четвъртък, 31 декември 2009 г.

Две сестри и един мъж-Труден избор нали ?


Сестринската любов наистина няма граници и доказателство за това е примерът на американките Кейти и Присила, които живеят в брак с един и същ мъж, пише "Дейли телеграф".

"Тройката" има 8 деца в голямата си къща в Солт Лейк Сити и всички заявяват, че са много щастливи от избора си. Те притежават 3 коли, голяма градина, гардероби, пълни с дрехи и тонове играчки за децата.

"Може би хората си мислят, че е странно да делиш своя съпруг със сестра си, но за нас не е така", казва Кейти.

"Той се научи да се справя с две различни жени и да обръща специално внимание на всяка. Тъй като той трябва да се занимава не с една, а с две съпруги, аз имам повече време за приятелите си", допълва тя.

Кейти първа срещнала Травис, когато била на 17. И двамата произлизат от мормонски семейства, където полигамията е нещо нормално - бащата на Кейти имал 3 жени, а този на Травис - 2.

Двойката сключила брак през 1988 г. и до 2003 г. имали вече 3 деца.

Идеята Пресила да бъде втората съпруга в семейството дошла неочаквано за самата нея. От началото втората сестра се чувствала странно, но с течение на времета приела предложението, защото се влюбила във всеотдайността и благородството на Травис.

Двамата се оженили на неформална церемония.

Сега всяка от сестрите има отделна спалня и Травис решава къде иска да спи. Двете излизат с него по отделно, но понякога се случва и тримата заедно да отидат някъде.

Засега голямото семейство не планира да допълва редиците си с още една съпруга.

сряда, 30 декември 2009 г.

Искат ли мъжете платена любов???

Няма жена, която да не се учудва, защо мъжете са склонни да плащат за секс. Много психолози са отделили огромна част от научните си изследвания за да разгадаят тази тайна. В крайна сметка, всичко е от ясно по-ясно. Просто мъжът има чувства, желания, терзания и търси отдушник. Мъжете са много уязвими и при силен стрес не винаги успяват да се справят емоционално, затова търсят нещо силно, което да притъпи неприятностите в ежедневието - дали ще е алкохол или жена, той е готов да се хвърли с главата напред, без да мисли. А много често - с напълно ясно съзнание се впуска в поредното приключение, което може да му счупи главата...

Младежи до 20 г. - те имат огромно желание да преживеят нещо истинско, да натрупат опит. Ако в училище не им е вървяло особено с момичетата, а и след това не са имали сериозна връзка, съвсем ясно е, че когато попаднат на жена, готова да им даде да вкусят от забранения плод срещу пари, те се съгласяват и им харесва.

Млади мъже, често с добър бизнес и желани ергени - тази точно група, за всеобщо учудване не рядко се насочва към платените услуги, макар че има много млади жени, които биха се срещали с тях и биха правили любов с желание, а не за пари. Тогава защо ли го правят? Ами защото ухажването ги уморява, работата им често е изпълнена със стрес, а отгоре на всичко трябва да правят мили очи на някое момиче, което са решили да свалят, после я водят на вечеря, после на бар и накрая тя се прибира вкъщи да спи, а той има желания, които няма кой да изпълни. Отивайки при платена дама, той получава каквото му е нужно без никакви увъртания - сделката е ясна и точна.

Женените мъже - в брака, особено след раждането на децата, постепенно мъжът остава на заден план, жена му вече не му обръща внимание и в леглото липсва някогашния плам. Ако за жентата, раждането на дете и грижите по него и по домакинството обсебват личния и живот и убиват желанието и за секс, то у мъжа напротив - с времето той започва да се чувства самотен и отблъснат, жена му или изобщо не желае да прави любов, или ако се съгласи е вяла и безучастна и просто го изтърпява. Затова и мъж, който не намира ласка в къщи, започва да я търси навън - или си намира любовница(която също му струва пари, естествено) или направо си намира жрица на любовта за една нощ.

Мъже над 40 г - тази група вече е узряла, минала е през много неща. На такъв мъж всичко му е ясно, той съвсем съзнателно търси развлечения, които да му разнообразят живота.

Мъже над 50 г - всеобща заблуда е, че сексуалните функции на тази възраст започват да затихват - блажени са вярващите(съпруги и приятелки)! Вярно, има и мъже, при които се появяват смущения заради здравословни проблеми, но голяма част нямат проблеми, а и медицината е доста напреднала вече и се справя с тези неща. Затова тези мъже често си търсят платена любов, като предпочитат много млади момичета, тип Лолита.

Млади мъже със смущения в ерекцията - платените услуги са добре дошли за такъв мъж, тъй като партньорката е непозната и едва ли повече ще я види и така той не се смущава от вероятен провал. Ако изкара късмет да си намери гадже, което да е добро и разбиращо, както и да не се държи като слон в стъкларски магазин с крехките му чувства, той едва ли повече ще и изневери и ще бъде спокоен и доволен с нея.

Каквото и да си мислим за мъжете и както и да ги обвиняваме, те са си такива - имат нужди, които са непреодолими и просто намират начин да ги задоволяват. Затова и най-древната професия процъфтява и за нея финансова криза няма..

вторник, 29 декември 2009 г.

Кое прави добрият пич неудържим за жените, е често задаван въпрос.

Отговорите са различни и по всичко личи, че всяка жена по-отделно има свой списък от параметри: красиво тяло, чувство за хумор, маниери ....
Така или иначе актуалната мода и правила за дебелината на портфейла му или начина как си прави прическата нямат особено отношение към критериите. Ето и няколко от най-важните елементи, които имат пичовете.
Онова нещо. Много често жените казват, че човекът който обожават не е нищо специално, но има "нещо". Става въпрос за особена енергия, която като афродизиак се шири с приближаването му. Действа като зов, примамвайки, разоръжаващо..... Представителите на нежния пол винаги усещат присъствието на подобен тип мъже и неговата близост не може да се игнорира.
Толкова сигурен. Ако мъжът не е способен да убеди сам себе си, че той е истинският избор, трудно ще успее да убеди и нея. Мъжкото самочувствие е женският афродизиак без никаква конкуренция. Тази вътрешна сила е много подстрекаваща и по-трайна от външните ефекти - пари, тоалети, коли... Абсолютно предизвикателство за жената е усещането, че той добре се чувства в кожата си. Този тип мъже никога не са уплашени, ревниви, колебливи и не се безпокоят за впечатлението което оставят.Безкрайно забавен. Жените не лъжат когато казват, че мъжете ги впечатляват с чувството си за хумор. Жените харесват забавните мъже, защото шегите, коментарите откриват интелекта и проницателността им. Това помага на нежния пол да се поотпусне и приближи, а голяма част от красивите представителки се влюбват именно в проницателността на партньорите си. Този вид любов много често е по трайна от тази която се отнася за техните бицепси. Такъв пич никога не е скучен, мълчалив или уморен.
Интелект. Това е правило което предизвиква най-голямо недоумение. Повечето мъже се заблуждават като смятат, че образованието няма никакво значение за това колко е добър и че това го прави по скоро скучен. Мъжът който умее да говори, който прави разлика между Рембран от Ел Грек безкрайно се харесва на жените. Такъв пич никога не: тъп, неграмотен, глупав.
Добре облечен. Става въпрос за защитния символ в днешно време. Въпреки това изобилието от съвети за перфектен стил понякога приключва с копиране на лош избор. Пътят до собствения стил не е кратък. Заинтересованият за добрия си имидж мъж за да не се лута между рафтовете с добри тоалети и мебелните магазини все пак трябва да знае някой и друг телефон на стилисти или модни дизайнери.
Има поведение. Досега ставаше въпрос за онова което обикновено наричаме "имидж", но всъщност смисълът е далеч по-широк. Добрият пич трябва да има добро поведение във всички ситуации, да умее да се държи добре с жената която го придружава, да умее добре да говори. Мъжът, сигурен в собствените качества няма да се притеснява да налее вино на жената която поканил на вечеря, защото тя при този жест няма да го приеме "прекалено фин". Такъв мъж никога не изглежда като: селянин, сноб, подвижна катастрофа.Пълен с идеи. Жените винаги са впечатлени от мъжете които разполагат с няколко предложения, резервни варианти и решения, план Б. Още в древни времена когато мъжът е ходил на лов, а тя чакала улова. Независимо от това , че съвременната жена може всичко да вземе в свои ръце, повечето от нежния пол би били разочаровани от мъжа, който седи и чака някакво решение. Такъв тип никога не е: "пенсионер", мързелив, едноличен, предвидлив, мързелив.

Как да си направим интимна прическа




Интимните подстрижки са били популярни още сред дамите на Древен Египет. Това били най често жени, които принадлежали към висшето общество. За депилация те използвали специални растителни смеси. Освен това те оцветявали окосмяването на интимните си места и украсявали телата си с рисунки от хена. В Индия и в някои други азиатски и мюсюлмански страни обезкосмяването се правело с хигиенни цели. В Европа интимните подстрижки започнали да стават популярни чак през ХХ век. Легендите разказват, че Мерилин Монро изсветлила косъмчетата на интимните си части, за да се чувства истинска блондинка.

След сексуалната революция през 60-те години, появата на бикините, дантеленото бельо и развитието на нудизма, интимната подстрижка става обичайно явление. Още през 80-те години се появяват школи за обучение на стилисти в тази област. В Русия например особено популярно става изображението на вождовете на марксизма и ленинизма, изрисувани с цветове и с буйни, естествени бради и мустаци.
Тези подстрижки са направени не само заради самочувствието на жената, а главно заради мъжа – за да го впечатлят, предизвикат и раздразнят. Разбира се, вероятно има и мъже, които подобна подстрижка ще отблъсне.

Една от причините може да бъде самолюбието – те започват да питат как се е появила тази подстрижка и кой я е направил. И, което е най-важно - какъв пол е бил фризьорът. В такъв случай, ако вашият мъж не обича експериментите и новостите, това дразнене едва ли е най-добрата стратегия за привличането му в семейното ложе. Това обикновено са мъже, които не обичат да експериментират, да опитват нови пози и се питат на първо място дали боите, които са използвани за оцветяването на тези места, са безопасни и дали не може да се отрови.

Когато незапознатият клиент на салона види названието „интимна подстрижка“ или „бикини дизайн“, обикновено започва да се подсмихва. Но всеки, който е пробвал, се радва на резултата – и това правило обикновено води до създаването на „постоянни клиенти“.
Едно от предимствата пред бръсненето е, че кожата не се раздразва и не е нужно след ден-два да повтаряте процедурата. Депилацията, която се използва тук (горещ восък с успокояващи съставки), позволява да се съхрани формата на подстрижката в продължение на 2 седмици. В случай, че изберете обикновена подстрижка с бръснене, ще трябва да дойдете седмица след това отново. За бръсненето се използва специална машинка за бикини-дизайн.

Полето на фантазията няма предел по отношение на интимните подстрижки. Към това може да се добави оцветяване, татуировки, пиърсинг и боди арт. За да бъде една такава подстрижка наистина красива е необходимо време и търпение. Понякога и простата подстрижка отнема най-малко час. Желанието на клиента е определящо, но дизайнерът може да посъветва своя клиент за подходящи цветове, тъй като за образа са определящи кожата, окосмяването и също фигурата на клиента и тазовата кост. За по едрите обикновено се препоръчва по фино изображение с вертикални линии.

Препоръчва се интимни подстрижки да не се правят три дни преди и три дни след месечния цикъл, заради повишената чувствителност на кожата. След подстрижката трябва да се избягва употребата на някои по-силни козметични препарати и не трябва да се изгаря на слънце или в солариума.
Елхи, цветя, сърца, миди, охлюви, снежинки и дори Дядо Коледа са популярни изображения.

Последните модни тенденции обаче сочат предпочитанията на загадъчни, мистични символи – лабиринти, кръстове, очи, змии, йероглифи и др. Самата процедура започва с почистването и дезинфекцирането на участъка, който ще се подстриже и обезболяването му. Преди епилацията се нанася талк и после се изрисува изображението. Боите, които се използват, са от най-меките и натурални вещества, които да не предизвикват раздразнение или алергична реакция. Колкото е по-ярък един оттенък – толкова е по-интересен. Могат да се добавят перли, кристали, перца и други елементи.

неделя, 27 декември 2009 г.

Как да запазим сърцето през зимата

Известно е, че риска от кардиологични и сърдечносъдове проблеми зависи от много фактори, и един от тях е температурата на околната среда. Ниските температури през зимата влияят върху дейността на сърцето и повишават риска от инфаркт или инсулт.
Студът причинява свиване на мускулатурата и стесняване на кръвоносните съдове. Това от своя страна влошава кръвообръщението и повишава кръвното налягане и сърдечната честота.
Поради консумирането на по-мазна и калорична храна, приема на по-големи количества алкохол, се покачват стойностите на холестерола и триглицеридите в кръвта. Ниските температури предизвикват отделяне на по-големи количества урина, а това сгъстява кръвта, забавя скоростта на кръвния ток и повишава кръвосъсирването.

Ниските зимни температури повишават риска от пристъпи на стенокардия или т.нар. гръдна жаба. При свиване са кръвоносните съдове, кръвоснабдяването на сърцето намалява. Стенокардията е най-често срещаната форма на исхемична болест на сърцето, при която се усеща внезапна болка или дискомфорт в гръдната област, предизвикани от недостатъчно снабдяване с кръв на определен участък на сърцето. Състоянието се проявява с внезапно възникнала стягаща и притискаща болка в гърдите.
Продължителността на пристъпа е различна и може да варира от няколко минути до половин час, а болката да се разпространи към лявата ръка, рамото, шията или долната челюст.Лекарите съветват, пациентите страдащи от стенокардия да сложат под езика си таблетка нитроглицерин преди да излязат от топло на студено. Нитроглицеринът отпуска мускулната тъкан на кръвоносните съдове, разширява ги и предпазва от пристъпи на стенокардия, провокирани от ниските температури.
Редица проучвания показват значително повишаване броя на инфарктите, при температурата под -4 градуса по Целзий. Особено уязвими са хипертониците и пациентите страдащи от хронични заболявания. Забелязва се и зачестяване на сърдечните удари при рязко понижаване на температурата с повече от 5 градуса, без значение преди това колко е било студено.
Ниската температура предизвиква допълнително повишаване на кръвното налягане, което рефлектира върху дейността на сърцето.
Специалистите обясняват, че пациенти страдащи от сърдечносъдови проблеми и хипертония, трябва да бъдат изключително внимателни в периодите на резки застудявания. Препоръчително е редовно да измерват кръвното си налягане и да следят за задържането му в границите на нормалните стойности.
Лекарите съветват болните от хипертония да бъдат максимално внимателни в периодите на резки застудявания и да намалят, доколкото е възможно, своята активност. задължителното задържане на показателите на налягането в рамките на нормалното.
Резкият спад на температурите може да повиши „лепливостта“ на еритроцитите и левкоцитите. В такива случаи нараства и рискът от образуване на тромби и запушване на кръвоносните съдове.
Повишаването на кръвното налягане е и основна причина за удвояване броя на инсултите през зимните месеци в сравнение с летните. Високото кръвно влошава кръвообръщението в мозъка, затруднява снабдяването на мозъчните клетки с кислород и хранителни вещества, а това може да доведе до исхемичен или хеморагичен мозъчен инсулт.
Как да намалим риска от сърдечносъдови проблеми през зимата?
Най-ефективният и изключително лесен начин да намалим риска от съдови проблеми е движението и редовните физически натоварвания. Не е необходимо да тренирате с часове във фитнеса. Достатъчни са само няколко минути упражнения, за да се разширят периферните кръвоносни съдове и да се подобри кръвообръщението.
Хранете се правилно и здравословно. Ограничете мазнините, особено тези с животински произход. Организма се нуждае от мазнини, за да поддържа естествената си температура, но е препоръчително те да са от растителен произход- зехтин, студено пресовани ядки и т.н. Консумирайте повече нискомаслени млечни продукти, риба, сезонни плодове и зеленчуци, като моркови, зеле, цвекло, тиква.
Обезводняването намалява обема на циркулиращата в организма кръв, така че приемайте достатъчно количество течности -вода, чай, плодови и зеленчукови сокове без консерванти. Избягвайте газираните и подсладените напитки. Ограничете употребата на кафе и други напитки, съдържащи кофеин, защото той свива съдовете.
Спрете или ако не можете, поне редуцирайте цигарите, тъй като никотинът свива кръвоносните съдове, а химичните вещества в цигарения дим влияят негативно на кръвообръщението.

четвъртък, 24 декември 2009 г.

Хайде семейство събирай се - бъдни вечер иде

Денят срещу Рождество Христово, е наречен Бъдни вечер.Тогава молитвено се пожелава всичко най-добро за бъднини. Това е един от най-важните семейни празници, свързан с вековни християнски традиции. На този ден съществена роля играят трапезата, обредните хлябове и коледарите. На трапезата на Бъдни вечер ястията трябва да са постни и нечетни на брой или 12. На 24 декември свършват четиридесетдневните Коледни пости, които са започнали на 15 ноември на Коледни заговезни.

Според народното вярване родилните мъки на Божата майка започнали на Игнажден и на Малка Коледа (Бъдни вечер) родила младия Бог, но за това съобщила на другия ден. По стара традиция, преди да се нареди празничната трапеза на Бъдни вечер, стопанинът на къщата запалва специален пън в огнището, наречен бъдник. Там то остава да тлее цялата нощ и да поддържа огъня жив. Дървото е крушово, дъбово или буково. На трапезата трябва да има 7, 9 или 12 постни ястия. Това са три от свещените числа на древноюдейската Кабала. Трапезата трябва да е отрупана с всички, което се произвежда в домакинството: варено жито, варен фасул, сърми, пълнени чушки с боб или ориз, ошаф, туршии, лук, чесън, мед и орехи, вино. Правят се още тиквеник, зелник и малка пита, в която е скрита паричка. На когото се падне, ще бъде щастлив цялата година. Преди да започне вечерята на Бъдни вечер, най-старият мъж в дома прекадява трапезата. От тестото на погачата се пекат и малки кравайчета - колачета. С тях се даряват коледарите на следващия ден. Всеки на трапезата трябва да опита всички ястия, за да му върви годината. Накрая по избраните орехи се гадае ще бъде ли здрав. Ако орехът е пълен, няма да има болести. Докато трае вечерята, никой не трябва да става от масата. Ако все пак се наложи да я напусне за малко, върви приведен, за да не повалят караконджолите житата и да не обрекат селото на глад.

неделя, 20 декември 2009 г.

Wellington-city of dreams


The vibrant city of WELLINGTON is the cultural, political and commercial capital of New Zealand, though this is not what most Aucklanders would have you believe. A healthy antipathy exists between the two cities, fuelled by Auckland's conviction that it should be capital. Wellington is by no means a pale shadow of Auckland, though, not least because of the high levels of investment in recent years, aimed at making the city worthy of its capital status and more attractive to visitors. Most of the city is built on the foreshore and the precipitous hills overlooking a magnificent harbour, fringed by beaches, marinas and warehouses. The inner city is an energetic mix of historic stone buildings and modern structures, most notably the radical contemporary architecture of Ian Athfield, one of New Zealand's best-known architects, while the suburbs are a combination of grand residential villas and unspectacular commercial buildings. The surrounding hills have provided a natural barrier to the unbridled development typical of other New Zealand cities, helping to keep central Wellington an easily walkable area with a definite identity.

Wellington is truly cosmopolitan, offering a huge range of culinary experiences, alongside nightlife and artistic culture from all over the world. The most exciting months to visit are February and March, when the city hosts three separate festivals: the annual Wellington Fringe Festival, a carnival along the lines of the Edinburgh Festival; the biennial International Festival of the Arts, a month-long celebration that draws the best international acts in opera, theatre and music; and the annual Dragon Boat Festival (in late February), which attracts huge crowds to the inner harbour.


Bookmark and Share


 

Oh, nerazumniy yurode

Oh, nerazumniy yurode, O Paisii not Bulgarians, but their name is impudence!
'The only working in the public sector, which will be 13th salary, the teachers.
This was announced by Minister of Education, Youth and Science Sergei Ignatov.Toy indicated that receipt of 13th salary of teachers has been agreed a few days ago Finance Minister Simeon Diankov. To this end, letters were sent to mayors and directors of schools.
Payment of the 13th salary is within the delegated budgets of schools, said Minister Ignatov. "
Until here everything is clear but not tselokupnyat bg narod.Tova choveshtinka I call it, always looking at someone else and still dish it palna.Koga you think, folks, we'll make it clear che13 th pay-as Friday-13th. I'm at my employer uchitel.Predi me out on unpaid leave because of mandatory flu vakantsiya.E, save from the back of mi.Sega family may decide to return my money saved + tax dobavki.A with my 22 years of service and higher education de I had to pay 700 leva. Yes, but I do not have!
We save you money as a family savings and makes the save on family byudzhet.AZ am teacher and explain to the uninformed - the second year 13th salary for me is part of the twelfth, as each day for non-academic children, I am Paid leave and I am forced to run unpaid, although I have a job that I do during your vacation. This saves the delegated budget and remains on "13 salary. If someone jealous, to command. And no, there is hunger for images.


Bookmark and Share


 

понеделник, 14 декември 2009 г.