бритни Спиърс, саундтрака към „Дневника на Бриджит Джоунс” и прочие), вероятно ще изпадне в стрес. Ето защо задължителна вещ №2 в колекцията ти трябва да е поне един диск с музика на Linkin Park или Еминем. Той бързо ще грабне погледа му, а ти ще пораснеш в очите му с (поне) десетина сантиметра.

В днешното посткавалерско общество
мъжът вече не е онзи, който прави първата стъпка към свалката. Той не изнася серенади под балкона на „принцесата си”, нито й пише любовни сонети. Затова, ако не искаш да си останеш с едната гола гордост, опитай сама да привлечеш вниманието на някой симпатичен младеж. Добре е за целта да ти се намира някой оттрениран лаф трепач с доказано действие. „И ти ли си без гадже” със сигурност няма да звучи толкова добре, колкото „пич, хетеро- , хомо- или метросексуален го раздаваш”. Същото важи и в обратния случай: „Не, мерси” не действа толкова убедително, колкото „сори, но не мисля, че гаджето ми ще е навито.” Последното ще подейства като камшик върху мъжкото его.
Номер четири в списъка ти с „трябва да имам” е стек с бира. Дори ако не си фенка на пенливата течност, ти като едно добре подготвено неангажирано момиче трябва да си готова за всякакви случаи. Когато се прибереш у дома в малките часове на нощта в компанията на симпатичен младеж, добре ще е в хладилника ти да домува поне една бира. Споменавайки за среднощни рандевута и продълженията им, няма как да не спомена един аксесоар, който е задължителен за дамската ти чантичка. Презервативът. Вместо да разчиташ на мъжката (без)отговорност на господина или на денонощните аптеки (които невинаги са онлайн), стане ли дума за безопасена любов, по-добре поеми нещата в свои ръце. Новата ти мантра би трябвало да звучи така: Винаги готова за любов, но никога без предпазно средство!
Още нещо важно! Ако си над 18 години, имай предвид, че

номерът с искането на лист и химикал от бармана
за да запишеш координатите си, не върви. Особено ако целта ти е да направиш впечатление на някой готин мъжкар. Ако държиш на имиджа си на печена мацка, не записвай координатите си върху ръката му (след първото измиване те ще са аут). Не му подхвърляй и фирмената си визитка, а си поръчай няколко по-така картички в рекламно студио. Така Той ще разполага с личния ти мобилен номер и e-mail, щом реши да те потърси.
Друг задължителен елемент от битието на всяка сингъл дама са обувките на високи токчета. С тях винаги ще се чувстваш като звезда и тооолколкова красива! Днес не е задължително да се навираш в малка черна рокля, за да изглеждаш стилно. Високите токчета ще те направят такава, независимо с какво си облечена - с джинси или с шорти. Дори 11-те сантиметра не са задължителни. Обувките трябва да са толкова високи, колкото да се чувстваш уверена, докато се движиш с тях (започни с репетициите у дома). Имай предвид, че колкото повече се извисяваш, толкова повече погледи ще обираш на публични места. А съответно и повече заинтересовани мъже.
След края на любовното ви рандеву ще е добре да си подсигурена с тапи за уши. Звучи ти безумно, но от опит знаеш, че няма нищо по-хубаво от вечер, прекарана в обятията на любимия мъж и по-кошмарно от мощното му похъркване в два през нощта. За да запазиш за по-дълго приятните спомени от вечерта, забрави за непрестанното ръчкане с лакът, а дръж под ръка в нощното си шкафче чифт тапи за уши.
Ако докато четеш написаното по-горе, си кажеш, че не, то не важи за теб, защото си преминала в категорията „щастливо ангажирана бяла жена“, не бързай да прескачаш редовете. Винаги можеш да си вземеш нещо назаем от сингъл притятелките ти.

събота, 2 януари 2010 г.

Дядо и внук завършват едновременно висше


Дядо Чао Му-Хе вече е дипломиран философ. 96-годишният тайванец стана най-възрастният абсолвент-магистър в света. Университетът, в който Чао завършва, смята да се кандидатира за Книгата на Гинес.

Чао Му-Хе е роден в Китай, но когато навършва 40 години заминава да живее в Тайван. Работил е като преподавател в местен колеж до 66-годишната си възраст, когато се пенсионира.

За да насърчи своя внук, който от шест години учел висше образование, дядо Чао се записал да следва философия. Въпреки, че двамата учели в различни университети, те се дипломирали по едно и също време. Възрастният студент се хвали, че сутрин е ставал в 5.00 часа и няма пропусната лекция!

петък, 1 януари 2010 г.

За какво е готова жената за един мъж



В мъжките очи жените са същества променливи. Днес крият крака в пола до петите, утре шеметното мини ги открива напълно. Преди седмица са отмятали черна грива, днес искрят в златнорусо. До вчера са тичали в парка, сега са запалени по тениса.

Защо се променят като хамелеони - за развлечение, според настроението си или по други причини? И заради мъжете - признават много от тях.





“От промени печеля, а не губя”
"Когато се стремя да променя нещо у себе си, правя го заради мен самата, но и заради мъжа, в когото съм влюбена в момента - споделя Марина. -Желанието ми за промени няма нищо общо с липсата на самочувствие. Научих се да играя добре тенис, станах специалистка по оперна музика. А отскоро блеснах като кулинарка и астроложка...
Признавам, в основата на увлечението ми по нещо ново винаги е бил някой мъж. Да се биеш в гърдите, че си "бетон", че никога не би се променила заради мъж, е глупаво. Жените, които разсъждават по този начин, не си дават сметка, че така се ощетяват. Какъв по-добър стимул да се развиваш, да разширяваш кръга на, познанията и уменията си от любовта?
Има мъже, за които си струва жената да прави неща, които в друг случай никога не би направила."
"Последният ми приятел беше голям книгоман - разказва Таня. - Увличаше се по литературата, а аз бях увлечена по него. Така се заразих от страстта му по книгите. Вече не сме заедно. Но винаги ще му бъда благодарна за импулса, който ми даде.
Вторият ми приятел събуди интереса ми към джаза. Преди това бях предубедена, смятах, че тази музика е за друга категория хора. Когато бяхме заедно, той често говореше на тема джаз. А аз се дразнех, че съм "боса": слушах и мълчах. Затова започнах да обикалям по музикалните магазини, накупих плочи и касети за джас. В момента съм сама. Но след двете си връзки се чувствам обогатена, а не ощетена."

“Иска ми се да вляза в неговата кожа...”
В много случаи жената се влюбва в онези качества на мъжа, които тя самата не притежава. Те й се струват дълбоко тайнствени. Разпалва се желанието й да разкрие тайната, да разбере що за човек е този, който е грабнал сърцето й.
"Какво е любовта? Не зная. Или поне не съвсем точно - коментира Тереза. - И никой досега не е успял да ми обясни. Но съм сигурна, че има нещо общо с желанието да бъдеш възможно най-близо до другия човек, в пълния смисъл на думата. Да влезеш в неговата кожа, да споделяш пристрастията и увлеченията му. Ако един ден той изчезне от живота ми, това, което съм научила благодарение на него, ще ми остане. Така от всяка връзка човек запазва нещо повече от сантименталните спомени.
От един от своите приятели се научих да снимам, от друг - да пуша. Останаха ми и двете страсти. Не се разделям с фотоапарата си, трудно ми е да се откажа от цигарите. В момента се интересувам от всичко, свързано с националната футболна лига, и от спортна журналистика. Сегашният ми приятел е запалянко, аз не му отстъпвам. Заедно ходим на стадиона, гледаме първенствата по телевизията. Никога не бих повярвала, че ще започна да се интересувам от тези неща."

Заради мъжа, но и заради самочувствието
Според психолозите жената се стреми да се образова и усъвършенства и от амбициите да не отстъпва в нищо на мъжа. Той например се смята за добър шофьор, а тя изобщо не е хващала волан. Част от жените приемат това положение за естествено и нормално. Но амбициозните и властни личности не могат да се примирят да ги возят като чувал с картофи. Жените атакуват успешно много професии, смятани за мъжки. Някога например летците са били предимно мъже. Днес съотношението жени-мъже все повече се променя. Жени пилотират големи самолети, в САЩ има дори жени - пилоти на военни изтребители.
Бракът на 36-годишната Ева, майка на две деца и съпруга на компютърен специалист, забуксувал, самочувствието й започнало да пада. Тогава решила да се занимава с web-дизайн.
"Години наред бях готвачка, чистачка, детегледачка... Казах си - най-сетне трябва да докажеш, че можеш да правиш и нещо друго, освен да кърпиш чорапи. Преодолявайки страха, преодолях самата себе си. Станах по-смела, по-самоуверена, самочувствието ми нарасна. Доказах, че бих могла да се справя в живота и сама."
Днес бракът й отново е щастлив.
"Естествено, има неща, които не бих направила заради никого, дори и заради мъж. Никога не бих се оперирала например, не бих вземала наркотици. Това не би имало нищо общо с любовта", разсъждава Мария.


На каквото и да сте готови заради обичания мъж, не бива да забравяте: едно е да споделяте увлеченията на обичания човек и съвсем друго - да се превърнете в негова сянка и робиня.
Връзките, в които жената е приела доброволно ролята на подчинен придатък на мъжа, не са от най-щастливите.

Шейк който спира "Косопада"


Всяко сутрин зареждайте косата с вкусен и витаминозен млечен шейк.
Добре ви е известно, че разкошната, здрава и плътна коса е въпрос на грижа и внимание.

Необходимо е не само външно третиране с маски, ампули и ограничена употреба на сешоар и маша, но и витаминозно зареждане отвътре.

Веществото, което е основен отговорник за красивата коса, се нарича биотин и е познат също като Витамин Н или витамин В7.

Богати на биотин храни са зелен грах, мая, млечни продукти, соя, овесени ядки, слънчоглед, булгур, кафяв ориз, черен дроб, риба, яйчен жълтък, чесън, зеле и банани.

Според много изследвания редовният прием на храни, напитки и добавки, богати на биотин, предпазва ноктите от чупене, заздравява косъма в дълбочина и намалява загубата на коса.

Според нас лятото е прекрасен повод обилно да се заредите с толкова полезно вещество.

Един от вкусните варианти за целта е млечно-банановия шейк.

Всяка сутрин, в продължение на месец, месец и половина, изпивайте по една водна чаша от него и ще забележите промяна в здравината и количеството на косата си.

Приготвянето му е много просто. Намачкват се банан и колкото искате лъжички мед, след което се добавят кисело и прясно мляко (отново на око) и всичко това се блендира хубаво.